ispunjenje svih snova...

subota, 13.05.2006.

TRAŽILI STE JOŠ......


TEN PROFESIONALNOG MODELA

Ako puno pušite, svakodnevno nanosite debeli sloj šminke, pijete, tulumarite, izgladnjujete se i vrlo često ste pod stresom pronašli ste recept za katastrofalan ten. Pa kako onda manekenke ipak izgledaju savršeno?


"Djevojke dolaze s vrlo ozbiljnim problemima jer su svakodnevno izložene reflektorima, stresu i dugim satima snimanja. Hormoni im zbog toga divljaju, a uz sve to velik broj njih puši i pije i ima vrlo lošu ishranu. Ne biste vjerovali koliko me puta nazivaju njihovi agenti", kaže Patricia Waxler prof. dermatologije na Mount Sinai Medical Centeru u New Yorku.

Da, osim genima, Photoshopu, rasvjeti i naslagama šminke, većina modela na gotovo savršenom tenu može zahvaliti i vrhunskim dermatolozima. A ako njihova taktika može spasiti tako problematične slučajeve hormonalno neuravnoteženih modela, zamislite što bi mogli učiniti za vas. Tajna uspjeha je, a slažu se svi dermatolozi nadležni za ten vrhunskih modnih ljepotica, kombinacija temeljite kućne njege i hi-tech tretmana u ordinaciji.

RUTINA

Jedina rutinska stvar u nepredvidljivom životu profesionalnog modela je njega kože.

Čistite lice
Unatoč noćnom životu i ekscesima koji ga prate što se tiče njege kože, uspješni modeli su disciplinirani, a i ekscese svode na minimum. "Uvijek, baš uvijek, svako jutro i večer lice perem blagom pjenom za čišćenje", kaže Molly Sims.

Image and video hosting by TinyPic

Christine Chin stručnjakinja estetike svojim klijentima poput Naomi Campbell, Gisele Bundchen ili Carmen Kass preporuča proizvode koje sadrže glikolsku kiselinu. "Većina mojih djevojaka je vrlo mlada, pa ima i pomalo masnu kožu. A kada na lice stave sredstvo za čišćenje, savjetujem im da ga umasiraju i to cijelu jednu minutu. Tako će potaknuti cirkulaciju", objašnjava Christine.

Upotrebljavajte tonik
Većina dermatologa reći će da su tonici prejaki i nepotrebni, no Cristine Chin kaže da su današnji potpuno drugačiji. "Tonik miče sve što je preostalo nakon čišćenja i pomaže kremi da se bolje upije."

Preporuča one koji se temelje na voćnim enzimima, a ne alkoholu, te sadrže glicerin koji vlaži kožu. Jedan od njoj najdražih Sisley Botanical Floral Toninig Lotion, sadrži biljno ulje koje omekšava kožu te druge biljne sastojke koji je čiste.

Stvorite zaštitni sloj
Manekenka Tiiu Kuik vjeruje da je njen dnevni sloj Lancomove Aqua Fusion kreme spašava od naslaga podloge, pudera i šminke. "Sloj kreme štiti da sve te naslage ne prodru u kožu", kaže Tiiu.

Patricia Wexler smatra da Tiuu zna o čemu govori. "Bez obzira jeste li model ili ne, fluidna barijera može spriječiti da pigmenti iz šminke začepe pore." Svojim klijentima Patricia preporuča da stave koju god kremu žele, dok estetičarka Chin smatra da su najbolje one s alojom, hyaluronic kiselinom te antioksidativnim uljem sjemenki grožđa koje sprečava ljuštenje tijekom dugih sati snimanja te štiti od dima cigarete i drugih negativnih utjecaja okoline.

Image and video hosting by TinyPic

Bez šminke
"Sve one provode sate pod naslagama teške šminke. Većina zatvara pore te može lagano iritirati kožu. Ako izbjegavaju šminku izvan radnog vremena, dat će priliku koži da se odmori, a porama da se očiste", kaže David S. Orentreich, prof. dermatologije na Mount Sinai School of Medicine.

