Kulturalna naklapanja

srijeda, 09.11.2011.

5. Vox feminae


Program festivala

Završna večer festivala koji među rijetkima kontinuirano promovira žensku umjetnost i stvaralaštvo se održala u Studiju smijeha. U opuštenoj atmosferi gledatelji su moglu uživati u stand up komediji. Za početkak kako bi se svi "udomaćili" organizatorice su pripremile nagradni kviz znanja. Sudjelovanje nije bilo obavezno, ali je uz to da vas natjera da koristiite sive stanice, donosio nagradu, odnosno mogli ste dobiti polovicu iznosa koji je skupljen od prodanih ulaznica. Sam kviz sastojao se od nekoliko kategorija, a one označavale određene teme povijest (ili kao se na stranici festivala naziva: herstory ), umjetnost, aktivizam, pop kultura, sva pitanja bila su će provučena kroz rodnu prizmu, kako i dolikuje sadržaju VoxFeminae festivala.

Vox Feminae festival udruge K-zona održava se svake jeseni od 2007. godine u Zagrebu s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih rodnih praksi na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, te društvenog angažmana i poduzetništva žena.


Red smijeha, red glazbe

Ostatak programa ponudio je stand up komediju poznate komičarke Marine Orsag koja je sve prisutne nasmijala svojim nastupom, ali u intimnoj atmosferi kluba otkrila i tajne svoje intime koje je osjećajući duh publike odlučila podijeliti s prisutnima što inače rijetko radi. Ona je također bila najavljivač ostalih dviju komičarki Mostarke Mirande Lončar i Andree Andrassy koje su iako u svojim početcima pokazale da je stand up komedija zaista njihov najudobniji par cipela. Između njihovih nastupa publiku su zabavljali glazbeni brojevi Tajane Josimović. Pjesme su prema njenim riječima trebale biti vezane uz filmsku glazbu, ali i da neke koje izvede možda budu i uvrštene nekad u budućnosti.


Tajana Josimović

Tema ovogodišnjeg festivala bila je: Ženski likovi u domaćim filmovima, obrađena kroz video prezentacije, diskusiju i analitičke tekstove filmskih teoretičara Mime Simić i Lukše Benića, te radionice za srednjoškolce/ke i studente/ice koje su u sklopu festivala održale voditeljice sarajevskog festivala ženskog stvaralaštva PitchWise.

09.11.2011. u 16:54 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (2)

O autorici

Rođena ličanka s prebivalištem u Zagrebu već skoro četiri godine. Oduševljena kulturnom raznolikošću koju nudi metropola odlučila je svoje impresije podijeliti s internetskim kolegama, ali i ponekad pokazati da i rodna gruda ima što za ponuditi.