pookapookapookapookapooka

subota, 16.07.2005.

POOKIN LJETNI HOROSKOP

Ovo je Pookin horoskop za ovo ljeto, bez obzira na kalendarska ograničenja. Vi možete svoje ljeto produžiti ili skratiti kako vas je god volja. Možete ga i ukinuti. Horoskop ne garantira da će vam se dogoditi ono što on predviđa, ali niti ne isključuje tu mogućnost. Zašto se zove horoskopom jasno je onima koji misle da ima nešto u toj priči o horoskopu, iako ne mogu točno navesti što je to 'nešto'. Ja nisam jedan od njih. Meni nije jasno zašto bi ovo bio horoskop, a ne najnovija saznanja o nastanku svemira ili kritika nekog suvremeno-umjetničkog izražaja, na primjer, neke instalacije u kojoj se vrti unazad klanje svinje uz zvukove 'Na lijepom plavom Dunavu'. Dakle, ovo je Pookin horoskop i svaka podudarnost sa onim što bi vam se moglo dogoditi mene niti malo ne zanima. Osim ako se sve ne obistini. Onda ću tražit da mi daju povlaštenu mirovinu i neki orden. I onaj nosač aviona američki najnoviji, 'Ronald Reagan', što može 20 godina ploviti na nuklearni pogon, non-stop, brzinom od 30 čvorova, a da ne mijenja gorivo. Pa ću maltretirat sve na što naiđem. Recimo, povećat ću tri puta uobičajenu dozu amfetamina, koje piloti inače moraju uzimati prije svake borbene akcije i reći im lete nisko i zaprašuju sve sumnjivo LSD-jem. Pa i ako nije sumnjivo, postat će sumnjivo. Svi će te biti sumnjivi. I sve će vam biti šareno.
Ali, o tom – po tom. Evo horoskop.

OVAN
Zbog Saturna u Vodenjaku vas će mučiti tjeskoba i razdražljivost. Ali samo dok se emitira emisija 'Plodovi zemlje'. Tjeskoba i razdražljivost će biti izrazito intenzivni ako se emisije bave štetom od tuče na lubenicama. Postoji mogućnost da vam brak propadne, da ostanete bez posla ili da vas zatvore zbog neprimjerenog javnog izražavanja tjeskobe i razdražljivosti. Imati će te pik na benzinske crpke pa će te svoju tjeskobu pokušati potisnuti paležom istih. Pošto moderne crpke nije lako zapaliti, to će samo povećati vašu razdražljivost pa će te biti uporni bez obzira što će vas osoblje crpke udarati protupožarnim aparatima po glavi. Rijetkima od vas kojima uspije dignuti benzinsku crpku u zrak, tjeskoba će se nastaviti sve dok ne prestane emitiranje 'Plodova zemlje'. Predlažemo samoinicijativnu protugradnu zaštitu ili nedjeljne izlete u napuštene rudnike gdje vas ipak mogu slučajno snimiti za emisiju 'Plodovi zemlje', jer se u napuštenim rudnicima uzgajaju šampinjoni. Ako vas snime, vaša tjeskoba će postati tolika da će te zbog goleme egzistencijalne krize vaditi zlatna jaja iz usta kao Sai Baba. Ako vas snime dok vadite zlatna jaja iz usta svrstati će vas u rubriku 'Bizarno peradarstvo' i izgubiti tradicionalnu zemljoradničku publiku, koja će vas isti tren proglasiti genetski modificiranim poljoprivrednikom i tražiti da vas se promptno uništi. Čuvajte se nedjeljom. Drugi dani bit će euforični sa sporadičnim epifanijama i svakodnevnim susretima sa rodbinom i prijateljima kojima će te ići na živce i stalno će vam kvariti raspoloženje slikovitim opisima polja lubenica poharanih tučom.

