Brojke koje govore koliko vas je svratilo na ovaj blog!

GDJE SE NALAZIMO

MALA DVORANA
Osnovne škole "Nikola Tesla"
Matetićeva 67
PREČKO-ZAGREB



===========================
GRUPE:

RITMIKA
3-4 godine
5-6 godina
.............................................................
KIDS JAZZ DANCE
7-11 godina
..............................................................
JAZZ DANCE
11-13 godina
14-17 godina
18 i stariji
..............................................................
PLESNA REKREACIJA
za sve koji žele rekreativno
vježbati i plesati uz dobru
atmosferu, za svoju dušu.
OVO JE NEŠTO ZA VAS!
..............................................................


Informacije na:

098/260-986

091/522-0914


MAIL ADRESE:

plesni.studio.pegaz@hi.t-com.hr


BITNE INFORMACIJE



VODITELJI
* SANJA KOCON
* NATAŠA VILUPEK
* MILKA MATAVULJ

Plesni studio Pegaz

28.07.2007., subota


- 19:50 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

25.07.2007., srijeda

Solo & duo dance festival – poziv

vrijeme: 31.7.2007. - 15.10.2007.
mjesto: Budimpešta / Mađarska
organizator: Orkesztika Foundation
url: http://www.mozdulatmuveszet.hu/

Solo Dance And Duo Dance International Festival organizira se u siječnju 2008. u Budimpešti, Mađarska. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. listopada.


Na Festivalu će sudjelovati 20 solo i 20 duo izvedbi. Ne primaju se improvizacije ni koreografije koje su prethodno izvođene. U svakoj će se europskoj državi organizirati polu-festivalski natjecateljski krugovi kako bi se izbjeglo odabiranje putem videa. No, do tad organizatori i žiri pregledat će snimke izvedbi na dvd-u te odabrati najbolje za natjecanje koje će se održati u listopadu. Ove će se godine naglasiti stručno ocjenjivanje svake izvedbe, a raspored izvedbi bit će nasumičan.

Uvjeti za sudjelovanje:
- sudionici moraju imati barem 16 godina;
- trajanje solo izvedbe je maksimalno 6 minuta, a duo izvedbe 9 minuta;
- u izvedbi se mogu koristiti instrumenti i sredstva, no samo ako njihova instalacija ne traje duže od 30 sekundi. Ne smiju se koristiti sredstva (svijeće, voda, boja) koja oštećuju pod;
- jedan koreograf ili izviđač može sudjelovati samo s jednim solom ili duom.

Kotizacija iznosi 12 eura.

Kontakt:
Orkesztika Alapítvány Titkársága
1077 Budapest, Rottenbiller u. 31.
Fax: +36-1-321-9745
E-mail: info@mozdulatmuveszet.hu

Za više informacija: +36-20-361-7821, Tariska Andrea ili Deutsch-Für Ágnes Sarolta: +36-20-5323-907


culturenet

- 08:39 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

22.07.2007., nedjelja


- 10:15 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

19.07.2007., četvrtak

'Performance Research' - poziv na sudjelovanje na novom broju

vrijeme: 13.7.2007.
url: http://www.performance-research.net/

Časopis 'Performance Research' poziva na suradnju na 13. broju posvećenom koreografiji, čiji su urednici Ric Allsopp & André Lepecki. Broj izlazi u lipnju 2008. godine.


U kontekstu europske izvedbene umjetnosti, koreografija se i kao termin i kao umjetnička praksa radikalno preokrenula nakon 1990-ih. Stabilne povijesne definicije koreografije kao zapisa pokreta kojeg karakteriziraju kompozicijski pristupi do tjelesnog pokreta u vremenu i prostoru pomaknule su se prema koreografskom pristupu koji ispituje takve normativne odnose između pokreta, kompozicije i produkcije plesa, te širi ideju koreografije kao umjetnosti koja uključuje širi konceptualni aspekt i strategije.