"Za bilo koga tko nosi šminku dobro je da opere lice čim dođe kući, a ne tek pred spavanje. Što prije uklonite polutante koji su se nataložili na koži, to bolje. A bilo kakvom terapeutskom proizvodu koji ćete kasnije nanijeti dat ćete više vremena", kaže Wexler.

Nahranite lice
Stručnjaci nikada ne prestaju s debatom ima li prehrana utjecaja na stanje kože ili ne - no oni koji misle da ima zastupaju ideju s energijom emocionalno poremećenih fanatika. Mankenka Molly Sims svakodnevno uzima multivitaminske dodatke, uključujući i silicij koji su, kako kaže, "odlični za kosu, nokte i kožu".

Ariel Ostad klinički asistent i prof. dermatologije na Sveučilištu New York svoje pacijente manekenke stavlja na dijetu s povrćem bogatim A, C i E vitaminima koji štite od stresa odgovornog za prerano starenje.

Piling
"Kemijski piling AlphaBeta Faciel Peel Dennisa Grossa vole mnoge manekenke", kaže Maggie Bogdanska kozmetičarka iz New Yorka koja njeguje lice modela poput Karen Elson. Iako nije jak poput pilinga koji rade kozmetičari, ulazi u pore i uklanja svaki komadić stvrdute šminke.

PROFESIONALNA POMOĆ

Unatoč pomoći Photoshopa, modele ne plaćaju da bi se na snimanju pokazale s prištevima, nejednakom pigmentacijom ili blijedim ispijenim tenom. Ako do sličnih problema dođe, većina se obraća profesionalnim dermatolozima.


Oljuštite staro
Jaka rasvjeta i stres male upale i ožiljke mogu pretvoriti u potencijalne zapreke daljnjoj karijeri. "Provodimo dosta glikolnih pilinga, koji ne samo da se bore s bakterijama što uzrokuju akne, već i ublažavaju nejdnaku pigmentaciju", kaže Wexler. "Mnogi modeli imaju jači piling svaki drugi tjedan - može biti i s 70-postotnom solucijom ako ga provodi netko tko se zaista razumije što radi."

No bez obzira tko joj sjedne u stolicu, Wexler započinje slabijom koncentracijom, a sa svakim novim posjetom (cijena od 150 USD) povećava koncentraciju. Nakon tretmana, pacijenti mogu očekivati ružičasti sjaj te blago ljuštenje oko 48 sati kasnije.

"Alternativa kemijskom pilingu je mikrodermabrazija koja nježno ljušti gornji sloj kože uz pomoć aluminij-oksid kristala, a nema ni efekta sušenja, tako da je odlično za ljude koji ne podnose piling", kaže Wexter.

"Još je nježniji postupak s Epibledom, koji gornje slojeve mrtve kože uklanja s tanašnom oštricom", objašnjava estetičarka Isabel Anton koja njeguje lica Karoline Kurkove. "Njena je koža predelikatna za mikrodermabraziju", objašnjava Anton koja tertman Epibledom nadopunjuje s pilingom mediteranskog šipka te dodatnim antioksidansima u obliku seruma koji stimuliraju obnovu kože.

Većina dermatologa ipak upozorava - klonite se neiskusnih kozmetičara ili šarlatana koje vam mogu upropastiti lice.

Prevencija bubuljica
Uz propisivanje Retin-A (derivat vitamina A) i lokalnih antibiotika koji čuvaju od izbijanja nepoželjnih bubuljica, dermatolozi za modele čuvaju i mjesečne ili jednom u dva mjeseca TCA piling.

"Velik broj dermatologa koristi 20 % otopinu. Ne bih preporučila dva ili tri dana prije sniamnja, jer koža se počne ljuskati 48 sati nakon pilinga. No dan ili noć prije snimanja bila bi zapravo dobra ideja jer privremeno mikrooteknuće čini da se ne vide sitne bore lica, a ten je lagano ružićast", kaže Orentreich.