BIK
Vi će te se politički angažirati iz nesebičnih i čisto moralnih poriva, ali će vam podmetnuti pedofilski sadržaj na računalo pa će vas proganjati po medijima cijelo ljeto jer je Sabor na ljetovanju, a vi ste u sušno političko godišnje doba izašli sa idejom da se poštuje Ustav i Zakoni RH, što je stara ideja, ali ste joj vi prionuli sa žarom naivnog idealiste pa ste priznali da ste u mladosti, kroz cijelu srednju školu, snifali ljepilo i kako to i nije neki zločin da niste ljepilo krali i preprodavali prijateljima. Kad čujete optužbe za pedofiliju, objeručke će te ih prihvatiti jer su vam zbog dugotrjne zlouporabe organskih otapala (ljepila) kognitivne sposobnosti i memorija ekstenzivno oštečene, što je i uzrok naivnom idealizmu i posljedičnom političkom angažmanu. Kad vas na sudu budu pitali jeste li pedofil, vi će te reći da jeste jer volite djecu, a i životinje, što će još više zakomplicirati stvari. Vaš politički angažman će biti vrlo uspješan jer će na koncu javnost biti toliko šokirana vašom iskrenošću da će simpatije prema vama naglo porasti, pogotovo kad se u javnosti pojave filmovi vašeg dvojnika kako kopulira sa janjadi i poziva na temeljne vrijednosti građanske države. Moguće je da na trenutke budete mislili da ste na ringišpilu i da vas gađaju baklavama, ali to će biti sporadična iskliznuća iz već potpuno nekoherentne sposobnosti objektivnog poimanja stvarnosti, iako se ne iskljućuje ni stvarna mogućnost navedenih događaja u vezi ringišpila. Kad se pravi političari vrate sa godišnjeg odmora, veći dio njih će priznati i vlastita iskustva sa životinjama, pokušavajući dostići vašu popularnost. Jedan lijevi političar će se istaknuti izjavom da je 'imao odnose sa životinjama, ali da nije nikad uvlačio'. Vi ćete pasti u zaborav nakon što u Saboru snifanje lijepila postane normalna pojava, kao što je sada čitanje novina. Vaš utjecaj biti će enormno pozitivan, jer će sve velike svjetske TV mreže platiti ogromne novce za prava da uživo prenose saborske sjednice. Privredni rast će biti 30%, a nacija će postati simpatična zbog efikasne marginalizacije političkog života i posljedičnog općeg blagostanja.

BLIZANCI
Vi će te zbog Saturna u Vodenjaku imati loše snove, lošu probavu, lošu stolicu, loše zube, loše financije, loše susjede, loše najbliže ukućane, lošu klimu (i u kući, i u autu), a nadasve će te imati loše iskustvo sa građevinskim inspekcijama koje će bez ikakve najave htjeti rušiti objekte u kojima vi obitavate ili ih često posjećujete. Kud god krenete pratit će vas bageri i kamioni i građevinski inspektori kojima će na usta izlaziti pjena, a oči će im biti izokrenute, tako da će se vidjeti samo bjeloočnice. Ovo je očigledno utjecaj mračnih, sotonskih sila jer će svaki pokušaj argumentacije sa inspektorima završiti sa njihovim krikovima na aramejskom ili staro-grčkom o novom urbanističkom planu. Pozvat ćete eksperte za egzorcizam, ali će oni tražiti da namamite opsjednute inspektore u zatvoren prostor, što će opetovano biti onemogućeno, jer bageri iste prate u stopu i sve ruše. Kad više ponestane prijatelja i rodbine, čije bi ste kuće nehotično srušili, ne bi li istjerali inkubuse iz inspektora, pokušati će te namamiti inspektore u nadležno ministarstvo što će pri postizanju kritične mase opsjednutih na jednom mjestu rezultirati pojavom samog Nečastivog, koji će potom preći u valove Narodnog radija i početi pretvarati emitirane, široj publici mile, orijentalno-folklorno-stvarnonevjerojatnomentalnokastrirajuće zvukove u iste takve, samo što će tekstovi svih pjesama sada govoriti isključivo o mravinjacima na nebu i kako je to toliko tužno i žalosno, ti mravinjaci na nebu, da će veliki supermarketi postati česta poprišta masovnih samoubojstava konzumacijom tableta za perilice posuđa i tableta protiv kamenca u perilicama uopće. Država će odbiti bilo kakvu odgovornost za štetu bespravno nanešenu vašim nekretninama pozivajući se na zbrku koja je bila neminovna pošto su u državi na snazi tri pravopisa: Londonski, Anićev i Bujasov pa je stoga država onemogućena uopće formulirati bilo kakvu suvislu ocjenu o nastalom stanju. Uz to će Država sugerirati narodu da ste vi krivi za mravinjake na nebu jer ste odriješili samog Nečastivog koji sad svira tamburu, a Država je pravopisno osakaćena i može samo promatrati jeli ili je li vrijeme da se promjeni datum nekog praznika, pošto je tu riječ samo o brojevima.