Taj preokret prema konceptualizaciji koreografije izvan termina organizacije tjelesnih pokreta proizveo je niz performativnih radova (npr. Alice Chauchat, Jerome Bel, Marten Spangberg, Vera Mantero, Xavier Le Roy, Meg Stuart, Thomas Lehmen, Matthew Goulish, BADCo, Jonathan Burrows, William Forsythe) koji koreografiju poimaju kao polje suvremene umjetničke prakse koja nije samo smjer prema novim oblicima transdisciplinarne umjetnosti, već i polje istraživanja ortodoksnosti suvremene umjetnosti i prakse. Kroz takav rad, koreografija ojačava i uključuje druge forme kulturne prakse (i povijesne i suvremene).

Ako koreografija izaziva koncepte prema kojima tjelesni pokret proizvodi ples kao objekt, tada istovremeno postavlja i niz pitanja koji testiraju pretpostavke o plesu kao tjelesnom obrazovanju: Gdje je mjesto koreografiji? Koje koncepte plesa ili performansa predlažu specifične koreografske ideje? Kako se koreografija povezuje s idejom jezika, kritičke teorije, teatralnosti, teksta, performansa, digitalnih medija, iskorištavanja kognitivnih i fizičkih stanja? Kako se koreografija informira kroz uključivanje u druge kritičke vokabulare, npr. šetanje, iscrpljenost, nematerijalnost, asamblaž, proganjanje, mirnoću, govor, užitak, krivo vođenje, mimikriju, moć, tišinu ili prašinu?

'On Choreography' poziva umjetnike, praktičare i teoretičare da prilože kritičke tekstove, dokumente ili umjetničke stranice koje pozicioniraju koreografiju u odnos s diskursom suvremene kulture, proširenim i otvorenim konceptom perforamansa i performativnosti te u odnos s proširenom pogledom što koreografija znači danas kao generativni, produktivni ili čak suvišan termin.

Rokovi:
- 7. rujan za prijedloge
- 2. prosinac za nacrt rukopisa
- 1. siječanj 2008. za finalni materijal


culturenet


- 09:20 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

16.07.2007., ponedjeljak


- 08:10 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

14.07.2007., subota

Aerowaves – poziv koreografima


vrijeme: 13.7.2007. - 24.9.2007.
url: http://www.theplace.org.uk/

Aerowaves poziva mlade koreografe da se do 24. rujna prijave za sudjelovanje u projektu, koji omogućuje predstavljanje u Engleskoj i Italiji.


Aerowaves, europski projekt započet 1997., okuplja plesne stručnjake iz 32 države kako bi vidjeli radove mladih koreografa. Posljednjih deset godina projekt je omogućio 10 izvedbi u londonskom The Place-u, u sklopu Resolution! festivala. Ove godine otvaraju se i tri mogućnosti tijekom srpnja i kolovoza 2008. na Operaestate Festival Veneto Bassano del Grappa, Italija.

Projekt je namijenjen mladim koreografima i kompanijama koji još nisu puno nastupali.

Za sudjelovanje potrebno je popuniti online prijavnicu, te priložiti 2 identične dvd-e snimke rada.

Za više informacija:
Edvin Liverić
Street Art Festival
eliveric@vip.hr



culturenet

- 19:06 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

11.07.2007., srijeda

Plesna radionica u HKK Zadar

vrijeme: 15.7.2007. - 17.7.2007.
mjesto: Zadar, HKK Zadar, Široka ulica 8

Plesna radionica - workshop održavat će se od 15. do 17. srpnja u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar, u sklopu gostovanja plesne predstave 'Travelogue' u koreografiji Irene Misirlić i Vanje Sabića (19. srpnja, u 21,30 sati). Prijave se primaju do 14. srpnja.


O radionici:

-trajanje radionice: 1h 45 min dnevno

-broj polaznika: 15

-cijena:100 kn

-prijave:10.07- 14.07. ( 08-13h) na tel. (023) 301-617

ili e-mail: dramski.producent@hkk-zadar.hr

-voditeljica radionice: Irena Misirlić (više informacija u privitku)


Napomena: radionica je otvorena za plesače od srednjoškolske dobi do 40 godina. Potrebno je plesno iskustvo od osnovnog do naprednog nivoa.

