otrovni dnevnik

28.01.2007., nedjelja

Frustracija 232

Bili jučer u Lisinskom na koncertu. Nisam ljubitelj manje poznatih klasičnih djela ali dobili smo karte od prijatelja koji je pjevao pa ajd... Obzirom da moj vjerni pratioc ima takav posao da je svaka 2 tjedna dežuran 14 dana od 0-24, mora biti dostupan. Tj. trebao bi biti. Ok, valjda neće goriti pod nogama tih 2 sata. Vraga neće. Mobitel je već u prvih cca 15min počeo vibrirati (ključno za priču: vibrirati, NE zvoniti). Ok, u prvoj izmjeni primi poziv što je jako zasmetalo nekakvoj bezveznjači od svojih 3 banke ispred nas... Valjda se i izmjena postave izvođača mora gledati u tišini rolleyes. Nakon toga, u drugom dijelu koncerta opet poziv. Vibriranje, NE zvonjava. Odgovorio je porukom. Ta ista bezveznjača je svojim očito slonovskim ušima uspjela u onom silnom odzvanjanju orgulja (kako, ne znam) čuti otipkavanje poruke od nekoliko slova na tipkovnici mobitela kojem su SVI zvukovi ugašeni. Zanimljivo kako nitko nije ni pogledao u smjeru mojeg pratioca osim nje... možda je ipak nešto drugo bilo razlog? Možda penis?Uglavnom, na kraju koncerta bezveznjača se okrene i pita "jel vam bilo napeto" na što je on odgovorio ležerno "ne baš". Ja sam pregrizla svoj dugi otrovni jezik iz onog "neću raditi scenu" razloga, iako sam htjela napomenuti dotičnoj da su neki dežurni, da se privatni život ne gasi ako imaš zahtjevan posao, da se nije čuo ni šum od naše strane za vrijeme čitavog koncerta, te ako dotična besposličari a uzdržava je njezin 10 godina mlađi jebač s kojim je došla da to nije naš problem. Pa ako se dotična prepozna - neka. Popuši nam naš dežurni kurac (vjerujem da taj način zarađivanja jako dobro poznaješ).
- 14:03 - Komentari (11) - Isprintaj - #

22.01.2007., ponedjeljak

Frustracija 231

tečajna lista Zabe

Zašto tečajna lista? Jednostavno. Neki dan smo mijenjali oveću svotu dolara radi polaganja novaca na račun (podmiravanje troškova iz SAD-a). Na netu provjeravamo sve moguće tečajne liste i nekako nam se Zaba čini najboljom (hm... čudno zar ne?). Zovemo njihovu službu za korisnike i pitamo uzima li se provizija na iznos koji je naveden. Prvo se žena zbuni i pita kako mi to mislimo (???) ali nakon detaljnijeg objašnjavanja tog zaista kompliciranog pitanja odgovor je : NE. Ok. Dolazimo u banku, mijenjamo dolare, kad ono, svota je manja nego smo izračunali. Evo nam odgovora. Kupovni za devize se odnosi samo na one koji imaju devizni u Zabi i na njemu novaca. Kupovni za efektivu i čekove je za ostali puk. i da, uzima se provizija. E sad, što nama kao povremenim korisnicima usluga Zabe znači Kupovni za devize a što za čekove i efektivu? Pa trebali su to navesti na samoj jebenoj stranici ili već nam je ženturača u službi za korisnike mogla naglasiti. A sve kao nećemo u mjenjačnici (gdje bismo dobili više) jer Zaba ima odlične uvjete. Jer realno, nas zanima Kupovni za devize, jer mi imamo jebene devize, jer je to prvo što ti padne na pamet... Eto, još jedan primjer lopovluka u hrvatskim bankama...
- 10:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.01.2007., utorak

Frustracija 230

Osvanula je nova tava za palaćinke i mikser. Rekla bi moja sestra da se "gnijezdim". Hm, čudnog li pojma, gnijezditi se. Povezujem ga sa grijanjem jaja (ptičjih, ne muškarčevih) i potomstvom. Obzirom da je svima već opće poznat moj stav o djeci ne moram ni naglašavati koliko me taj pojam izbacio iz takta. Doduše, svako malo u svojoj blizini naiđem na novu naivčinu koja živi u zabludi da su djeca svima najveća sreća u životu. Heh. I onda na večeri ispizdim na kreštanje i urlikanje razmaženih maminih sinčića. I šutim. I šutim.... šutim.... I izjasnim se na kraju radi spriječavanja fizičkog sukoba. Majka se nije pretjerano šokirala koliko okolina koja je naglašavala svoje prevrtanje očima. Ne jebe me. Zamarati se ograničenim ljudima čije je mišljenje po njima jedino ispravno (i vrlo nestabilno, ovisno o pritisku okoline tj. većine) je samo uzaludno trošenje vremena. Nekad se pitam koliko je netko spreman prihvatiti tuđe stavove koji se uvelike razlikuju od stavova većine. I koliko dugo će moja pilates lopta mirovati u novom službenom stanu dok se ne čuje ono "jesi li se predomislila" pitanje... A moje mišljenje se ne mijenja, ne zato jer sam tvrdoglava... ne odstupam od svojih stavova i uvjerenja. Ne volim djecu. Ako to bude razlog neuspjeha, samo ću imati dodatni argument zašto me djeca nerviraju kao i zašto su muškarci na nižem stupnju razvoja.
- 10:29 - Komentari (10) - Isprintaj - #

10.01.2007., srijeda

Frustracija 229

Znači ovako... Već neko vrijeme neslužbeno živim van službenog stana. I sama sebe uvjeravam da službeno živim tamo gdje mi je pilates lopta, unatoč činjenici da u službenom stanu mjesečno prespavam 1-2 noći iz nekih šašavih razloga. Ovih dana se službeno selim iz službenog u neslužbeni stan koji će tom prilikom postati službeni. Naravno, želudac zaboli od pitanja je li to pametno, tko mi išta garantira, što ako... Ali opet, i nakon xx godina poznanstva, veze ili braka garancija za uspjeh je ista - nikakva. Backup postoji - ključevi od službene kuće, pa ako ustreba... Uglavnom, selim svoju pilates loptu.
- 12:13 - Komentari (12) - Isprintaj - #

08.01.2007., ponedjeljak

Frustracija 228

I tako ja saznam za zaruke iz prošlosti. I mislim si - očito sam ja luda kad mi je to bitno, dok drugi to ne smatraju nekakvom informacijom za podijeliti sa sadašnjim partnerom. Da... Pogotovo kad ta ista kujetina koja se u vrijeme zaruka jebala okolo sada pokušava "ostati prijateljica". Pa svako malo daj napravi uslugu. A ja sve mislim, pa nisam nikada bila rospija, neću ni sada. Kurac neću. Tek sad razumijem žene koje za svaku vaginu u blizini njihovih mužjaka planu. Planut ću i ja, onako kako još nitko nije doživio da se može planuti. Jer je to očito jedini način, svaka tolerancija se iskorištava.
- 12:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #

01.01.2007., ponedjeljak

Frustracija 227

I tako smo proveli dan u potrazi za otvorenom trgovinom. Naivno smo povjerovali kad smo na stranici Jutarnjeg pročitali kako će Mercator raditi 01.01. do 15h. Nikakav Mercator nije radio. Da, popizdila sam. Usput, sve najbolje.
- 23:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Komentari On/Off






Baždarenost na gadost je poželjna vrlina


Blog (po)stoji od 19.12.2004.







Za kenjanje van bloga : otrovn@gmail.com

odgovaram na mail ako se ikad sjetim passworda