četvrtak, 16.06.2005.

Super Ratzinger: Istina, dijalog, tolerancija

Nekako sam uvijek pomalo skeptičan prema Ratzingeru. a onda sam čuo neke koji zato što je konzervativan žele u tu konzervu s njim. ali da je konzervativan, sve manje vjerujem. slušajte ovo, iznenadit ćete se.

Ako budizam zavodi, to se događa zato što izgleda poput obećanja o dodirivanju beskonačnog, sreće bez konkretnih vjerskih obveza, na neki način. Reinkarnacija ima smisao u hinduizmu, to je put čišćenja. izvan tog konteksta, moralno je okrutna jer to vjećno vraćanje u zemaljski život nalikuje na pakleni ciklus. U razgovoru za 'L'express', ožujak 1997.

Možemo se nadati novom proljeću Crkve. U govoru 7. kolovoza 2004.

Ponovno rađanje islama nije povezano samo s novim materijalnim bogatstvom islamskih zemalja nego i sve većom sviješću da je islam kadar pružiti duhovnu osnovu koja vrijedi za život naroda, osnovu koja je, čini se, pobjegla iz ruke staroj Europi. U Lectio magistralis u biblioteci Senata, u samosanu Minera, 13. svibnja 2004.

Europa se čini praznom iznutra, paralizirana u određenom smislu krizom krvožilnog sustava, krizom koja u opasnost dovodi njezin život, prepušten, da se tako kaže, presađivanju organa, koji pak ne mogu učiniti ništa drugo nego promijeiniti nejzin identitet. Tom unutarnjom nestajanju odgovara činjenica da se Europa i etnički čini kao da je na oproštaju. U Lectio magistralis u biblioteci Senata, u samosanu Minera, 13. svibnja 2004.

Ukidanjem celibata bit ćemo svjedoci rađanja novog lika: rastavljenih svećenika. / Naša borba ne smije ići za ređenjem žena, nego za isključivanjem ređenja kao takvoga, kako bi Crkva postala društvo jednakih u kojoj će biti samo naizmjeničnih promjena u vodstvu. Knjiga 'Sol zemlje'

Brak je svet, dok homoseksualni odnosi proturječe naravnom moralnom zakonu. homoseksualni čini, naime, spolnome činu priječe dar života. nisu plod prave osjećajne i spolne komplementarnosti. ne mogu biti dopušteni ni na koji način. 'Razmišljanja o planovima zakonskog priznanja veza između homoseksualnih osoba', 3. lipnja 2003.

evo, tko se ne bi složio s ratzingerom. ja ne znam. (ima još puno toga, ali nemam vremena pisati.)
- 19:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>