Laser
Laseri su iznimno uspješni u uklanjanju crvenila i mrlja na koži. "Neki modeli s vidljivim kapilarima doći će na tretman za čiju je djelotvornost potrebno provesti 2 do 3 tretmana (cijena od 350 do 500 USD po posjetu). A za ožiljke i tamne mrlje novi Fraxel laser djeluje pod kožom, tako da nikkad ne skidate gornji sloj. Mnogim modelima uklanjala sam neujednačenu pigmentaciju na licu, vratu, leđima ili prsima. Obično zahtijeva nekoliko tretmana (svaki po 1000 USD), no uspjeh je zagarantiran", kaže Waxler.

KRIZNE SITUACIJE

Imati upljaneu kožu ili prišt na vrhu nosa dan prije snimanja izazvat će pravu histeriju. Nešto slično proživjela je Molly Sims prije nekoliko godina kada je tijekom snimanja MTV' House of Style za skrivanje prišta odlučila iskušati trik s pastom za zube. "Netko mi je rekao da će mi pomoći osušiti prišt. Krivo! Završila sam s crvenom kožom i ožiljkom koji je ostao 3 mjeseca." Očito, postoji bolji načini.

Posjet liječniku
Ako manekenka treba hitno izbrisati prišt, preklinjat će za termin kod dermatologa. Waxler kaže: "Ako mi pacijent dođe s upalom prije velikog snimanja najčešće prepišem oralne antibiotike. Za one koji žele još brže rješenje, u prišt uštrcam kortizon, a zatim utrljam malo trikloracetske otopine za sušenje."

Osušiti
Najvažnije je upamtiti da se akne nikada ne uklanjaju vlastitom rukom, a to dvostruko više vrijedi za modele koji si ne mogu dopustiti trajne žiljke. Za sušenje akni postoje razni losioni, a Sims kao najdjelotvorniji navodi onaj Mara Badescua.

Ukloniti podbuhlost
Ako se na snimanju treba pojaviti prije zore, natekle oči i vrećice ispod njih ne mogu se izbjeći. No tu su dva najbolja lijeka: protuupalni gel za oči na bazi krastavaca i kamilice te umivanje hladnom vodom. "Zapljusnite lice 10 puta nakon tuširanja. Istovremeno će i pore izgledati manje", kaže Brandt.


KAKO NAŠMINKATI OČI

Image and video hosting by TinyPic

Sjenila i linije ističu boju i pridonose dramatičnosti pogleda. Osim toga vješte ruke oči mogu učiniti većima, manjima, promjeniti oblik i odvratiti pažnju od manjih nedostataka.


Šminkanje će biti puno lakše i urednije ako umjesto spužvica, na kojima ostaje previše sjenila, koristite kvalitetene kistove i četkice.

Za toplih dana umjesto kremastih, koristite sjenila u prahu. Boje će duže ostati 'svježe' te se neće razmazati ili izblijediti.

Želite li promjeniti oblik, istaknuti dobre i skriti loše strane vaših očiju pogledajte neke od standardnih trikova:

Image and video hosting by TinyPic
Razmaknute oči.

Image and video hosting by TinyPic
Spušteni kapci.

Image and video hosting by TinyPic
Dublji pogled. ps.nesto kao moje oci....

Image and video hosting by TinyPic
Velike oči.

Image and video hosting by TinyPic
Azijske oči.

Image and video hosting by TinyPic
Zakošene oči.


12 koraka do klasično našminkanih očiju:

Image and video hosting by TinyPic
Šminka će trajati duže ako prije nanošenja sjenila kapke prekrijete tekućim puderom, koji ćete fiksirati s malo pudera u prahu.

Image and video hosting by TinyPic
Počnite s nanošenjem najtamnije nijanse na vanjski rub kapka.

Image and video hosting by TinyPic
Naslonite olovku na nosnicu i provjerite imate li previše sjenila sa strane.