RAK
Sunce će obasjavati svaki put koji vi izaberete svojim nepogriješivim instinktom za sklad sa Univerzumom. Brat će vam se pretvoriti u lik iz South Parka, Cartmana, samo krajnje dobročudnog i kao takav će zablistati daleko jače nego sav lažni sjaj onoga što sebe, u nedostatku identiteta, usuđuje nazivati 'aristokracijom'. Oni koji su vas u prošlosti optuživali da je vaše korištenje marihuane primitivno i zaglupljujuće, priznati će da su im argumenti potpuno valjani, ali da im je motivacija čista zavist. To će vas osokoliti pa će te pojačati konzumaciju primitivnih droga tako što će te prestati izlaziti u javnost i toliko se mentalno ograničiti da će vam se u ruci spontano pojaviti putovnica SAD-a, a vi će te kao referentnu vrijednost u svim aspektima života uzeti Predsjednika G.W.Busha tako da će te sa dosta teškoća prihvatiti istinu da Iran nije tipfeler od Irak, nego druga država koju bi trebalo spopasti jer je i tamo demokracija tek počela hvatati postojećem društvenom kontekstu kompatibilne oblike i izraze, a to nije u redu jer svaka zemlja mora imati konfete i vatromet kad bira svoju budućnost između dvije opcije koje su obadvije demokratske, samo je jedna jasnija u želji da želi zlo siromašnima. Svejedno, vas će prirodne psihoaktivne tvari uvijek voditi na pravu, suncem obasjanu stranu pa će te izgubiti američku putovnicu, a stanjem uma se približiti onom bosanskom, kojemu je jasno da nitko ne može ispraviti krivu Drinu. To je najviši stupanj do kojeg se može doći upotrebom primitivnih droga udisanjem dima koji nastaje njihovim spaljivanjem. Vi će te sa bezbrižnim pogledom u budućnost misliti da je svijet pojava koja se unazad vremenski i uzročno-posljedično proteže u dužini od tri složene rečenice, dok sve prethodno nestaje bez nekih velikih reperkusija na koherentno viđenje svijeta. To stanje je bio cilj mnogih asketa i kontemplativaca, a vi ste ga postigli kemijskim putem. I to prirodnim. Što vas svrstava u dio populacije koji živi ekološki održivim stilom života, bez velikih psihičkih opterećenja. Hapse vas učestalo, ali vama je svaki put kao prvi put pa uvijek ponavljate istu obranu: Marihuanu sam našla na nekoj cesti ne znam kako se zove. Policija uvijek povjeruje toj priči jer tijekom ispitivanja ima tremu zbog korištenja iznimno snažne elektroničke opreme bazirane na mikročipu Intell 486, za koji kruži priča da je živ i da pamti kad je tko jeo zapljenjene ekstazi-bobone i u napadu ljubavi sve ispričao računalu.
Ne brinite, život će vas spopasti, pokazati vam silu Smiješne strane i vrati vas neozlijeđene.

