Index librorum prohibitorum

ponedjeljak, 03.09.2007.

Magdina kuvarica

Izbivala san da, o da, kupala se i nabadala na bodlje ježinaca. Još uvik mi u ušnoj šupljini odzvanjaju glasovi čeških manitaša
- Hoj Magdička bis, bis
hoj u morje
na još eden pis.
Kad sam došla doma sva ekipa je bila u banani, dosadno za popizdit. Onda mi je Tonći otkrija da su ostali bez fleša pa je noćni život zamro. Ne triba Magdi fleša da napravi lom. Prvu večer sam navukla moju opaku haljinicu, nabacila karmin i zaputila se u vrelinu noći
- Izgledaš ka kurba!, vikala je baba ispod kostele.
- Mrš u pičku materinu, osmjehnula sam se i nastavila dalje.
Odma u klub (di su me normalno pustili bez karte) migoljiti se u ritmu italo-diska koji je pravi hit u nas na jugu. Onako blida, svima sam upala u oči, a furešti vidili da san nova pa krenili u osvajanje mojeg venerinog briga.
- Čao bela, reče mi zalizano talijansko đubre dok je pokaziva na šank.
Naručila san Long Island Ice Tea i rekla kelneru da ih samo donosi. Talijano Umberto je iza mojih nagih leđa ponosno signalizirao prijateljima na večerašnji ulov, iako mi je dosezao do lagano spuštene lijeve sise. Čim bi me pokuša obujmiti rukom zavodljivo bi zanjihala i tako ga opizdila lijevim kukom da je frcio na plesni podij. Vraćao se s upornošću lovačkog psa, a nakon šestog koktela mi se učini ka da mu pjena ide na usta. I tad san ugledala nju.
Nasred diska stajala je lipojka, dugih plavih vlasi. Da kojim slučajem nije bila bjonda pomislila bih ka da gledam sebe. Instinktivno krenuh prema njoj. Umbertu se to nije svidilo pa mi se saplitao pod noge i kreštao, sve dok nisan pozvala kelnera da mu naplati račun. Sad mu se, pak, nije svidio iznos računa, pa sam pričekala da kažem redaru kako me manijak opsjeda otkako san ušla u disko. Redar ga je ufatio za noge i udarao glavom o pod dok je konobar skuplja zgužvane eure iz njegovih rabatinki.
- Magda.
- Je m'appelle Manuelle, uzvrati lipojka.
Da sam kojim slučajem lejzba rekla bi da je to bila jubav na prvi pogled.
Probudile smo se u mojem krevetu iznurene. U međunožju napipah bocu dopola ispijene lozovače koju mi je Manuela nježno izvukla iz vagine. Bila je vješta s rukama, u to nema sumnje. Onako mamurna odlučila san je počastiti mojim specijalitetom:

Zapečeni nadjeveni šimpraga*

Sastojci za dvi osobe
400 g tikvica
2 žlice maslinova ulja
70 g nasjeckanog luka
2 češnja češnjaka
400 g šimpraga
Sol
2 žlice koncentrata pomidora
150 ml vode
70 g riže dugog zrna
2 žlice nasjeckanog peršina
Za bešamel umak
30 g maslaca
1 dalibor
250 ml mlijeka
1 jaje
prstohvat muškatnog oraščića
Za posipavanje
40 g naribanog parmezana

Priprema:
Šimpraga se izreže u krug da ga lakše možete nadjenuti. Ulje zagrijte u tavi, dodajte luk i protisnuti češnjak te pirjajte tako dugo dok luk ne omekša. Zatim se doda šimpraga i uz miješanje pirja tako dugo dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte sol, pelate zgnječene vilicom, koncentrat rajčice i vodu. Zagrijte do vrenja, dodajte rižu, kuhajte nepokriveno oko 15 minuta dok riža ne omekša, a umak ne postane gust. Umiješajte peršin. Pripremite bešamel umak. Maslac otopite na laganoj vatri, dodajte brašno i miješajte tako dugo dok mješavina ne pobijeli i ne nastanu mjehurići. Zalijte mlijekom i kuhajte uz miješanje tako dugo dok umak ne postane gust. Ohladite i umiješajte jaje, dalibor i muškatni oraščić. Izdubljenu šimpragu poslažite na lim, napunite pripremljenim umakom od tikvica, prelijte bešamelom i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta, odnosno dok šimpraga ne omekša.

Manuela je pojela obrok u slast. Na danjem svjetlu je izgledala kao frigidna lisica, ali bilo je nešto fatalno u njezinom pogledu. Tad sam shvatila da će ovo ljeto biti prava ludnica.
______________________________________
* magareće debelo meso oko rektuma.

10:01 / Komentari (20) / Isprintaj / #

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30