Index librorum prohibitorum

četvrtak, 03.06.2010.

NIJE LAKO, IDU BOLJI DANI: ŠTA PORUČUJU ASTROLOZI

Od marta naredne godine nastupa vreme obnove i izgradnje, a od 1996. godine i neka vrsta konfederacije bivših jugoslovenskih republika. - Pravedno rešenje naše krize nastupiće u oktobru. - Uprkos zebnjama, ovo će biti dugovečna država.

Prema astrološkim predviđanjima, uglavnom možemo biti spokojni kada je reč o budućnosti Srbije, odnosno Jugoslavije. Ovih dana ljudi najčešće pitaju astrologe hoće li Zapad napasti ili bombardovati Beograd. Neće - sigurni su naši sagovornici, beogradski astrolozi Elizabeta Lukić - Zeljug, Nebojša Kijametović i Miša sa Slavije.
Na pitanja perspektive nove Jugoslavije, pitanja rata do svetskih razmera ili trenutka kad će nastupiti ono što obično prepoznajemo kao "bolju budućnost" - dobili smo nekad slične, a nekad suprotne odgovore. Međutim, svi su se složili da su zvezde imale uticaja na zbivanja na našem tlu u poslednje dve-tri godine, jer kažu da Pluton prolazi kroz Škorpion, a to je zlatno doba za sve vrste tajni, špijunaže i kontrašpijunaže, tajnih organizacija, vojske i sličnog, a to je onda urodilo rađanjem svih mogućih paravojnih jedinica, naoružanjem i vatrenim sukobima.
Zbog ovakvog položaja planeta u horoskopu takođe je naglo povećano interesovanje za astrologiju, koja kao disciplina postoji već punih 6000 godina, sa zlatnim erama u starom Egiptu, Indiji, Kini, kod Inka i Maja, pa sve do naših dana kad praktično svi zapadni predsednici u svom stručnom timu imaju i astrologa koji ih savetuje da neku odluku recimo odlože za drugi dan ili da određenog dana ne nastupaju javno i slično.
Evo šta o tome kažu naši sagovornici.
Neosnovan strah od fundamentalizma
Elizabeta Lukić-Zeljug: Elizabeta je sklona da račun koji se tiče rađanja države na ovom tlu vodi od 17. 1. 217. g. kad se Srbija odvojila od Vizantijske crkve (Jarac), odnosno od 13. 7. 1879. g. kada je Berlinski kongres priznao Srbiju i Crnu Goru kao države (Rak). Zato ona misli da nije primereno govoriti o novoj državi, nego o staroj Jugoslaviji u novom odelu. Kada je reč o donošenju Ustava, 27. aprila u 14 časova i 5 minuta, on se "rodio" u znaku Bika, sa podznakom u Devici, što je veza dva "zemljana znaka", a to ukazuje na čvrstu liniju i konzervativnost.
Ujedno nam je spomenula da BiH kao država nije proglašena baš u srećnom momentu (Ovan, podznak Devica), jer ovaj odnos ukazuje na impulsivnost, ishitrene odluke, demonstraciju snage (u istom znaku je bila stara Nemačka), a premalo je tolerancije, diplomatije i mudrosti. To opet dovodi do daljeg sukoba vlasti i JNA, iz kojeg niko ne može izaći kao pobednik. Pri tom, i dalje kao kritična tačka stoji 45. stepen Griniča (Slavonija), gde su mogući parcijalni sukobi.
Ipak, rat se neće rasplamsavati i sve bi trebalo da bude gotovo do marta naredne godine, kada nastupa vreme obnove i izgradnje do 1996. a onda opet dolazi do sloge i neke vrste konfederacija bivših jugo-republika, s tim što spoljne granice ostaju iste. Elizabeta kaže da je rat gorko iskustvo, ali da nije prepreka za dalji zajednički život Srba i Hrvata. Takođe smatra strah od prodiranja islamskog fundamentalizma neosnovanim.
Na ukupnom planu kvaliteta života sve se poboljšava od marta 1993. g. kad počinje "era Vodolije" (jedna era traje 2.000 godina), a koja opet vraća ČOVEKA na prvo mesto, što znači da neće biti najvažniji novac, nego sreća i zadovoljstvo. U našoj zemlji će u daljoj budućnosti, po Elizabeti, uspešno funkcionisati neki model dvovlašća, a pravna država u punom smislu postajemo 1994. g. Takođe, ona očekuje teškoće oko priznavanja Jugoslavije i to zbog vojske, jer u horoskopu države imamo u polju inostranih poslova "vojnu planetu" - Mars.