LAV
Pozadinska buka iz svemira, za koju tvrde da je odjek Velikog praska počet će vam ići na živce pa će te se baciti na stvaranje potomstva ne bi li vikom podmlatka prikrili hladni eho neumitne entropije. Na žalost, izbor partnera će vas dovesti u situaciju da sav vaš trud oko odgajanja potomstva propadne pošto će vaš partner inzistirati da se svaki dan peče vol ispred kuće, a potomstvo će instinktivno pratiti sugestije vašeg partnera. Zbog svakodnevog pečenja volova pod vašim prozorom, dolazit će te u kontakte sa čudnim, fluidnim slojem društva koji neprimjećeno ide od jedne volovske pečenke do druge. Oni će vam, kad malo zatome uvijek prisutnu glad, prenijeti mnoge poruke od pokojnika jer su oni u direktnom kontaktu sa njima, ali nemaju baš puno vremena između pečenki pa te poruke zaboravljaju. Reći će vam da je Džingis Kan više puta pitao za neko deblo, da je Adolf Hitler pitao ko je zapalio nekakav kukuruz i da je Immanuel Kant opetovano jebao sve po spisku nekom Pooki jer ga stalno spominje, a sve je krivo shvatio i da bi tog Pooku trebalo uvaljati u katran i perje i natjerat ga da se jebe sa ženkom crne pantere koja ima PMS. I da je Drug Tito poručio da mu nije bilo ni na kraj pameti da bi sve moglo ispasti ovako užasno kako je i ispalo jer se uopće nije opterećivao mislima o tome. I da zahvaljuje svim odraslim ljudima na strpljenju ili gluposti dok su pjevali da neće skrenuti sa njegovog puta, iako on nije ni inžinjer, ni građevinar. Mogli bi upasti u nevolje jer su vam je partner i podmladak toliko opsjednuti pečenjem volova da ne prave razliku između bika i vola pa će te se često spominjati u novinama u vijestima tipa: Bik ubio trojicu, ranio osmoricu i sodomizirao tridesetčetvoricu te u odlasku ugazio na tenkovsku minu te izazvao detonaciju koja se prenijela na privatne kućne arsenale pri čemu je nestao cijeli jedan kvart, osim hrama Jehovinih svjedoka, koji su oglušili i postali potpuno imuni na verbalno odbijanje potencijalnih preobračenika.

DJEVICA
Brinuti će te se zbog prevelikog izlova smuđa iz voda stajačica. Brinuti će te se i zbog neke šupe u kojoj ste ostavili nekog Milorada. Ne brinite. Milorad je dobro. Poručuje vam da mu je žao zbog prerane ejakulacije i zbog svog inzistiranja da u intimne odnose stupate isključivo potpuno oblijepljeni taksenim markama. Nada se da vam nije narušio tijek normalnog života. Priznaje da je njegova nastranost stvar s kojom ne bi trebao opterećivati druge i moli vas, ako ikako možete, da mu nekako dobacite pet tisuća taksenih maraka od po 20 kuna, onih crvenih, jer ga one najviše uzbuđuju i da je on otvoren za kompromise ako ste i vi još uvijek skloni avanturi. Dodaje da je počeo uzimati antidepresiv Zoloft koji bitno produžuje vrijeme do klimaksa te da smatra da bi ovaj put sve trajalo sigurno i više od onih famoznih 11 minuta koliko je navodno potrebno da bi nježniji spol dobio ono što s punim pravom i zaslužuje. Također tvrdi da on nema nikakve veze za pretjeranim izlovom smuđa te da je dobio pouzdane informacije da iza toga stoji Haški sud i njegovi podrepci, krpelji na narodnoj duši koje bi on sve potamanio da nema ovu situaciju sa taksenim markama koja mu potpuno dominira životom. Šupu je pospremio i sada je pravo ljubavno gnijezdo, mekano od tanko izrezanih formulara za prijavu štete od elementarnih nepogoda na poljoprivrednim usjevima, za koje zna da su vam jako dragi i kojima je obložio cijelu šupu tako da se više sigurno neće ponoviti da se u žaru strasti nabodete na zahrđale vile. Nada se da vam je, u zlosretnoj, ali ipak malo smiješnoj nezgodi ozljeđeno plućno krilo ponovno proradilo. Šalje i ove svoje stihove u kojima proklinje hašku nepravdu:
Oj, Hagu, što si leglo vraga
Da ti bar reumu izazove vlaga
Jer zbog tebe smuđa sudba crna snađe
I zbog tebe u kafani uvijek svađa.

