Dnevnik jednog wannabe pokeraša

srijeda, 23.12.2009.

Predsjedničko sučeljavanje 2. Dio

Jučer naveče oko 22h, odnosno sad već prekjučer bili smo svjedoci drugog predsjedničkog sučeljavanja na HTV -u (gle čuda, Hloverka je naglo ozdravila, u najmanju ruku zanimljivo!!!). Prisutno je bilo svih 12 kandidata koji su došli ugrabiti posljednje glasove neodlučnih glasača. Moram priznati željno sam iščekivao daljnje dvoboje legendarnog trojca Vidšević - Primorac - Hebrang, ali ostao sam uskraćen i pomalo razočaran glede zagaranitiranog prepucavanja. Sučeljavanje je bilo u najmanju ruku dosadno, što govori da je 12 ljudi + dvoje voditelja previše za kvalitetno obraćanje glasačima, a kamoli za prosječnu debatu! Definitivno bi više cijenio kada bi kandidati koji su svjesni da imaju male izglede za ulazak u drugi krug, recimo povukli svoju kadidature ( uštedili milione koje će potrošiti) i podržali svoje favorite. Mislim da bi tako zaradili dodatno poštovanje svojih glasača, ali i pokazali da su u vrijeme ekonomske krize makar malo socijalno osjetljivi!!!

Po mojem mišljenju, nitko nije ostavio neki spektakularni dojam. Previše se vremena potrošilo na "nevažne teme ", a prava pitanja nisu ili su rijetko postavljana. Opet se vuče pitanje financiranja kampanje. Nitko nije izašao sa preciznim podacima ( imena donatora, odnosno tvrtke nisu niti spominjane)! Tu moram spomeniti Milana Bandića o kojem se uopće ne zna tko mu financira kampanju i koji kad god se nađe uhvaćen s rukama u pekmezu, govori samo jedno: INSTITUCIJE NEKA RADE SVOJ POSAO!!! Zašto to govori? Zato što zna da te institucije NE RADE svoj posao!!! Evo mali isječak!!!



Mislim da će kampanja ipak biti zanimljivija u drugom krugu te da će teme sučeljavanja biti PROGRAMI kandidata, a ne osobne uvrede i koliko je tko maznio!!! Bili živi pa vidjeli!!!
Bez obzira na sve smatram da trebamo izaći na izbore, uzeti olovke i zaokružiti svoga favorita ( osobu koja će dostojno predstavljati državu u svijetu, koja neće zloupotrijebiti svoj položaj te osobu koja će biti pokretač promjena koje su nužno potrebne), ako i nemate favorita bolje je i glasati protiv nego uopće ne izaći na izbore!!! Stoga 27. prosinca ne budite lijeni već pamet u glavu:)))!!!




Misao dana:
As you become more clear about who you really are, you'll be better able to decide what is best for you - the first time around.

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #