petak, 13.07.2018.

Provjereno


Pozdrav svima...

Ne gledam često tv,imam par emisija i serija koje pratim a jedna od njih je Provjereno uz koju često krene suza jer od takvih priča i kamen bi zaplakao.
Sinoć je bila zadnja emisija ove sezone i do jeseni je nema. Toliko priča i toliko nepravde. Jedna tv ekipa je mogla riješiti slučajeve a policija ne,jako žalosno.
Crkva koja je o svemu šutila a održavala mise i propovijedi o ljubavi i opraštanju,o dobroti i miru a znali su za sve ogavne stvari koje su se dešavale??? U potpunosti razumijem čovjeka kada je rekao da više nema vjere. Država koja uzima od malih ljudi i daje svojim uhljebima,pedofili koji nisu kažnjeni za ništa i slobodno šeću,bolesnik u glavi koji je glumio da ima leukemiju uzimao donacije... I kako sada znati kome zaista treba??
Sjećam se kada sam živjela u Dubravi pa je do cca 15h trajao šoping na okretištu a poslije 15h skupljale su stvari u deke i ulazile u novi Porsche,prijateljica i ja nismo mogle vjerovati. Bile su zmazane i jadne,a djecu su slale da prose. Neću zaboravit scenu kad sam bila na kavi i mala od cca 5 godina nam priđe i kaže da treba novaca. Rekla sam joj da nemam novaca ali ću joj dati sendvič i slatkiše. Nije htjela uzet i rekla je ako nemam novaca da joj dam cigarete za mamu. A mama je bila ispred kafića. Sjedila je na cesti sa još djece i bebom koju je dojila. Naravno da joj nismo dale. Od toga je prošlo neko vrijeme i upravo njih sretnem u City centru. Bili su bolje obučeni nego ja,žena našminkana i prekrasna. Nju ne bi ni primijetila nego sam malu jako dobro znala. Užas. Još su išli na kavu gdje sam i ja išla i žena puši Marlboro. U Dubravi se nema a na Žitnjaku su baje. I naravno nikome ništa. Policija ih dobro zna ali im se sve dopušta. A deda koji je prodavao Božićne ukrase ispao je kriminalac. Možda je trebao prositi pa bi ispao dobar. E moja državo,daleko si... I onda neki govore da onaj koji odlazi ne voli svoju domovinu... Volim,jako volim Hrvatsku i kada me netko pita kažem lijepe stvari. Nedostaje mi moj Zagreb,Dubrava... Jako ih volim... Ali od ljubavi se ne živi.
Kako je naša Kolinda rekla, vani je život komotniji,uređeniji i dobijete više novaca ali ste uvijek stranac. Slažem se s Vama gospođo,ali samo bi još dodala da ste vani čovjek. Nema kašnjenja plaća,poštuju se radnici i ide se na zasluženi godišnji odmor. Moj suprug je stranac u tuđoj zemlji već 6 godina,ja dosta manje i nikada nam ne bi mogao priuštiti neke stvari da je tih 6 godina radio u Lijepoj našoj. Ne kažem da je idealno, svjesna sam da se slične priče kao i na provjerenom događaju svuda po svijetu ali smatram da je puno više poštovanja i ljudskosti. Iz moje perspektive, i naravno to je samo moje osobno mišljenje i ne mora tako biti i vaše. Divim se ekipi provjerenog na hrabrosti i volji, na svim dobrim djelima kojima su ljudima vratili osmijeh na lice. Svaka čast....
A tko zna,možda će i naši političari imati više razumijevanja i srca za obične male ljude kada se skinu iz dresova i nogometna groznica prođe. Tko zna,možda se dogodi čudo.. Za svaki slučaj,tu je ekipa provjerenog koja riješi bar dio priča,kad već neki drugi ne mogu...

Oznake: provjereno, nova tv

- 11:25 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2018  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Rujan 2018 (2)
Srpanj 2018 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Pozdrav svima,ja sam Petra i ovdje ću Vam pisati o svemu pomalo a vjerojatno najviše o mačkama i svome mačoru Bubimiru.
Nadam se da će Vam se svidjeti razne priče iz svakodnevnice i veselim se čitanju Vaših blogova...

Linkovi

kontakt
petra.zubec.deu@gmail.com

Designed by In Obscuro