Nebojša Kijametović: "U kratkoj besedi u zdanju Krsmanovića Ante Pavelić stariji, 1. decembra 1918. g. proglasio je Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca" i to je datum rođenja države. Prema tome, Jugoslavija je Strelac sa podznakom Lava. A to se astrološki poklapa sa kineskim Kozorogom. Pluton, ćudljiva i opasna planeta, koja nam je napravila dar-mar u leto 1991. godine kada se pojavila kao "mrtvozornik Jugoslavije" nije više u opasnom konfliktu sa drugim planetama, što znači lagano smirivanje stanja. Po zvezdama, za obnovu Jugoslavije bi trebalo čak 30 godina, ali se istovremeno "zvezdana slika" poklapa sa onom kada je obnavljana prethodna Jugoslavija. Prema Nebojši Kijametoviću, predsednik Srbije Slobodan Milošević (inače Lav u horoskopu) zaista je u početku karijere želeo da spase Jugoslaviju u starim granicama, ali je shvatio trenutak obrta i uspeo da - spase Srbiju. Nebojša kaže da su Srbi zaista pomalo "Božji narod", ali to prestaju da budu uvek kad postanu prepotentni i samoljubivi.
Na kraju, naš novi Ustav, od 27. aprila, rođen je u 9. polju Bika - što Kijametović smatra genijalnim potezom koji je otklonio loše perspektive pa će SAD - priznati Jugoslaviju. Pravedno rešenje nastupiće u oktobru - uz izvesna natezanja. Velika sreća će pratiti ovu državu, koja će potporu imati u sopstvenom narodu. Čekaju nas čak "fantastični dobici". I još nešto - uprkos zebnjama mnogih - ovo će biti dugovečna država. Uz napomenu da se i Kijametović slaže - nema rata u Srbiji i Beogradu.
U Srbiji neće biti rata
Miša sa Slavije: Srbija je Rak rođen na Vidovdan sa Suncem na zvezdi Sirijus, najsjajnijoj zvezdi kuda gledaju svi otvori na piramidama. Podznak joj je na 11 stepeni Vodolije. Sada se ova zemlja nalazi pred opasnošću koja će potrajati samo do početka juna i za očekivati je da dođe i do svetskog rata, ali ne do rata u Srbiji i Beogradu. Rat može u svetu izbiti 1993. g. i trajati 2.5 godine, ili 95-96. g. U svakom slučaju, posle toga neće biti ratova bar 150 g. Takođe, zbog "ere Vodolije", za pet godina počinje period u kome se menjaju sve vrednosti i umesto materijalnih, na prvo mesto dolaze zdravlje i humanost.
Miša sa Slavije smatra da su Srbi i Hrvati ipak jedan narod koji će se mnogo kasnije opet naći u nekoj balkanskoj federaciji. U međuvremenu će se voditi borba oko Krajine i ko je sada uzme - izgubiće rat. Srbija će svakako posle rata biti na svome, dok će se najsporije smiriti - Bosna.
Što se tiče ekonomske krize - iz nje izlazimo tokom 1994. g. Posebno ćemo se obogatiti sa svoje 84 banje i na potesu starih rimskih rudnika, Beograd - Vidin kapija. Do tada, ne treba brinuti - Ustav nam je dobar i donosi prosperitet i bolje prihode. Ipak, svet nas neće odmah priznati iako imamo mnogo više saveznika nego što to sad izgleda.
Miša donošenje Ustava smatra "izvrsnim političkim potezom", i najavljuje da ćemo biti u "maloj blokadi".

Dina Julius

undefinedPolitika, 1992.undefined

10:15 / Komentari (4) / Isprintaj / #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30