Image and video hosting by TinyPic
Nanesite tamno sjenilo i na pregib kapka. Na unutarnji dio nanesite svjetlije sjenilo, pazeći na prijelaz

Image and video hosting by TinyPic
Provjerite jeste li nanijeli previše sjenila. Kad otvorite oči, ne biste trebali izgledati poput rakuna.

Image and video hosting by TinyPic
Kada nanosite tuš, oči ne smijete potpuno zatvoriti, a pogled treba biti spušten. Kažiprstom i srednjakom razvucite kapak pa iscrtajte liniju od unutrašnjeg do srednjeg ruba.

Image and video hosting by TinyPic
Iscrtajte liniju do kraja ruba. Ovaj dio može biti deblji i duži od prirodnog ruba, ovisno o obliku očiju.

Image and video hosting by TinyPic
Da biste postigli mekši izgled, štapićem za uši pažljivo prijeđite po crti na donjem rubu oka.

Image and video hosting by TinyPic
Maskaru nanesite od korijena prema vrhu, a prije nego nanesete 2. ili 3. sloj pustite neka se prethodni osuši.

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što se maskara na gornjim trepavicama osuši, vrhom četkice nanesite je i na donje trepavice.

Image and video hosting by TinyPic
Ispod obrva stavite malo sjajnog sjenila.

Image and video hosting by TinyPic
Rezultat: Upečatljive oči!

KOSA KAO IZ SALONA

Ugledni stilisti otkrivaju šest tajni profesionalno oblikovane frizure.


1. Za što bolji rezultat feniranja, kosu raspodijelite na dijelove i pričvrstite kvačicama dok je sušite.

2. Kupite sušilo na bazi iona - kosa će vam zaista biti sjajna.

3. Uljepšajte vrhove - uvijte ili posebno začešljajte.

4. Da biste dobili 'ispeglanu' salonsku frizuru, kupite i koristite glačalo za kosu.

5. Za vrijeme feniranja kosu ne češljate prema dolje, nego je sušite ispod - dobit ćete na volumenu.

6. Koristite li uvijače za lokne, ne dirajte posljednjih nekoliko centimetara - u suprotnom ćete biti 'prečičkavi'.


Šminkanje - najčešće pogreške

Uups! Greške oko uređivanja lica, kose i općenito higijene tijela češće su i od modnih katastrofa. Dešavaju li se i vama?


Dolje navedene pogreške najčešće su pri dotjerivanju, a definitivno kvare kompletni dojam koji ostavljate. Pronađete li se ovdje, ne brinite. Rješenja su vrlo lagana, a greške se dešavaju i najboljima.

Zapuštenost

Čak i ako vas nitko neće vidjeti, higijena i počešljana kosa igraju važnu ulogu za vaše samopoštovanje.

Loša higijena usta

Nisu vas duže zaboljeli i možda ste zaboravili na njih. No osmijeh i zubi su prve stvari koje će drugi zapaziti na vama. Zube perite redovito i jednako često čistite zubnim koncem. Osim što je zdravo, štiti od neugodnog zadaha i ističe prirodnu ljepotu.

Zapuštene ruke

Omekšajte ruke losionom, a njegu upotpunite dobrim manikiranjem. Imate li lijepo prstenje, zašto ga ne biste stavili na njegovane ruke?


Pretjerano čupanje obrva

Kad čupate obrve, imajte na umu razliku između depilacije i oblikovanja obrva. Uzmite si vremena, a ako slučajno pogriješite, prazni prostor upotpunite olovkom u istoj boji.

Previše pudera i šminke

Imate li preteški puder i prenaglašenu šminku, izgledat ćete neukusno ili u naboljem slučaju teatralno. Osim toga, začepit će vam se pore i sitne bore doći će do izražaja.

Ne stapate nijanse

Za postizanje što prirodnijeg izgleda, boje pudera, sjenila i rumenila uvijek trebate stopiti, a linije omekšati.