VAGA
Vaša dugotrajna amnezija će nestati kao da je rukom odnešena. Nećete se uopće sjećati da ste je imali, ni zašto ste je imali, ni o čemu se svi oko vas toliko uzbuđuju. Ako niste imali amneziju, sigurno će te je dobiti jutros rano, ali se vi toga sada ne sjećate. U svakom slučaju, vama ovaj tekst ništa ne znači jer još niste naučili čitati tako da se možemo šprdati sa vama koliko nas je god volja. A volja da se drugi čovjek izvrgne ruglu, duga je i brižno kultivirana tradicija u svim društvima, i to od pamtivjeka. Pa da krenemo. Kako itko normalan može svaki put za rođendan popiti litru rakije i na nagovor rodbine i prijatelja gol pokušati provaliti u krematorij i vikati kako će se ubiti ako mu je opet prošao termin za paljevinu. I onda još nagovarati noćnog čuvara da naloži peć jer da mora on podhitno mora uhvatiti prvi jutarnji termin jer su mu doktori prije mjesec dana rekli da mu je ostalo još tjedan, dva, a on još živ. I ne samo živ nego mu i moždani udar nestao, može opet na skelu ko da ništa nije bilo, i opet pada svaki dan, samo mu se više ne događa da ga pola nestane. Zamisli ti to. Ali, ajde dobro... to je zbog rakije. Ali kako može odrastao čovjek gledat svoju ženu kako je drugi zaskače i on na to ništa, jer mu ona kaže da je to onaj njen brat iz Gračaca o kojem mu nije nikad pričala i da ga je, nesretnika, žena prevarila sa njenim bratom pa joj on sad vraća milo za drago i kako je to familija i kome ćeš pomoći ako nećeš familiji. Pa ono kad su vas odveli u Importane centar u Zagrebu i ostavili samog sedam dana da tumarate onim hodnicima, a vas svaki dan tuklo jer ste mokrili kad se više nije dalo izdržati, a koga god pitate da gdje je kraj ove pečine, taj vas poprska nečim po očima, a vi ga samo po običaju udarite čelom u čelo da mu pokažete da vam je draži od kamena rodnog jer ko bi normalan glavom u kamen lupo. A ono kad ste se prijavili za milijunaša i došli nekako do one stolice do Tarika pa od radosti rukama one čaše polomili i krvavim rukama Tarika za glavu uhvatili i njega isto čelom o čelo, samo jače puno, zbog radosti pa vas i on poprskao onim suzavcem za plakanje po očima i još cipelario dok ga publika nije odvukla. Ništa ne znate? Ma nije ni važno. To pamćenje je precjenjenije od seksa. Kad bi seks bio kakvim ga hoće proturiti, ne bi narod ništa ni znao nego zaskakat jedni druge pa udri po cijeli dan. A kad bi čovjek sve pamtio, prestao bi zaskakati odmah nakon šestog djeteta.

ŠKORPION
Vas će pozvati da predsjedate G8 sastankom i dati vam diskreciono pravo da donosite odluke koje će imati pravnu valjanost kojoj će kompletan postojeći državni i međunarodni pravni sustav biti subordiniran. U stvari vas neće pozvati, nego će vas specijalne snage, za čije se tajno ime uopće ne zna, ali ima veze sa nekom opasnom životinjom, možda Risovi, ili Bijesni pavijani, ili možda Simentalke u slobodnom padu (zvuči smiješno, ali može srušit kuću ko ništa, a Tigar bi i onu kuću od Y Tonga morao grickati tri dana), nego... otet će vas rano ujutro, onako bunovne jer ste uzeli tablete za spavanje jer vam je ispod prozora klima od Keruma i sve vam se u kući razšarafilo od vibracija i buke, pa vas takve stave u fotelju i ispred vas stave natpis: 'Person in charge of everything, from now on'. I onda vas pitaju da što će sa tim nekim kapitalom koji unaprijed zna što bi oni mogli napraviti pa se pretvori u neku drugu kerefeku, a oni ne mogu odjednom toliko kerefeka, tako da u stvari ne mogu ništa nego gledat kako partikularni interesi spontano vuku cjelinu u rupu bez dna, nesvjesni i svog vlastitog kraja, baš kao i kad maligni tumor ubije i sebe i domačina, a ne zna zašto. Pa vas pitaju da što im je radit jer im je Dalaj Lama rekao da nađu što jačeg idiota da on odluči i da njegova bude konačna i tako su izabrali vas. A vi još ne znate gdje ste pa pitate jeli i njima totalna drama i jeli ni oni ne znaju gdje su i koji je ovo kurac da ovako drma, jeste li uvijek govorili kako treba uzeti samo pola kad dođu novi tripovi u grad i koji će te kurac sad, jebote... zna li iko gdje ste. Onda vam daju intravenozno kombinaciju adrenalina, amfetamina, kokaina i goveđe kocke, jer ste navikli na prljave droge pa da se ne bi šokirali i vama sve odjednom postane jasno. I samo im kažete: Recite ljudima da više ne moraju raditi, da novac ne vrijedi i neka se sami snalaze kako god znaju, samo neka ne lome ništa, a ako budu lomili udarite neutronskim bombama po njima. I oni tako naprave i sve se polomi prvi dan, a ovi što su trebali bacati neutronske bombe nisu ni došli na posao, tako da se polomilo ono baš sve što se moglo slomit i toliko je ta lomljava bila primamljiva da nitko nikoga nije ni ubio, osim nekog nesretnika što nije dao da mu lome goblene pa su ga zatukli sa tim goblenima, više iz šale... kako možeš ubit čovjeka goblenom... ali eto možeš. Pa kad se sve polomilo, pitaju oni vas da što sljedeće predlažete, a vi im kažete da je gotovo i da tako treba biti, da će se sve samo riješiti jer su ljudi dobri u duši i tako to. Onda se neko baš potrudi i slomije neku nuklearnu centralu pa vas i Dalaj Lamu na brzinu objese i proglase izvanredno stanje, ali uzalud jer je stanje polomljeno, a ne izvanredno, tako da će te sjebat stvar onako do temelja. Zato se vežite za krevet ili uzmite nešto jače i ne dajte da vas otmu jer ste stvarno idioti.