Opis radionice: rad na tehnici suvremenog plesa i modernog baleta fokusirana na prirodnost tijela i mogućnost projekcije emocija, izražajnosti i teatralnosti. Radionica se sastoji od vježbi zagrijavanja, koordinacije i preciznosti koja će dovesti plesače do mogućnosti rada plesnih fraza na centru uz potrebnu snagu, a pri tom opuštenost, fleksibilnost i izražajnost.


Zadar, HKK Zadar, Široka ulica 8

e-mail: marketing@hkk-zadar.hr

www.hkk-zadar.hr

Irena Misirlić - biografija (word dokument, 159,744 kb)



- 06:56 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

10.07.2007., utorak


- 18:30 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

09.07.2007., ponedjeljak

VIII FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA - SVETVINČENAT

PLESNA RADIONICA MATEJA KEJŽARA

od 20. do 24. srpnja, 2007.

CIJENA: 300,00 Kn i ulaznice za predstavu po popustu



Radionica započinje otvaranjem tijela. Niz vježbi usredotočen je na otvaranje osjetilne razine koja uključuje prostor, doživljeni trenutak i provociranu situaciju. Koristimo improvizaciju kao teritorij na kojem će se dogoditi neočekivano, na kojem nepoznato najprije ovisi o manipulaciji drugih (u radu s kontaktnom improvizacijom), a zatim spoznajemo trenuak u kojemu se to neočekivano događa. Gledajući oblik, tijelu pristupamo u stalnoj tranziciji, tako da možemo iskusiti razna načela dinamike i pokreta. Ukoliko smo na to potaknuti ili provocirani, možemo promijeniti medij i pokret ispuniti glasom ili rekvizitima. Učesnici mogu doživjeti situacije o kojima nisu nikad razmišljali ili koje sami nikad ne bi odabrali. Cilj je otvoriti percepciju. Od rada na osobnom materijalu, promatramo situacije s kompozicijskoga gledišta, stvarajući skupne situacije. Svaka seansa završava jednostavnim verbalnim analizama stvorenih situacija i njihovog potencijala. Može se dogoditi da mnogo dobrih trenutaka ili potencijalno bogatih situacija otpadne, ali na kraju je jedina bitna svijest, tako da svaki pojedinac može razviti vlastito tumačenje. Pitanje je kako razviti zajednički jezik.

Matej Kejžar



Matej Kejžar, slovenski plesač, koreograf i pedagog, upućen je u klasične i moderne tehnike, a u posljednje vrijeme posebice se bavi postmodernim i novim plesnim tehnikama. Preko metoda proučavanja tijela samoga, na primjer tenika Alexander, BMC (Body Mind Centering), Marshal Arts, stvorio je dinamičan i raznolik vlastiti stil.

Vodio je mnogobrojne plesne radionice, plesao u mnogim plesnim projektima drugih koreografa (S. Bernard, M. Farič, M. F. Sonderkamp, D. niOgain, T.O.P. Frederikson, S. Takeochi...) i kreirao brojne samostalne projekte.

MOLIMO ZAINTERESIRANE DA SE JAVE NA: zpa@zg.t-com.hr.hr


- 06:28 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

08.07.2007., nedjelja

Malinska -15. godina plesnog seminara!

od 15. do 27. srpnja u Malinskoj se održava, 15-tu godinu za redom,
plesni semiar!

provjerite tasto je tako popularan ;) na:

www.studio-action.hr

jazz dance-Kornelij Kosanovic (napredni), Vedrana Vidas (pocetni)
street jazz- Sinisa Krizaj
new style hip hop- Michal Rynia
klasicni balet Andrej Barbanov
moderni repertoar-Masa Kolar&Zoran Markovic
suvremeni ples-Zvonimir Kvesic

vidimo se u Malinskoj!

