**KLIKNU VILO SA PAKLARSKIH STIJENA**

30.11.2013., subota

PRIKUPLJANJE INVENTARA ZA PLANINARSKI DOM NA GALICI




PLANINARSKI DOM
DRAGI PRIJATELJI EVO VIDITE OVE FOTKE DOMA NA GALICI KOJI JE U ZAVRSNOJ FAZI .EVO SA PADOM TEMPERATURA I SNIJEGOM STALI SMO SA GRADJEVINSKIM RADOVIMA ALI POKRECAMO NOVU AKCIJU POD NAZIVOM "U PRAZNU KUCU SVE TREBA" TO JESTE NABAVKA IVENTARA I OPREME ZA DOM: KUCANSKE APARATE ,SUDJE ,POSTELJINA ,UGOSTITELJSKI IVENTAR , OSTALA KUCANSKA SRESTVA I POMAGALA .EVO IDE PROSINAC MJESEC DARIVANJA PA VAS MOLIM DA PODRZITE OVU AKCIJU KOLIKO TKO MOZE BILA TO NOVA I LI POLOVNA STVAR NIJE BITNO JOS JEDNOM U PRAZNU KUCU SVE TREBA. LIJEP POZDRAV OD MENE (Bote)I PD PAKLARSKE STIJENE I NEKA VAS U OVO ADVENTSKO VRIJEME BOG PRATI NA SVAKOM KORAKU


RADOVI U DOMU.01.12.2013
STRUJA I SANK
MAJSTOR ZELJKO VRHOVAC EVO POLAKO PRIVODI KRAJU ELEKTRO RADOVE NA PLANINARSKOM DOMU TREBA NAPOMENUTI DA SU ELEKTRO INSTALATERI ZELJKO VRHOVAC I DAVOR POPOVIC BEZ NAKNADE URADILI SVE ELEKTRO RADOVE NA DOMU.
HVALA IM OD SRCA.




Fotke;Marko Bokulic(Boto)
Uredio;J.O.Oska




- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2013., četvrtak

GALICA-ZIDANJE ŠANKA U PLANINARSKOME DOMU-21.11.2013


Postovani posjetioci bloga pogledajte ovaj prelijepi videozapis i velika hvala osobi koja ga je napravila a zeli ostati anonimna.


Info... Planinarskog društva...! 16. 11. - 24. 11. 2013 g. M.V.
Subota, 16.11. 2013 godine
Radili na Pl.domu Mijo V. i Dejan. Zazidavanje vanjskog dijela zida s lijeve strane objekta. Navratio Fra V.Valjan.

Nedjelja, 17.11. 2013 godine

Mjerenja i zidanje šanka. Radili Mijo V. Boto, predsjednik dr. V. Valjan i Dejan V. Uspjeli smo zazidati šank s pregradama i napraviti vanjska vrata.

Utorak, 19.11.2013 godine

Boto i Dejan su šalovali i zabetonirali vijenac na šanku, tako smo napravili strukturu, nosivu konstrukciju do konačne obrade, drvetom i kamenim pločama (sedrom).


Petak, 22.11. 2013 godine

Akcija kopanja kanalizacije i postavljanja gromobranske trake. Kopanje kanala dužine cca 90 m. je uradio „od sebe“ Šiša svojim bagerom. Postavljanje kanalizaconih cijevi i postavljanje gromobranske trake za uzemljenje su uradili Boto, Dejan i Mijo V. Vrijednost radova bagerom je bila cca 400 KM, te se priznaje kao donacija od Šiše za izgradnju Planinarskog doma.

02.10. 2013 godine hitno nam je zatrebalo materijala na izgradnji Pl. Doma. Milko je sa svojim đipom odvukao 17 vreća cementa da se može ugrađivati.

14.09.2013 godine, za prevoz materijala se javio Slavko Sikirić. Sa svojim kamionetom je odvukao materijal i istovario kod Pl. Doma. Usput mu je kamionet prokuvao a prije pretovara otkrio je da mu je netko ištekao termostat. Otkloniviši kvar uspio je izvuči pun kamionet materijala do Pl. Doma.


Još jedan pozdrav na planinarski naćin ....

23.11. 2013 g Subota

Iako nije funkcionalan (bez vode i wc-a) došla je druga posjeta u Pl. Dom. Augustin Valjan je doveo 15-tak svojih prijatelja na odmor, druženje, i konačište. Kažu da im je bilo dobro i da nisu nazebli!
Isti dan smo imali zakazan sastanak s majstorom kamena Ratkom Strukar. Bio je izmjerio prostor za šankom kod sudopera jednu policu na prozor i dogovorili za cijenu. Priznat ćemo mu troškove a ostalo od ukupne vrijednosti rekao je „od njega“. Objava ovoga kao i drugih slićnih donacija će biti na kraju godine.

24.11. 2013 g. Nedjelja

Sastanak s majstorom za grijanje Smiljanom Grebenar, utvrđivanje mogućnosti iskorištenja toplotne energije od kamina za zagrijavanje sobnih prostora. Zaključak će se donijeti nakom što majstor izračuna mogući smještaj vode (15 litara) u prostor unutarnjeg dijela peći i moguću funkconalnost.

Građevinska dozvola je završena, a koštala nas je 1.300,00 KM. Radi se atest za priključak električne energije. Bit će završen 25.11. 2013 godine. Naredni dan ćemo podnijeti zahtjev za priključak el.energije. Priključak od 10 kw trofazni košta 3.200,00 KM. Treba nam novac. Zato ovo posebno objavljujemo, da, ko može pomoći da se javi Boti ili Mijo V., ili da uplati na naš transakcijski račun u eurima a koji je objavljen na ovome blogu.

Toliko za sada ...... do novih info...vijesti s Planinarskog doma.