Ne čistite četkice i spužve za šminkanje

Spužvice i četke trebate čistiti svakog tjedna. U suprotnom će ulje i nakupljene bakterije napraviti urnebes. Ako ste skloni prištićima, iznenadit ćete se koliko ova strategija pomaže.

Pretamna olovka za usne

Koritite li olovku koja je izrazito tamnija ili svjetlija od boje vaših usnica, ovo će dugoročno narušiti izgled lica. Jer čim se ruž istroši ostajete s tamnim obrubom oko usta. Ako ne želite redovito obnavljati ruž, koristite manje upadljivu olovku, a koristite je i za popunjavanje boje na samim usnicama.

Zaspali ste sa šminkom na licu

Svima se to barem jednom dogodilo, ali s kakvim posljedicama? Šminka koja ostaje dugo na licu začepit će pore i iziritirati kožu. Čak i ako ste mrtvi-umorni, odvojite tih nekoliko minuta i uklonite šminku.

Neravane, neravnomjerne crte

Ako ste se odlučili za tuš, trik leži u praksi i smirenoj ruci. Ne možete li iscrtati ravnu liniju, radije koristite olovku za oči.

Image and video hosting by TinyPic

Tamni izrast

Prije nego se odlučite na farbanje, dobro promislite o održavanju. Možete li si priuštiti redovito bojenje korijena?

Prečvrsti rep

Prečvrsta punđa ili rep mogu stvoriti preozbiljni dojam, a često i glavoblju.

Imat ćete boju kao na kutiji

Na konačni rezultat utječu mnogi faktori: kiselina za ondulaciju, neka druga boja koja je već ušla u strukturu vlasi te prirodni pigment vaše kose.

KAKO NANIJETI RUMENILO

Image and video hosting by TinyPic

Naglašene oči i usne možete omekšati nježnim, svijetlim rumenilom ili ih naglasiti nanoseći rumenilo koso ispod jagodica. Naravno, mjesto na koje nanesete rumenilo utječe na sveukupni dojam.




Ovisno o tome kako nanesete rumenilo, možete naglasiti ili omekšati određene crte lica.

Primjerice:

Nanesete li ga na sredinu jagodica, dobit ćete nešto mekše crte lica, a ako isto rumenilo stopite s drugim slojevima pomalo ukoso, uz jagodičnu kost, vrlo okruglo lice dobit će četvrtastiji oblik.

Imate li usko lice i duži nos, rumenilo nanesite u širinu, dalje od nosa. Tako ćete skrenuti pažnju s nosa. Osim toga, vodoravno naneseno rumenilo skratit će izduženo lice.

Okomito naneseno rumenilo, u uskim linijama što teku po sredini obraza, učinit će da široko, veliko lice djeluje uže.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Želite li istaknuti jagodične kosti, rumenilo nanesite visoko na jagodicama, blizu očiju.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Želite li istaknuti svježinu lica, rumenilo nanesite na sredinu obraza.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Želite li sofisticirani izgled, rumenilo nanesite ukoso niz jagodičnu kost i stopite boju. Pazite da ne odete prenisko.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Dugo i usko lice vizualno će se skratiti ukoliko rumenilo nanesete vodoravno.

Image and video hosting by TinyPic

Ako koristite kremasto rumenilo, najbolje ćete ga nanijeti prstima. Tamo gdje želite najintenzivniju boju stavite točku, a zatim rumenilo dobro stopite s licem.

Mala četkica idealna je za nanošenje rumenila u prahu, kamenu ili kuglicama, pokreti trebaju biti elegantni, uvijek u istom smjeru. Idete li naprijed nazad s četkom, možete iziritirati kožu.


SVE VAM NISAM MOGLA NAPISAT SVE ĆETE PRONAĆI NA ISKONU OVDJE VAM JE LINK lijepi i zdravi
SVE VAS VOLIM I NADAM SE DA VAM JE POMOGLO!!!!!!!!!



- 09:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #