Vjesnik dnevne novine - Brzog datiranja

srijeda , 09.01.2019.










Click here: Vjesnik dnevne novine






Ideja je bila ići u programirani stečaj. Prodana naklada je dotad već dulje bila veoma niska i nije nipošto mogla pokriti troškove.



vjesnik dnevne novine

Pred vama je period u kom možete postići dosta važnih stvari. List je, u ilegali, pokrenuo Centralni komitet. Za Vjesnik je karakteristično da, za razliku od drugih vodećih dnevnih listova u post-komunističkom razdoblju, nije bio privatiziran, te da je sve vrijeme bio u državnom vlasništvu.



vjesnik dnevne novine

- Podržao je ideju da se Vjesnik proda Oak Investmentu, londonskoj tvrtki u vlasništvu Nicholasa Frankopana, iako je poznato da se on ne bavi medijima, već nekretninama, pa je bilo za zaključiti kako ga ne privlači Vjesnik, nego Vjesnikov neboder.



vjesnik dnevne novine

Nekadašnje sjedište Vjesnika u Zagrebu Tip dnevne Format Vlasnik 1940-1944 1944 - 2012 Izdavač d. Uz njega je postojala i izdavačka kuća, sa nizomn drugih izdanja, koja je u vrijeme imala je osobito velik značaj. Prvi broj izašao je. List je, u ilegali, pokrenuo Centralni komitet. Početkom izlazi kao mjesečnik, sada nazvan Vjesnik Hrvatske jedinstvene nacionalno-oslobodilačke fronte, preselivši u jesen 1941. Zanimljivo je da u zaglavlju lista od kolovoza 1941. Redakcija se, shodno tijeku rata, nastavlja seliti, a u siječnju. Tek se tada i službeno u impresumu navodi ime glavnog urednika; bio je to. Prve poratne godine Vjesnika protječu u službi novom režimu. Šezdesetih godina širi se dopisnička mreža, list se sadržajno osvježava, a naklada raste. Vjesnikova kuća tada izdaje časopise i revije, od kojih su najpoznatiji bili Vjesnik u srijedu VUS i. Za Vjesnik je karakteristično da, za razliku od drugih vodećih dnevnih listova u post-komunističkom razdoblju, nije bio privatiziran, te da je sve vrijeme bio u državnom vlasništvu. Posljednji tiskani broj izašao je. Nakon toga do izlazi u elektronskom obliku e-novine , a zatim samo kao internetski portal Vjesnik. Portal je u lipnju 2012.



Dnevne novine Kurir u Becu
Na sastanku, tijekom kojeg im je otkazao ugovore o radu, redakciju je izvijestio kako su interes za kupovinu ostavštine Vjesnika pokazala dvojica potencijalnih ulagača — Dubrovčanin Mišo Mihočević, koji je prethodno zastupao Frankopana, te Michael Ljubas, poduzetnik čije se ime uglavnom spominjalo u crnoj kronici, a zabilježeno je i da je u nekoliko navrata prijetio novinarima. Pred vama je povoljan... Predlagao je da se u idućoj fazi ponovo tiska tjednik VUS kao i neke druge novine koje je izdavala izdavačka kuća Vjesnik, pa da se tu zaposle još neki ljudi. U istraživanju se mjerilo isključivo iskustvo, mišljenje i percepcija ispitanika o kvaliteti ponude roba i usluga na hrvatskom tržištu, a od ispitanika se, između ostalog, tražilo i da navedu dnevne novine koje prema njihovu iskustvu nude apsolutno najvišu razinu kvalitete. Ranje njegove radove Prijedorčani su gledali redovno u pozorištu, gde je radio kao dramaturg. Navodno nije Jašarević jedini koji bi oživljavao Vjesnik — lani se pročulo da je za priču i dalje zainteresiran Nicholas Frankopan, no od njega nismo uspjeli dobiti komentar. Na naša pitanja o pravu na korištenje imena Vjesnik nije bio spreman odgovoriti i prekinuo je komunikaciju. Posvađala su se dvojica najprgavijih članova Milanovićeve Vlade — Radimir Čačić i Slavko Linić. Slažem se i s njegovom tvrdnjom da svakome tko otvara temu je li Vjesnik trebao opstati kao javno glasilo u državnom vlasništvu treba poručiti — to je nemoguće. Prvi broj izašao je godine, a list se zvao Politički vjesnik.

[Sretni parovi|Jebanje mladi sa starima (18+) @ Mad Vagina|Žene za vezu oglasi]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.