STRIJELAC
Izumit će te eliksir protiv čelavosti koji ujedno pokriva i dozvoljeni minus na tekućem računu i kreditnim karticama i stanje zaključuje sa sto kuna u plusu. Umjesto da vam svijet bude zahvalan, dignut će se velika hajka na vas jer je dozvoljeni minus jedan od najelegantnijih oblika kontrole pojedinaca i njihove fiksacije za svoje predviđeno potrošačko mjesto, a čelavi ljudi su ona skupina koja je zbog svojih frustracija i kompleksa davala cijeloj povijesti jednu notu pesimizma koja se multiplicirala putem drugih, manje neumitnih i nužnih procesa demoralizacije. Formulu za eliksir će te objaviti na internetu i tako poništiti i onu malu mogućnost kompenzacije nastale štete komercijalizacijom eliksira. Eliksir u stvari predstavlja neogranićenu emitivnu monetarnu moć kosmatih luđaka koji su kupili sve što se moglo kupiti prije nego su financijske institucije ukinule taj oblik kreditiranja i ograničile sredstva na tekučim računima na stvarne iznose. Ali eliksir se pokazao nedovoljno testiranim pa je počeo nasumično dodavati nule na sve bankovne iznose od kojih više niti jedan nije bio dužnički. Uslijedila je inflacija i krah kompletnog kapitalističkog sustava. Vaša egzibicija dogodit će se u kasno ljeto, početkom rujna, tako da će poništiti sve ono što se uspjelo spasiti od lomljave koju su organizirali totalni idioti škorpioni, uz preporuku Dalaj Lame. Vas će strijeljati, a ne objesiti jer su uspjeli sastavit dosta pušaka od dijelova preostalih nakon lomljave. Vi će te uništiti pojam novca i pojam čelavosti. Tako da sad imate 6 ipo milijardi ljudi koji su sve polomili, a nemaju univerzalno sredstvo razmjene tako da su nesposobni za bilo kakvu koordiniranu akciju. Frustracija koju su nekad širili čelavi ljudi nestaje i pretvara se u bezrazložni optimizam. Čestitamo, vratili ste čovječanstvo u stanje za koje je i bilo predviđeno. Ipak će vas strijeljati. Zato recite NE! kad vam bilo što padne na pamet.

