nedjelja, 01.03.2009.

Simulirajte mozak I-doserom

Slika

Kroz jedan poduži period pratim područje Elektroencefalografije ili kako se najčešće skraćeno naziva „EEG“. Prema definicijama iz neurologije, EEG mjeri električne aktivnosti mozga putem sitnih električnih elektroda što se stavljaju na lubanje; tj. odvođenje i registracija potencijala koji nastaju bioelektričnom aktivnošću mozga. EEG se koristi za procjenjivanje promjena svijesti, a korisna je za dijagnostiku bolesti poput epilepsije i poremećaja spavanja. Pregled nije invazivan niti bolan; može se raditi u budnom stanju ili u snu; pretraga traje oko 30 minuta.

Osnovni ritmovi:
o Alfa-valovi ( 8 – 13 Hz)
o Beta-valovi (14 – 30 Hz)
o Theta-valovi (4 – 7 Hz)
o Delta-valovi ( < 4 Hz)
Metode provokacije:
o Hiperventilacija
o Fotostimulacija
o Uskraćenje sna

Prenijeto sa: ree-bj.t-com.hr/medicinskaskolabjelovar/skripte/KLINIKA/EEG.doc

No nasuprot tome, ali i u skladu s time, postoji aspekt u ovoj grani medicine koji se pokazao djelotvoran kod primjene u raznim alternativnim i drugim tehnikama, kao što su to meditacija, DNK aktivacija, stimulatori nekih stanja ponašanja, metode odvikavanja od ovisnosti, razne vrste relaksacije i slično.

U tu svrhu razvili su se posebni računalni programi koji su još poznatiji kao generatori, odnosno u originalu „Brainwave generators“. U ovome članku neću elaborirati znanstvene činjenice niti samu neurologiju, jer o tome ne mogu kompetentno pisati, već samo predstaviti jedan od po meni ponajbolji i vrlo djelotvorni program koji se zove „I-Doser“.

Na tržištu danas postoji pregršt programa koji svojim udarnim komercijalnim porukama nastoje nametnuti mišljenje da je njihov program najbolji, ali ima i onih koji realno daju rezultate shodno onome što propagiraju od kojih posebno izdvajam one dr. Jeffrey Thompsona i odlična Anemona Brainwave izdanja od Danijela Postružina (http://www.indigo-svijet.hr/indigo/) te one koji su uklopljeni s ambijentalnom glazbom poput Shapeshifter-a.

Neki pak samom glazbom potiču djelovanje na moždane valove poput meni dragog Karunesh-a.

Jedna tvrtka npr. garantira uz slušanje njihovih generatora, uspjeh u životu na svim mogućim područjima, drugi isto to na drukčiji način. Tu su razne metode odvikavanja od svega postojećeg, pa i oni koji vam garantiraju uspjeh u novčanoj dobiti itd.

Isprobao sam neke od tih generatora i uz već spomenuto sasvim slučajno sam od jednog dragog prijatelja dobio preporuku da isprobam program koji se zove „I-Doser“.

Ono što razlikuje I-Doser od svih ostalih je to da su ljudi iz I-Doser labsa, raznim testiranjima nad ljudima došli do praktično uspješnih rezultata. U pravilu, tvrtka prevenstveno testira određeni produkt i nakon što se pokaže djelotvornim, publicira ga na tržište.

Tvrtka za razliku od svih drugih proizvodi tzv „doze“ ili programe za razne vidove željenog ponašanja, osjećaja i sl.

Svaka doza u pravilu predstavlja određeni stimulans mozga za određeno emocionalno stanje. Kao primjer, ukoliko netko želi imati osjećaj da halucinira, može isto osjetiti putem posebnog programa ili doze za to. Ukoliko netko ima problem sa spavanjem, određena doza je namijenjena za tu svrhu itd.

Budući je naš mozag prepun centara koji uzrokuju određeni vid ponašanja ili osjeta, I-Doser labs su supjeli u tome da za svako željeno stanje izrade određeni program.

Od kad sam se zaintrigirao za I-Doser čitam putem weba sa njihove službene stranice, ali i drugih izvora dojmove korisnika. Dok neki pišu da na njih uopće ne djeluje, drugi pišu da im samo dio tih programa djeluje, dok neki tvrde da su svi djelotvorni. Osobno spadam među potonje jer sam se uvjerio u učinkovitost tih doza.

Ono što sam osobno iskusio je to da se treba pridržavati točno određenih pravila kod slušanja doza. Bitno je da ne postoji ništa što bi ometalo slušanje. Doze se slušaju isključivo sa slušalicama i vrlo je važno biti u potpunom miru i tišini i što zamračenijem prostoru sa zaklopljenim očima. Temeljni ključ uspjeha doze je FOKUS na ritam određene doze.

