pegyial

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vaš stav Uklj/Isklj

Opis bloga
Za sve u braku, koji ne žive u mraku, ali ponekad padne mrak na oči.

e-mail: pegyial@post.t-com.hr










www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws




www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws



www.Bigoo.ws


www.Bigoo.ws


Glittery texts by bigoo.ws



Eto i taj Box






Linkovi
Blog.hr

Republika Vinkovci

Poznate slavonke
i slavonci


tajpvrajter - legenda

pokušaj pisanja

bacaiva

penellope.blog.hr

kenguur.blog.hr

barinic.blog.hr

Poznate riječanke, riječani i ostali pridruženi krajevi

mama2
paterluka.blog.hr

barba.blog.hr
kraljicatrotoara.blog.hr

Nama korisni linkovi i savijeti
Tutorijali za sve i svašta - IZVRSNO

Super stvari za blog

Discover what research has already been done for YOUR family tree at OneGreatFamily

04.04.2006., utorak

Različitosti

Image Hosted by ImageShack.us

Na ovaj post potaknula nas je raspoložena.

Mi imamo dosta prijatelja s kojima se više manje redovito družimo. To su većinom bračni parovi sa preko nekoliko male djece. Danas su na redu Slavujka i Đuka. Ona je rodom iz dalmatinske zagore, upoznala je Đuku u Njemačkoj, i nakon 30 dana hodanja odlučili su se vjenčati i došli su u Slavoniju.

Imaju tri djevojčice, to je njihovom slučaju važno, jer bi Đuka sina. Đuka radi kao policajac, a Slavujka fićuka po kući. Imaju vilajet sa stvarno 9 soba, ali su uredili 6, preko 250 kvadrata. Pegy i Slavujka često popiju kavu zajedno. Njen odgoj je jako različit od našeg, naučena je da mora slušati muža (to je rekla njezina mama). Večinu vremena i novaca potroše na sebe i svoju guzicu (satelitska sa pornićima, čovjek tri sta gleda porniče headbang teutaaa), dok djeca u svoj toj priči puno trpe. Najstarija ima problema u govoru, srednja ima neurodermitis, a mala je kao naša 8 mjeseci.

Žalosno je što im roditelji nikada nisu kupili niti jednu igračku (ima se s čim). Slavujka samo čeka sponzore (babe, tetke, ujake; koji pucaju po 500 eura mjesečno).

Nejasno nam je da se nikada nisu poigrali sa svojom djecom, napravili maškare, očistili čizmice za Nikolu, napravili gnjezdo, napravili im djetinjstvo. Pegy im je pravila cvjetiće za sobu. Pitavši jedanput najstariju što će biti za maškare Slavujka joj je odgovorila da se za to obrati svojoj baki jer ona za to nema vremena, a ima vremena da joj guzica tare stolicu.

Odnos između njih kao supružnika je nešto suprotno od nas dvoje. Kod njih je sve kako kaže Đuka.Mi se dogovorimo zajedno I onda kada se ponekad Slavujka požali Pegy na Đuku. ona ga i brani. Slavuijka nije iskrena prema sebi, ona toga možda nije ni svjesna, a malo toga može promijeniti, a još manje želi.

Oni su prema nama iskreni kao prijatelji, jer odgojeni su u katoličkom duhu, i mi smo prema njima također iskreni. Mi njih prihvaćamo takve kakvi su, ali nam je žao djece jer mi svoje pokušavamo drugačije odgojiti.

Oni se ne rastaju, i ne razmišljaju o tome. Oni su sa sobom zadovoljni, jer ponekad imamo osjećaj da i ne poznaju bolje, niti ga žele upoznati. Mi puno vremena provodimo u razgovoru jedno s drugim. I sjednemo kada je problem pred nama. I ovaj blog pišemo zajedno.

Jako je važno da se ljudi vole i da toga budu svjesni, kako bi mogli zaštiti prvo sebe, a onda osobu koju vole.

Samo jedna crtica iz njihovog života: Pronašla Slavujka nekakvih 50 eura u svom novčaniku na skrivenom mjestui potrošila ih ne rekavši Đuki. Izjava: "Moram se ići ispovjedati jer sam slagala Đuku!!"

U svoj toj priči ne razumijemo njenu podređenost njemu. Kako funkcionira takav mentalni sklop žene?


- 23:04 - Vaš stav (3) - Isprintaj - #