Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

VIII FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA - SVETVINČENAT

PLESNA RADIONICA MATEJA KEJŽARA

od 20. do 24. srpnja, 2007.

CIJENA: 300,00 Kn i ulaznice za predstavu po popustu



Radionica započinje otvaranjem tijela. Niz vježbi usredotočen je na otvaranje osjetilne razine koja uključuje prostor, doživljeni trenutak i provociranu situaciju. Koristimo improvizaciju kao teritorij na kojem će se dogoditi neočekivano, na kojem nepoznato najprije ovisi o manipulaciji drugih (u radu s kontaktnom improvizacijom), a zatim spoznajemo trenuak u kojemu se to neočekivano događa. Gledajući oblik, tijelu pristupamo u stalnoj tranziciji, tako da možemo iskusiti razna načela dinamike i pokreta. Ukoliko smo na to potaknuti ili provocirani, možemo promijeniti medij i pokret ispuniti glasom ili rekvizitima. Učesnici mogu doživjeti situacije o kojima nisu nikad razmišljali ili koje sami nikad ne bi odabrali. Cilj je otvoriti percepciju. Od rada na osobnom materijalu, promatramo situacije s kompozicijskoga gledišta, stvarajući skupne situacije. Svaka seansa završava jednostavnim verbalnim analizama stvorenih situacija i njihovog potencijala. Može se dogoditi da mnogo dobrih trenutaka ili potencijalno bogatih situacija otpadne, ali na kraju je jedina bitna svijest, tako da svaki pojedinac može razviti vlastito tumačenje. Pitanje je kako razviti zajednički jezik.

Matej Kejžar



Matej Kejžar, slovenski plesač, koreograf i pedagog, upućen je u klasične i moderne tehnike, a u posljednje vrijeme posebice se bavi postmodernim i novim plesnim tehnikama. Preko metoda proučavanja tijela samoga, na primjer tenika Alexander, BMC (Body Mind Centering), Marshal Arts, stvorio je dinamičan i raznolik vlastiti stil.

Vodio je mnogobrojne plesne radionice, plesao u mnogim plesnim projektima drugih koreografa (S. Bernard, M. Farič, M. F. Sonderkamp, D. niOgain, T.O.P. Frederikson, S. Takeochi...) i kreirao brojne samostalne projekte.

MOLIMO ZAINTERESIRANE DA SE JAVE NA: zpa@zg.t-com.hr.hr



Post je objavljen 09.07.2007. u 06:28 sati.