Ukoliko se pri slušanju premještate, budete ometani nekim izvanjskim zvucima ili vam misli pobjegnu u nekom drugom smjeru, doza neće imati djelovanje.

Dakle, bitno je da se strogo prate uputstva i tek tada doza i djeluje.

Slika

I-Doser tvrtka kao što sam spomenuo proizvodi pregršt programa, odnosno doza za svaki vid željenog ponašanja i osjećaja. Mnoge doze služe i u terapijske svrhe i po meni je za najbolji uspjeh određenog dabiran da se jedna doza sluša kroz jedan određeni period.

Trenutno tvrtka ima u svojem programu viš od stotinu doza. One se slušanju preko posebnog programa i cijene su po dozi od 3.5 do vrtoglavih 200 dolara.

Budući da tvrtka prizvodi doze i u mp3 formatu, to omogućuje da se doza sluša i putem prenosivog mp3 playera. Osobno koristim doze u mp3 formatu koje su mi najpraktičnije.

Tvrtka u svom programu ptroizvodi razne doze koje stimuliraju razne droge i druga neka čudna stanja, ali ono što mi se osobno najviše sviđa su programi koji su usmjereni na tehnike opuštanja, inspiracije i duhovne aspekte.

Predstavljam vam neke doze po mojem izboru koje sam vrlo sažeto opisao prema originalnom opisu. Za cjeloviti pregled svake doze pa i cjelokupni asortiman valja posjetiti službeni web shop I-Doser Labs na adresi:
http://www.i-doser.com/storev3/index.php

Slika
Hangover - Mamurluk / rekracijski (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Nakon burnih noći, kad se probudimo s glavoboljom mi mučninom, uzmite čašu vode i ovu dozu.


Slika
5HTP / antidpresiv (srednje jaka doza), trajanje 25 minuta. Ova doza pospjeuje balans hormona Serotonina i hormona Melatonina. U biti radi se poticanju boljeg raspoloženja i usklađenja. Preporučuje se slušati dozu u jutarnjim satima ili prije spavanja.


Slika
Alcohol – Alkohol / rekreacijski (srednje jaka doza), trajanje 35 minuta. Doza koja simulira utjecaj alkohola, pa se stjeće dojam pijanstva. Zabilježena su svjedočenja da su se uz ovu dozu neki oslobodili ovisnosti o alkoholu.


Slika
Alpha – Alfa / rafinirani alpha valovi (8 – 13 Hz), trajanje 30 minuta. Za one koji nisu upoznati s djelovanjem alfa valova na mozak, najbolje za razvoj intuicije. Pospješuje redukciju stresa, poboljšava memoriju, motivaciju, inspiraciju i sl.


Slika
Anti-Migraine – anti migrena / sedativ (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Ublažava probleme s migrenom. Ova doza vas vodi iz Alpha stanja u 5Hz, stanje u kojem se frekvencijski ublažavaju tegobe s migrenom.


Slika
AntiSad – protiv tuge / antidepresant (snažna doza), trajanje 30 minuta. Dovodi stanje mozga u područje 30Hz do 15 Hz čime otklanja depresivno stanje.


Slika
Astral Projection – Astral (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Jedinstveno iskustvo astralnog putovanja. Valja se pridržavati preciznih uputstava za upotrebu kako sam prije opisao.


Slika
Beta valovi (13 do 30 Hz), trajanje 30 minuta. Poznati beta valovi koji pospješuju koncentraciju, mentalne sposobnosti, fokus i povečavaju IQ.


Slika
Black Sunshine / rekreacijski (vrlo snažna doza), trajanje 35 minuta. Potiče osobna emocionalna stanja i osobnost. Iz I-Doser Labs upozoravaju da doza nije za svakoga i da je ne bi smjeli koristiti početnici. Ukoliko se želite suočiti s vlastitim emocionalnim stanjima ova je doza pun pogodak.


Slika
Brain + - Mozak / rekreacijski (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza potiče poboljšanje funkcije mozga.


Slika
Calm ME / za panična stanja (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Pomaže kod suzbijanja napadaja panike.


Slika
Chakra / stimulacijski (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Potiče otvaranje svih čakriu pola sata seanse (ovo je meni najzanimljivija doza). Neki svjedoče o ulasku u više razine svijesti, pojačavanje prisutnosti, snažan instinkt i druge manifestacije. Nije preporučeno za početnike, ali dobrodošlo za one koji prakticiraju duhovne tehnike.


Slika
Confidence- Samopouzdanje (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Potiče samopuzdanje.


Slika
Content / sedativ (srednje jaka doza), trajanje 20 minuta. Doza umiruje, potiče na pozitivno ponašanje.