JARAC
Vi će te upasti u neki potok i tamo ostati cijelo ljeto. Jesti će te punoglavce i mahovinu. Za to vrijeme doživjet će te prosvjetljenje, ali neće dugo trajati jer će neka djeca skotrljati veš mašinu na vas. Proći će te samo sa lakšim ozljedama čeonog režnja neokorteksa, zaduženog za apstraktno mišljenje pa će te biti apsolutno konkretni, a tako se čovjek ne može prosvjetliti pa vam se ono prosvjetljenje više ne pika. Ali doživit će te svijet bez filtera kroz koje ga je apstrakcijom sluđen razum usisavao, doživiti će te svijet upravo onakav kakav jest. Ali to nećete znati jer treba prvo zamisliti nešto apstraktno da bi pomislili kakav bi svijet bio izvan okova tih vremensko-prostorno-logičkih okvira. Pa će te misliti kako je ono što vidite jedino što se i može vidjeti, u stvari nećete to misliti nego vam neće ni pasti na pamet. Gledat će te punoglavce koji se ne gibaju ni u prostoru ni u vremenu niti se gibaju nego samo jesu i kao takvi su tako predivni da ih više nećete htjeti jesti, baš kao što i divna zeleno-živa svetinja života u vidu mahovine ne smije biti oskvrnuta. Život će vam se predočiti neposredno, aktivirajući onaj ogromni kapacitet mozga koji zbog tiranije razuma nikad nije ni bio u pogonu i vi će te odlevitirati u smijeru zalazečeg sunca, ali će sa vaše lijeve strane naletiti Boeing 747 na relaciji New York – Minsk i usisati vas u jedan od svojih motora te napraviti stvarno gadan lom, večinom na vašu štetu. Motor će pijani ruski pilot, na savjet računala, ugasiti, a vi će te nastaviti levitirati samo u 456.876.983 mala komada. Ali vaša aura će samo proći kroz motor i neporemećena krenuti u susret zalazećem suncu. Vi ste sad astralno biće. I zajebano vam je dosadno jer niste u to stanje došli kroz spiritualno prosvijetljenje nego vas je poklopila veš mašina pa ste takvi upali u motor od aviona i polomili ga. Klonite se potoka.

VODENJAK
Onako iz zajebancije vi će te u Google utipkati redom: Al Quaida, C-4, RDX, antrax, dead Bush, sterile United States, Jihad, Tomo Vinković, Yugoslav blend of plastique, MRUD, biohazard, spreading mad cow disease all over the States, Yemen is the beggining, plutonium, Mirna Berend: Sa jednakim užitkom slušam i operu i narodnjake te Iran. I pojaviti će te se na svim ekranima u nekom uredu Homeland Security Departmenta ili FBI-a ili ima ono nešto zajebanije od CIA-e, NSA, mislim. I oni će u roku od tri minute znati sve o vama, računala će na osnovi podataka o vašem kretanju po internetu, na osnovi podataka o vašim kupovinama kreditnim karticama, vašim općim podacima, podacima o vašoj rodbini, prijateljima i kolegama... ta računala će sastaviti vaš psihološki profil i on će glasiti ovako npr.: Osoba A, muškarac, 35 godine, registrirani psihički bolesnik, vrlo vjerojatno simulant, najvjerojatnije rekreativni konzument stimulativnih droga, agnostik u fazi idealističkog samozavaravanja, previše okrenut problemima okoline što je siguran znak kompenzacije slabosti emocionalne strukture ličnosti, heteroseksualan, nedominantan u emocionalnoj komunikaciji, vrlo niske razine većine oblika emocionalne inteligencije, pasivan i neodlučan, defenzivno-kritički nastrojen prema svakoj vrsti kritike iz okoline, vjerojatno marginalan u bilo kakvim stvarnim društvenim događanjima, besperspektivan i bezopasan. Nije podoban materijal za bilo koji oblik indoktrinacije. Smisao za humor devijantan, tip C1, politički neangažiran. Podrijetlo problematično, Hrvatska. Velika mogućnost za posjedovanje manjih količina eksplozivnih tvari.
Mirna Berend, 38 godina, večina javnih izjava nesuvisla što je samo paravan, od prije poznata kao vrhunski agent Mossada, infiltrirana u krugove balkanske mafije, vrlo blizu potencijalnom neograničenom izvoru vrlo jake kombinacije flegmatiziranih i plastificiranih jakih eksploziva, broj uspješnih akcija likvidiranja u lancu preprodaje eksploziva, bez ikakve opasnosti za otkrivanje pravog identiteta: 8, ni pod koju cijenu ugroziti njen status, osoba od iznimne važnosti za dobijanje informacija i stvaranje kolateralne informacijske zbrke u neformalnim kanalima terorističke komunikacije, važan oslonac za bilo kakvu akciju širih razmjera na balkanskom području, NSA kontakt osoba za M. Berend je agent Fursky, poznatiji kao vlč. Sudac, agent najviše kvalifikacije, glavni operativac NSA za jugoistočnu Europu, savršen izvor informacija, vrlo efikasan taktički improvizator. M. Berend i agent Fursky su izuzetno važan i međusobno ovisan par operativaca. Predlažemo hitno uklanjanje Osobe A, bez obzira na minimalan rizik za razotkrivanje identiteta agenata. Rukom dodano: Ukloniti idiota, sklon tipkanju gluposti, postoje i prijašnji podaci, predlažem overdoziranje heroinom, ko ga jebe.