Action




- 11:16 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

02.07.2007., ponedjeljak

Balet zagrebačkog HNK gostuje u Rijeci

vrijeme: 2.7.2007., 21 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

U ponedjeljak, 2. srpnja, u 21 sat, u HNK Ivana pl. Zajca gostuje Balet Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba s predstavom 'Coppélia na Montmartreu'. Koreograf i redatelj je Youri Vŕmos.


Dirigent je Miroslav Salopek, a sudjeluju: Nicolae Vasc (Coppelius), Petra Vargović (Swanilda), George Stanciu (Franz), Alen Gotal (Hans), Andrej Barbanov (Šef policije)...

Balet 'Coppélia na Montmartreu' Yourija Vŕmosa nastao je prema klasičnom baletnom djelu 'Coppélia' Léa Delibesa, a prvi je put izveden 1982. u Münchenu. U prošlom je stoljeću doživio mnoge prilagodbe i adaptacije. I Vŕmos je posegnuo za pričom koju smješta u kultno sastajalište umjetnika i boema, na legendarni pariški Montmartre. Gledatelji pozornost uvijek mogu usmjeriti na neku od duhovitosti kojima je Vamos 'začinio' svoju 'Coppéliju', a vrhunac je baletna scena u Moulin Rougeu. Predstava se održava u sklopu četvrtih po redu 'Riječkih ljetnih noći'.

culturenet




- 07:19 - Pitanja-komentari? (4) - Printaj - #

01.07.2007., nedjelja

Glazbene i plesne radionice u Grožnjanu

vrijeme: 2.7.2007. - 11.7.2007.
mjesto: Grožnjan
url: http://www.hgm.hr/

U okviru programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, od 2. do 11. srpnja, održat će se tečaj violine za djecu i njihove učitelje Armina Sešeka iz Slovenije, a u tom terminu na programu su još tri radionice:


- Radionica plesa i plesnog kazališta za djecu i mladež pod naslovom 'Groznica Grožnjanske večeri', koreografa Zage Živković, Dese Virant iz Hrvatske, Rosane Horvat iz Slovenije i Adriaana Luteijna iz Nizozemske;

- Tečaj violončela za djecu Maje Virant (Hrvatska / Slovenija);

- Tečaj glasovira za djecu Branimira Biliška (Hrvatska/ Slovenija).

Završni koncerti i plesna predstava održat će se u Grožnjanu 11. srpnja, s početkom u 17 sati, u Koncertnoj dvorani Kaštel.

Pogledajte program

culturenet


- 08:14 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Komentari ON/OFF
Ovo je izlog
Plesnog studija Pegaz
i svih članova, plesač i voditelja koji ga čine.

NASTUPI:
Hrvatski sabor kulture, Trešnjevačka plesna scena, Dani Silvije Hercigonje, Sajam plesa, Božićni Velesajam, Cest is'd best, Advent u srcu Zagreba, F=M...


Video Pegaz:
Youtube - PS. Pegaz

SLIKE s nastupa i iz dvorane
Pegaz-FACEBOOK
Treps - 5/2010.g.
U dvorani 2/2010.g.
Advent - 12/2009.g.
Velesajam - 12/2008.g.
Advent - 12/2008.g.
Jazz dvorana/2008.g.
Karlovac - 11/2008.g.
Ritmika - 11/2008.g.
Jazz - 11/2008.g.
Trešnja - 2008.g.
Treps 1 - 2008.g.
Treps 2 - 2008.g.
Pokazni satovi 2007.g.
Treps 1 - 2007.g.
Treps 2- 2007.g.
F=M - 2007.g.
Pokazni satovi - 2006.g.
Jazz 1 - 2006.g.
Ritmika - 2005.g.
"Cest is'd best" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
"TREPS" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
Ansambl - 2004.g.

Pridružite se našem stvaranju, bez obzira dali ste mali ili veliki. Svi koji volite ples, muziku i druženje, zaplešite i vježbajte s nama.