Dnevnik jednog wannabe pokeraša

subota, 12.12.2009.

Predsjedničko sučeljavanje 1. Dio

Jučer naveče nakon nekoliko bedbeat-ova te ipak uspješnog sessiona na Full Tiltu odlučio sam pogledati predsjedničko sučeljavanje na Novoj TV. Istoimena kuća ugostila je Ivu Josipovića, Nadana Vidoševića, Andriju Hebranga, Dragana Primorca i Vesnu Pusić. Milan Bandić je odlučio preskoćiti sučeljavanje zbog kampanje. Čovjek je na jahti obilazio dalmatinske otoke!!! Vidjet ćemo koliko je to pametan potez jer sučeljavanje je gledalo, prema podacima Nove TV- e više od milion ljudi širem zemlje.

Na prvi pogled začudilo me kako Nova TV nije zvala sve kandidate odjednom ali mislim da je htjela eliminirat marginalne kandidate kao što su Slavko Vukšić, Josip Jurčević, Vesan Škare Ožbolt, Damir Kajin, Miroslav Tuđman te Boris Mikšić. Nemam ništa protiv navedenih ljudi, čak mi se sviđaju Kajinove kritike u Saboru ( čovjek se bori za Istru ) ali možemo se svi složiti da nemaju dovoljno političke potpore te da se većina prijavila radi promocije samih sebe. Neću ni govoriti da su pojedinci jedva skupili 10 000 potpisa potrebnih za kandidaturu. Moje mišljenje je da se prag treba podići na 50 000 potpisa!!!

No, da se vratim sučeljavanju. Vesna Pusić definitivo je ostavila najbolji dojam. Andrija Hebrang, hmmmmmmmmm, što reći!!!??? Vidi se da je čovjek dugo u politici i da ima iskustva u izmotavanju što možda pali kod slabije obrazovanih i starijih ljudi. Ali čovjek ima previše afera iza sebe, s jedne strane, te možda i najteži zadatak, s druge strane. Mora braniti politiku HDZ - a baš kada im se Vlada očigledno raspada i gdje su određeni ministri uhvaćeni s rukama u pekmezu ( Rončević, Polančec a uskoro i Kalmeta ). Nadan Vidošević, predsjednik HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE te predsjednik uprave KRAŠA!. Iskusan menadžer i bivši ministar u HDZ - ovoj vladi. Bilo bi pošteno da objavi tko mu financira kampanju!!! Neprihvatljivo je da čovjek priča kako želi iskorijeniti korupciju , a s druge strane NE ŽELI reći tko ga financira. Tijekom sučeljavanja najviše okršaja je imao s Draganom Primorcem koji ga je svim silama želio diskreditirati. Mislim da je to loše jer bi kandidati trebali ponuditi svoja riješenja na današnje probleme ( naravno koja spadaju u ovlasti predsjednika), a ne blatiti jedan drugoga!!! Dr. Dragan Primorac bivši ministar u Sanaderovoj Vladi, ambiciozan mladi političar i znanstvenik. Najveći su mu konkurenti Vidošević i Hebrang. Nije dobro prošao u debati jer nije znao odgovoriti zašto je otišao u Ameriku početkom devedesetih! Mislim da neće proći u drugi krug. I na kraju Ivo Josipović, pravnik te profesor na Pravom Fakultetu u Zagrebu. Slabiji je u debatama što se može odmah primjetiti ali sigurni putnik u 2. krug te jedan od najizglednih da zasjedne na Pantovčak. Mora ubaciti malo emocija u svoje nastupe. Moja ocjena za jučerašnji nastup "vrlo dobar"!!!


- 01:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #