**KLIKNU VILO SA PAKLARSKIH STIJENA**

18.09.2016., nedjelja

RESTORAN VRELO-KOD MRSANA


Postovani posjetioci bloga:
Malo fotki od gradnje mosta malo fotki od gradnje kapelice dojde red i da se malo sjedne i odmori,poneka popije i zamezi.
A to sve mozete u restoranu Vrelo ili kako mi stariji znamo reci kod Mrsana.
Restoran Vrelo je pravi odabir za odmor i dobru klopu.
Vise od 40 godina pruza usluge svojim gostima i vec 3 generacija nastavlja sa radom unatoc teskim vremenima.
A sve je pocelo krajem 60 godina prosloga stoljeca kada je pokojni Alojzija otvorio restoran Vrelo.
I eto do danasnjeg dana radi i radit ce i dalje ako bog da.
Kada se udje u BH na Gradisci pa do srednje Bosne jos nisam naisao restoran sa tako dugom tradicijom i dobrom jagnjetinom.
A restoran Vrelo nudi osim dobre klope i pica i usluge za manje feste.vjencanja.krstenja,rodjendane i druge prigode.
Dojdite i uvjerite se osobno,a vrijedni konobari Toni i Namik ce se potrudit da nista ne fali,a vrijedne kuharice rade odlicne specijalitete.
Zivjeli.








NA DONJOJ FOTKI POKOJNI ALOJZIJA BABIC-MRSAN


A kad se malo popije i zamezi red je malo i zapjevati,a kud ces bolje pjesme nego one "Kliknu vilo sa Paklarskih stijena" u izvodjenju IFD-Paklarevo sa legendarnim prvim glasom Jure Marjanovica(pokojni) i starom gardom od prije 30 godina a od kojih su neki umrli.pa stoga njima u cast i ova pjesma da se ne zaboravi.



Fotke:Denis Rukavina
Uredio:J.O.Oska


- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.09.2016., subota

IZGRADNJA NOVE KAPELICE U PAKLAREVU




Postovani posjetioci bloga:
Nakon zavrsetka mosta na rijeci Lasvi zelim da vam prenesem i nekoliko fotki o nastavku izgradnje nove kapelice na groblju u Paklarevu.radovi dobro napreduju i primicu se kraju,a da bi to sve moglo da bude gotovo prije zime potrebna je novcana pomoc.
Hvala svima koji su dali svoje dragovoljne novcane priloge a hvala i onima koji to namjerevaju uciniti.
Bilo je malo problema prilikom slanja novca putem poste na ziro racun,koji je u medjuvremenu zatvoren itrebao bise novi otvoriti,tako da je pojedincima vracen novac jer nije mogao biti doznacen.
Za sva pitanja u svezi slanja novca mozete se obratiti putem meila fra Velimiru Valjanu i Miji Balticu

Velimir Valjan
velimir.valjan@gmail.com

Mijo Baltic-Mica
lanistebaltic@hotmail.com





Na gornjim fotkama mozete vidjeti kako je to izgledalo prije nekoliko dana a na donjim fotkama moci ce te vidjeti kako je to izgledalo prije otprilike mjesec dana.Kako se vidi radovi dobro napreduju,a mozda bi bilo dobro da se kod nove kapelice napokon napravi malo vece parkiraliste jer prostora ima samo treba bagerom da se to prosiri a jos kad bi se moglo asvaltirati preostali dio puta do kapelice bilo bi super.





EVO I M ALO FOTKI SA GROBLJA U PAKLAREVU KOJE SE ZA SADA DOBRO ODRZAVA.

Groblje cisti Kruno Vrhovac-Krunaca,a kako mi Kruno rece ove je godine bilo dosta kise i morao je nekoliko puta da kosi a i novi dio groblja je pokosen.A ovim putem molimo sve one koji nisu podmirili svoje obaveze za ciscenje groblja u Paklarevu da to ucine.
Kako rece Kruno nisu problem oni koji nemogu platit nego oni koji mogu a nece da plate.
Na njihovu sramotu







GROBLJE U BILIM VODAMA
Groblje u Bilim vodama je lijepo uredjeno kao i uvijek do sada zahvaljukuci Blazu Markovicu i Filipu Babicu,a sve one koji nisu podmirii svoje obaveze za ciscenje groblja da to podmire
A kad bis se moglo jos ovaj preostali dio buta od Barusica asvaltirati bilo bi super..


ASVALT U PAKLAREVU U JAKO LOSEM STANJU
Sto zbog obilnih kisa i podzemnih voda ai od starosti asvalt u Paklarevu je u dosta losem stanju.
Zima se priblizava i bilo bi dobro kad bi se nasla sredstva da se asvat bar privremeno pokrpa jer kad dojde snijeg i led biti ce jos gore.Nadamo se da ce se i to saniratidok ne bude prilike da se presvuce sa novim slojem asvalta.





Obavjestavamo vas da je sa radom pocela i web stranica PD Paklarske stijene,i tamo mozete saznati sve o planinarstvu i novostima rada planinarskog drustva"Paklarske stijene"

Web stranicu mozete posjetiti na donjoj adresi

Paklarske-stijene.com




- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.09.2016., srijeda

Velimir Valjan: Status grada je najbolje rješenje za razvoj Travnika



Postovani posjetioci bloga.
Drago mi je sto mogu da vam prenesem danasji interviju(Travnicki vjesnik) naseg Paklarcanina Dr.Velimira Valjana.
Nadam se da ce te na iducim izborima dati svoj glas Hrvatskoj koaliciji za Travnik.



U nastavku donosimo intervju sa dr. Velimirom Valjanom, nositeljem liste Hrvatske koalicije za Travnik za OV Travnik i ravnateljem Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“.


Dr. Valjan, na samom početku, budući da ste desetak godina bili odsutni iz politike, moramo Vas pitati, koji su osnovni motivi ili razlozi zbog kojih ste se odlučili ponovo politički angažirati?


Točno da nisam bio izravno politički aktivan već jedno desetljeća, ali naravno da sam pratio političke procese, od općinske do državne razine vlasti. Osnovni motiv za moj ponovni politički angažman je želja da svojim iskustvom i znanjem pomognem grupi mlađih osoba sa novim i naprednim idejama okupljenih oko programa razvoja općine Travnik. Moja namjera i želja je da mlađe osobe preuzmu inicijativu i odgovorenost za svoju budućnost, a da im mi iskusniji budemo podrška na tom putu. Mladi Travničani raspolažu novim znanjima, te je potrebno samo malo više povjerenja u njihove sposobnosti, odnosno pružiti im priliku, a rezultat sigurno neće izostati.



Prije nego ste napustili politiku obavljali ste funkcije predsjedatelja OV Travnik i predsjednika Sabora ŽSB. Dakle, bili ste jedan od vodećih ljudi u HDZ BiH u Travniku i Županiji Središnja Bosna. Možete li komparirati političku situaciju i položaj Hrvata u Travniku i ŽSB onda i danas?


Po mom mišljenu, situacija je pogoršana. Prije deset godina je bilo više optimizma jer se očekivalo pravednije uređenje naše općine. Na ekonomska kretanja se također pozitivnije gledalo. Uz to, bilo je razdoblje koje krasio aktivniji povratak, a danas je obrnuta situacija, na sceni je masovno iseljavanje, osobito mladih. Demografske promjene izravno utječu na izborne rezultate, a tako i na politički položaj naroda. Prije je bilo i više povjerenja da će se riješiti mnogo sporna pitanja kao što su povratak zgrade KŠC „Petar Barbarić“ u cjelini ili rasvjetljivanje počinjenih zločina nad travničkim Hrvatima. Izostanak rješenja navedenih problema otežava političke i etničke odnose u Travniku. To svakako nije dobro. Slična situacija je i na razini županije jer se i u drugim općinama, kao i u Travniku, događaju gotovo identični trendovi i vidljivi su slični problemi.



U posljednje vrijeme se aktualiziralo pitanje statusa Travnika, odnosno uređenje Travnika. Što je po Vama najbolji model za Travnik?


Najbolje rješenje za Travnik je preustroj općine Travnik u grad Travnik, sa jednom administracijom, ali sa više izbornih područja. Dakle, ne radi se niti o kakvoj podjeli grada kako zlonamjerno neki prezentiraju. Ravnopravnost svih naroda i građana nije i ne smije se smatrati podjelom. Na ovaj način će se iskoristiti pozitivniji imidž grada u odnosu na općinu u funkciji razvoja Travnika, te omogućiti ravnopravnija zastupljenost svih naroda, ali i područja grada, u gradskom vijeću. Danas nije takva situacija. U aktualnom OV postoji dominacija jednog naroda, te potpuno nejednaka zastupljenost vijećnika u OV između područja unutar općine. Naime, određeni dijelovi općine imaju višestruko veći udjel u broju vijećnika u OV, nego u broju stanovnika u općini, dok iz nekih dijelova općine uopće nemamo vijećnika. Takvo nešto djeluje negativno na ujednačen razvoj cijele općine i distribuciju općinskih sredstava za realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata. Kao posljedicu imamo rast nezadovoljstva žitelja i osjećaje manje važnosti i zapostavljenosti.



Jedan od dokumenata koji je izazvao veliko interesiranje javnosti je „Promemorija travničkih Hrvata“ potpisana od strane predstavnika stranaka sa hrvatskim predznakom, ali i drugih organizacija. U Promemoriji su navedena načela uređenja Travnika kao gradske zajednice. Smatrate li da navedeni dokument može biti temelj i putokaz za razgovore o budućem uređenju Travnika?


„Promemoriju travničkih Hrvata“ smatram izuzetno vrijednim dokumentom, koji može poslužiti kao dobra osnova za razgovore oko statusa Travnika, ali i svih drugih, osobito multietničkih jednica lokalne samouprave u BiH. Uvažavanje načela sadržanih u „Promemoriji travničkih Hrvata“ je put prema stvaranju pozitivnijeg političkog i društvenog ambijenta u općinama i gradova u kojima bi svi građani i narodi bili istinski, a ne deklarativno, ravnopravni. Ostvarivanje tog postignuća je elementarna pretpostavka agilnijeg angažmana oko gospodarskih i dugih razvojnih pitanja.



Vi ste nositelj liste Hrvatske koalicije za Travnik. Smatrate li da je bolje riješenje da stranke okupljene oko HNS-a idu sa zajedničkom listom za OV Travnika i zajedničkim kandidatom za načelnika Travnika ili odvojeno sa dvije ili više listi i kandidata?


U potpunosti sam za zajedničku listu. Podržavam zajedništvo stranaka u koaliciji. To omogućava da se napravi kvalitetna lista, uz sprječavanje gubitka glasova što može pogubno jer je to opasnost da se smanji broj vijećnika u OV.



Kakav rezultat očekujete? Može li se po Vama ostvariti bolji rezultat nego na prethodnim lokalnim izborima?


Ja sam optimista. Dakle, očekujem bolji rezultat i najmanje jednog vijećnika više u OV nego što sada imaju stranke okupljene oko HNS-a.



Ukoliko uđete u OV Travnik, koji će biti prioriteti u Vašem radu?


Prioriteti će biti ustrajavanje na preustroju općine Travnik u grad Travnik jer sam uvjeren da je to najbolje rješenje za sve građane Travnika. Uz to, definitivno ćemo svi trebati raditi na kreiranju povoljnijeg investicijskog ambijenta kako bi se potaknuli postojeći i privukli novi inestitori, a tako otvorili nova radna mjesta i zadržalo stanovništvo, osobito mladi, kako ne bi morali ići u inozemstvo. Iako općina nema velike ingerencije za gospodarstvo, onaj segment za koji je zadužena, treba maksimalno iskorsititi u funkciji razvoja Travnika i stvaranja boljih uvjeta za život u Travniku.



Vi ste ujedno i kirurg i ravnatelj Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“. Kakva je situacija u ustanovi koju vodite i koje ključne aktivnosti ili projekte možemo očekivati u skorije vrijeme?


Situaciju bih ocijenio zadovoljavajućom. Glavni problem je, kao i u većini drugih zdravstvenih ustanova, nezavidna financijska situacija. Međutim, unatoč tome uspijevamo uredno izmirivati sve obveze. Uz to, drugi problem je odlazak zaposlenika jer je dobro poznato svima da je medicinski kadar jedan od najtraženijeg kadra u EU. Ipak, mnogo više je pozitivnih primjera kao što su osposobljen novi mladi specijalistički kadar, uvedene nove procedure i nabavljena suvremena oprema. Svakako je najveći pomak napravljen na području poboljšanja uvjeta za boravak, liječenje i rad. Bilo je nekoliko projekata, ali istaknut ću samo najvažniji, a to je izgradnja šeste lamele koja je u tijeku. Nakon višegodišnjih aktivnosti na osiguranju financijskih sredstava, neophodnih dozvola i suglasnosti i provedbe postupaka javne nabave, izgradnja je konačno krenula. Očekujemo završetak iste naredne godine u listopadu mjesecu.

/o.t./


- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Ožujak 2024 (1)
Veljača 2024 (1)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (1)
Studeni 2022 (2)
Srpanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (1)
Veljača 2022 (4)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (2)
Siječanj 2021 (1)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (1)
Srpanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (2)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Kolovoz 2018 (1)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)

IFD-PAKLAREVO

Linkovi