četvrtak, 09.06.2005.

RONČEVIĆU DAJ OSTAVKU i upucaj se!
ZAGREB – Zbog novonastale situacije u Saboru predsjednik Republike Stjepan Mesić pozvao je na razgovor ministra obrane Berislava Rončevića. Naime, IDS-ovac Damir Kajin i pravaš Pero Kovačević zaustavili su jučer u Saboru pripreme za odlazak jednog pješačkog voda HV-a na vojnu vježbu u američku saveznu državu Minnesotu. Premda je već bio organiziran svečani ispraćaj, prvo je Kajin, a onda i Kovačević zatražio da, sukladno Ustavu, prvo parlament donese odluku o upućivanju hrvatskih oružanih snaga u stranu državu.
– Ako taj vod napusti granice Hrvatske bez odluke Sabora, to će biti ozbiljni udar. Niti jedan vojnik ne može napustiti hrvatski teritorij bez suglasnosti Sabora, nije ovo 1992. nego 2005. godina, upozorio je na početku saborske sjednice Kajin koji je, poput drugih zastupnika, tek iz novina doznao za vojnu vježbu u Minnesoti. Prema njegovom mišljenju Hrvatska mora odustati od slanja vojske u SAD sve dok odluka o tome ne bude objavljena u Narodnim novinama.
Koji si ti faktor Rončeviću? Je li tebi jasno da ne smiješ ni prdnuti bet Mesićeve dozvole?
- 06:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.06.2005.

Bandiću, van iz Zagreba! (3)

ZID BOLI ILI ZID SRAMA

BANDIĆU, GDJE TI JE CIVILIZACIJA I KULTURA??? U HERCEGOVINI! IZGUBILA SE DO ZAGREBA. Nije to Sljemenska staza ni Sljemenaši.
Uklanjanje opeka iz Selske ceste i njihovo premještanje na zagrebačko groblje Mirogoj privremeno je zaustavljeno jer su se, unatoč sporazumu s gradom, tome usprotivile neke udruge.


Opeke s imenima zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila složene su na palete rano u subotu po navodnom nalogu zagrebačkoga dogradonačelnika Milana Bandića, s namjerom da se odvezu na Mirogoj, a predstavnici udruga su ih vraćali, gradeći ponovno Zid boli na mjestu na kojem je i bio.

Predsjednica Centra "Apel" Zdenka Farkaš ocijenila je premještanje Zida boli političkim i humanitarnim terorizmom. "Zid boli počeli smo graditi 1993. potaknuti tragedijom i agresijom na Hrvatsku, i kao apel za humanost i ljudska prava upućen međunarodnoj zajednici i svima u Hrvatskoj", rekla je.

Podsjetila je da im je prošlog tjedna i predsjednik Republike Stjepan Mesić izrazio potporu kako "cigle ne bi završile u zemlji". "To je zatiranje ljudskih prava i građanskih inicijativa u Hrvatskoj i tražimo da se u rješavanje tog pitanja uključi i predsjednik Vlade Ivo Sanader i resorna ministarstva, da se zajednički spomenik hrvatskim braniteljima i civilima ne seli na Mirogoj, nego da dobije primjerenije mjesto i tretman", dodala je.

Ministrica pravosuđa i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt rekla je da je Zid boli jedini spomenik iz Domovinskog rata koji je spontano nastao. Premještati Zid na Mirogoj i stavljati opeke u grob potpuno je neprimjereno, rekla je Vesna Škare Ožbolt.

"Tražili smo način na koji bismo trajno konzervirali Zid i nađeno je rješenje da to bude na Trgu pravde kao simbol nikad izvršene pravde, no Zid se sada miče usprkos volji udruga koje su ga podigle. Ponuđeno je i rješenje da se Zid premjesti na Mirogoj, no udruge ga nisu prihvatile, a ni građani, pa nije jasno zašto se na tome inzistira. Cigle ne mogu završiti u grobu jer tamo ne pripadaju i moraju ostati kao trajni simbol sjećanja", istaknula je.



- 06:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 01.06.2005.

Bandiću, van iz Zagreba! (2)

Grad Zagreb u Skijaški kup uložio 126 milijuna kuna


U Skijaški kup Grad Zagreb uložio je, prema izvješću gradskog pročelnika za izgradnju grada Nenada Crnića, ukupno 126 milijuna kuna.
Bandiću, tko ti je dao pravo da trošiš naš novac bez pitanja. Ako kažu 126 milja, onda je to 250 barem. Odi u Široki, Bandiću.
- 05:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>