Slika
Delta, (0.5 do 4 Hz), trajanje 30 minuta. Delta valovi koji potiču regeneraciju, rebirthing, osobni razvoj, visoku razinu meditacije i sl.


Slika
Diet+ / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Ne utječe na direktno mravljenje ali potiče ubrzavanje metabolizma. Uz program mravljenja ova doza omogučit će vam da slijedite kontinuirano program mravljenja, ukoliko to želite.


Slika
Divinorum / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza koja pobuđuje vaše JA i pruža pogled na to tko ste vi u svojoj nutrini duše.


Slika
Energizer / stimulator (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Mnogi posežu za Red Bullom da bi bili aktivni, budni i puni energije. Ovo je doza koja upravo to radi, kao što je to Red Bull.


Slika
French Roast / stimulator (Srednje jaka doza), trajanje 5 minuta. Ukoliko ste umorni, mamurni ili slično ova doza vas pobuđuje i daje dovoljnu energiju da se osječate svježi. Neki svjedoče da im je omogučila da se bez problema rano ustaju kad im je to potrebno. Koristite rano ujutro pri buđenju ili prije spavanja. Doza vas dovodi u stanje mozga od 14Hz, a što je stanje svjesnosti, budnosti i potpunog fokusa.


Slika
Gamma (25.00 - 34.75 HZ), trajanje 30 minuta. Gamma potiče Talamus, regiju mozga, a potiče bolju koordinaciju i sinkronizaciju neurona. U biti Gamma predstavlja sistemsku frekvenciju mozga.


Slika
Hand of God – Božanska ruka / Premium (neopisivo), trajanje 30 minuta. Opus magnu tvrtke, njihov State of the Art. Mnogi su iskusli vrlo neugodna iskustva s ovom dozom jer ona ponire u najdublje sfere duše. Potiče sve emitivne procese. Nije za početnike ili one koji se žele suočiti sa samim sobom. Mislim da je u pitanju susret s unutarnjim duhovnim vodićem za kojeg treba biti spreman.


Slika
Insomniac - Nesanica (vrlo snažna doza), trajanje 45 minuta. Za one koji imaju problema sa spavanjem i nesanicom ovo je odlična doza koja pomaže ublažavanju tegoba i boljem snu.


Slika
Inspire - inspiracija / eksprerimentalni (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Poticanje inspiracije, kreativnosti, vizualizacije i sl. Neki svjedoče o iznimnom uspjehu ove doze.


Slika
Lucid Dream – svjesno sanjanje (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza koja potiče proces te vrste sanjanja. Upozorenje je početnicima da nenkoriste ovu dozu osim ako je netko iskusan praktičar alternativnih metoda.


Slika
QUIT! / eksperimentalni (srednje jaka doza), trajanje 30 minuta. Ukratko, doza koja potiče proces odvikavanja od svih vrsta opijata i slično.


Slika
Sleeping Angel – anđeo sanjanja (snažna doza), trajanje 25 minuta. Doza koja vas vodi u ugodan san, pomalo hipnotički. Isprobao sam ovu dozu i omogučuje istinski jedan osječaj dobrog odmora kad se probudite.


Slika
Theta (4 do 8 Hz), trajanje 30 minuta. Theta stanje već poznato po tome da odlično djeluje kad ulazimo u meditativna stanja i kad smo u stanju pobuditi svoje šesto čulo. Duboka relaksacija koju pruža Theta, pruža višu razinu u trazvoju svoje osobnosti.


Slika
Out of Body / stimulator (snažna doza), trajanje 30 minuta. Kao u slučaju s dozom Astral, ali ovaj puta kao čisto izvantjelesno iskustvo.


Slika
Victory – pobjeda / steroid (vrlo snažna doza), trajanje 30 minuta. Doza pospješuje mentalne sposobnosti i samopuzdanje, dovodi do pobjede u svim aspektima vašeg života. Vrlo mitivacijski simulator.


Službena stranica I-Doser Labs: http://i-doser.com/

Web shop koji sadrži sve doze s opisima: http://www.i-doser.com/storev3/index.php

Dakle preporuka su dobre slušalice i svi uvjeti za slušanje kao što je prije opisano. Jo valja napomenuti da se ne preporuča slušati razne doze jednu za drugom, budući se mozak stimulira na određenu frekvenciju, te se prije promjene doze valja reprogramirati, a za to postoji jedna doza pod nazivom "RESET". Preporuča se ako se već želi primijeniti doza da se druga doza sluša idućeg dana ili uz spomenutu RESET dozu. Moje iskustvo govori da je dobro nekoliko dana slušati samo određenu dozu, jer će efekti biti još djelotvorniji.

- 13:19 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>