RIBE
Ovo ljeto ostvarit će se vaše najsmijelije fantazije, što će dovesti do spoznaje da svijet fantazija ima ograničen broj parametara i varijabli te da se u stvarnosti stvari odvijaju tijekom koji nema nikakve veze sa onim zamišljenim. Sresti će te i dobro upoznati osobu za koju će te misliti da je savršena za vas. Emocionalna reakcija biti će obostrana i sa malom vremenskom zadrškom, što će ukloniti ideju da je riječ o spontanom i nepromišljenom flertu. Obostrana emocionalna reakcija biti će daleko jača od bilo čega što ste očekivali, graničiti će sa psihotičnom, osoba koju će te upoznati postat će fraktalni dio svakog segmenta stvarnosti koju budete spoznavali, cijeli svijet, do najmanjeg mogućeg dijela ideje o najmanjem mogućem postojanju ičega biti će bitno označen postojanjem te osobe i time će recepcija stvarnosti biti dobrim dijelom pomiješana sa projiciranim sadržajem kvalitativno isključivo određenim voljenom osobom. Doživjet će te nešto za što ste mislili da je moguće samo u pričama. Na žalost, voljenu će vam osobu oteti vanzemaljci i vi će te biti jedini svjedok. Pred vašim očima će je smanjiti desetak puta i staviti u poseban kontejner za uzorke. Vas će samo pogledati i udariti kundakom u glavu, što će izazvati težak potres mozga, iako će te ostati pri svijesti. Vanzemaljci će vas potpuno ignorirati. Svemirski brod u kojem će nepojmljivom, jednoličnom brzinom nestati u večernjem nebu uopće neće imati nikakve zaštitne pregrade, tehnologija kojom oni raspolažu biti će tako očigledno nesumljivo i nemjerljivo naprednija od bilo čega što ste vidjeli, da će sila koja vam je uskratila tek pronađenu, čudesnu ljubav polako, ali sigurno postajati jasnom u vašoj svijesti, zajedno sa vašom potpunom nemogućnošću da utječete na bilo što. Nećete nikome reći što se dogodilo. Zaposlit će te se u odjelu za Dezinfekciju, Dezinsekciju i Deratizaciju vašeg lokalnog komunalnog poduzeća. Godinama ćete iz puke nemoći tamaniti štakore. Onda će se jednog dana vaša ljubav vratiti, ali sa izbrisanom memorijom i niti jednog dana starija od dana otmice. Na žalost i vaša ljubav će joj biti izbrisana retrogradno. Tako kad vas vidi kako u rukama nosite dva mrtva štakora za repove, samo će okrenuti glavu. Vi ćete je u zanosu oduševljenog iznaneđenja zagrliti, ne ispuštajući štakore, a ona će vas uz krik poprskati suzavcem i udariti nogom među prepone iz sve snage. Pasti će te na pod, obnevidjeli i bez daha. To će biti zadnji put da ste je vidjeli u životu. Dati će te otkaz i prijaviti se u Legiju stranaca. Tamo će te provesti tri godine paklene obuke i zvjerskih sukoba sa potpuno nepoznatim neprijateljima. Onda će i vas oteti vanzemaljci, smanjiti deset puta i staviti u kontejner za uzorke. Kad budete duboko u svemiru, vratit će vas u normalno stanje i zamoliti da im odgovorite na neka pitanja u vezi vašeg viđenja Svemogućeg bića, u svrhu pangalaktičke ankete. I dok zubima budete grizli vrat vanzemaljca što vas bude anketirao, mislit će te o Svemogućem biću i onome kome je prvom uopće palo na pamet nešto takvo blesavo.

- 14:35 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>