Bojkot kupovanja

Ovih dana traje bojkot kupovanja zbog aktualnih poskupljenja koji je pokrenula udruga Potrošač. Suzdržavamo li se od kupovanja i je li bojkot stvarno rješenje poskupljenja?!

Od petka 8. veljače pa sve do prekosutra, 15. veljače traje bojkot kupovanja. Udruga Potrošač pozvala je građane na suzdržavanje od kupovanja kako bi ukazali na problem poskupljenja te tako utjecali na na moguće smanjenje i zaustavljanje sljedećih poskupljenja. Naravno da smo svi pozdravili ovu akciju, a kako kažu iz Udruge, zasad bojkot uspijeva. Dakle, možemo kupovati samo nužno i odolijeti iskušenjima u beskonačnim shopping centrima. Naravno, ako je uspjela Italija i Grčka bojkotom smanjiti cijene proizvoda koji su naglo porasli, pa zašto ne bi i Hrvati. Dakle, akcija se privodi kraju uspješno, no jesmo li bilidovoljno suzdržani tek će se pokazati u narednim danaima kada se očekuje reakcija Vlade i ostalih mjerodavnih ljudi koji bi eventualno mogli zaustaviti ovo vrtoglavo poskupljenje.
Naime živimo u vrijeme brutalnog konzumerizma i potrošač je na vrhu svjetske piramide. Bombardiraju nas sa svih strana cijelo vrijeme. Eto, prošao je Božić--izlika trošenja pod krinkom darivanja, pa je slijedila Nova godina, Fašnik, pa evo ide i Valnetinovo--još jedan potrošački trik i izgovor za peglanje kartica kako bismo voljenima dokazali da nam je stalo..O da, začas je i Uskrs, pa ide ljeto--opet se troši na putovanja, ljetne krpice. I tako doslovno cijlu godinu imamo izgovor biti u minusu i jaukati kako nikad dovoljno novca. Naravno kad ga trošimo kao da se nalazi u vreći bez dna, samo kopamo sve dublje i dublje. Pa ima li bojkot uopće smisla jer kako smo krenuli nama ni poskupljnje neće stati na kraj.

Možda bi bojkot trebali produžiti na cijelu godinu pa biti skromni i tijekom svih ovih praznika kada jedva čekamo napuniti vrećice i vratiti se kući praznih džepova.

13.02.2008. u 14:26 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Veljača 2008 (4)
Studeni 2007 (2)
Travanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

-sve i svašta - to je politika-

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

pisanica
zoonpolitikon1.blog.hr
cuftica.bloger.hr
seminar1.blog.hr
ajmmoseigratboga.blog.hr
ehho.blog.hr
www.politicae.bloger.hr
carolinevz.blog.hr
goldielocks.blog.hr
fpzgnocnaptica.blog.hr
midsomermurders.blog.hr
propolis.blog.hr
www.klc.bloger.hr
alseida.blog.hr
anitaf.blog.hr