Još jedan pozdrav na planinarski naćin ....

.
Postovani posjetioci bloga;
Za sve one koji zele i mogu da pomognu sa svojim dragovoljnim prilozima iz inozemstva, za izgradnju planinarskog doma na Galici mogu to uplatiti na dolje navedeni racun.
Naziv vlasnika računa:
PLANINARSKO DRUŠTVO "PAKLARSKE STIJENE" TRAVNIK,
Devizni račun pravne osobe:
SWIFT CODE: HAABBA22
IBAN broj: BA393060522730352840
Za sve informacije u svezi uplate sredstava mozete kontaktirati tajnika planinarskoga drustva g.Miju Valjana
Mijo Valjan, tajnik društva, email: vmijo@bih.net.ba
Mob:(00387) 063 333 154.








- 22:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2013., nedjelja

HODOCASNICI IZ TRAVNIKA CE SE POKLONITI ZRTVAMA VUKOVARA


Hodočasnici iz Travnika će se pokloniti žrtvama Vukovara
http://www.vitez.info/index.php
Prilog je preuzet sa Vitez.info.




- 01:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2013., nedjelja

GALICA-PRIPREME DRVA ZA ZIMU U PLANINARSKOME DOMU




Info... Planinarskog društva...! 09. i 10. 11. 2013 g. M.V.

Subota, 09.11. 2013 godine

Radili na Pl.domu Boto i Mijo, pravili drvena velika vrata za zatvaranje lijeve strane nadograđenog objekta. Istovremeno limari firme „LIMO-MAR“-a, N.Travnik pokrivali limom krov iste strane.

Nedjelja, 10.11. 2013 godine

Išlo se u prikupljanje drva za loženje u Pl. Domu. S obzirom da imamo stražara a namjeravamo uvesti dežurstva ove zime već po drugi put prikupljamo drva za ogrev. Ovoga puta smo angažirali Krunaču s traktorom te smo na Vlašiću odradili nešto sušika i bukve. U akciji prikupljanja drva učestovali su: Mijo Baltić, Kruno Vrhovac, Dejan Valjan, Željo (Geđo) Valjan, Mato Kepić (Braco) i Mijo V. Braco nam je par bukvi darovao da usječemo iz njegove šume. Boto je na Pl. Domu obavljao neke druge poslove a pomogao mu je Rudo Matošević. Navratili su Niko Marjanović – radi posla stolara i Milko i Vladan.
Također je navrati naš vodoinstalater i član Miro Epet. S njim je bo Slavko Epet, koji je dao 20 KM za pivo.

Toliko za sada ...... do novih info...vijesti s Planinarskog doma.


Još jedan pozdrav na planinarski nacin.....




A kako je zabranjeno sa sjekirom sjeci drva kao sto se vidi na donjem znaku,sav posao je napravljen
motornom pilom tako da je sve po zakonu.



Drva su se sprremila i vatra nalozila a dobro drustvo se uvijek najde da se malo poprica i koja popije
.

A Boto je iskoristio lijepo vrijeme i sa svojim aparatom napravio ove lijepe fotke.a kako Marko Bokulic(Boto)danas 11.11.2013.ima rodjendan ovim putem mu cestitam rodjendan i zahvaljujem za fotke kojih ce biti i ubuduce nadamo se.


Fotke; Marko Bokulic(Boto)
Uredio:J:O.Oska
- 22:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2013., nedjelja

PAKLAREVO-GALICA-02.11.2013.




Postovani posjetioci bloga;
Za sve one koji zele i mogu da pomognu sa svojim dragovoljnim prilozima iz inozemstva, za izgradnju planinarskog doma na Galici mogu to uplatiti na dolje navedeni racun.
Naziv vlasnika računa:
PLANINARSKO DRUŠTVO "PAKLARSKE STIJENE" TRAVNIK,
Devizni račun pravne osobe:
SWIFT CODE: HAABBA22
IBAN broj: BA393060522730352840
Za sve informacije u svezi uplate sredstava mozete kontaktirati tajnika planinarskoga drustva g.Miju Valjana
Mijo Valjan, tajnik društva, email: vmijo@bih.net.ba
Mob:(00387) 063 333 154.

Svima koji pomognu velika hvala a imena ce kao i do sada biti objavljena na ovoj stranici.
Pozdrav svima ma gdje god bili.
A za sve vas evo jedna prelijepa fotka sa panoramom Paklareva i okolice,i prelijepa pjesma od pok.Vice Vukova u kojoj ima dosta slicnosti sa izgradnjom doma na Galici..




Info... Planinarskog društva...!
30. 31. 10. i 02. i 03. 11. 2013 g. M.V.

Srijeda i Četvrtak

Boto i Dejan Valjan, inače naš stražar su završili zidanje, betoniranje priklopa na lastavici – kosom dijelu izgrađenog produžetka.

Subota i nedjelja, 02.i 03.11..2013 godine

Ranije smo spominjali a bilo je pisano Obavještenje na oglasnim mjestima da ćemo organizirati Planinarsku turu Paklarevo-Galica povodom Dušnog dana s ciljem da upalimo svijeće našim poginulim braniteljima. Tako je i bilo. Okupljanje je bilo kod Caffe Šiša u Paklarevu. Okupilo nas se oko 20-tak, te preko Babića, Paklarskih stijena stigli smo kod spomenika. Pomolili smo se našim pokojnim braniteljima, upalili svijeće i onda otišli ka našem Planinarskom domu.
Miraš je napravio grah „od sebe“ za 30-tak ljudi, donio nekoliko litara rakije i sa mnogim prijateljima koji su došli iz daleka da obiđu svoje na grobljima. Druženje je bilo ugodno osobito uz pucketanje vatre u kaminu a mnogi su dali i donacije i članarine za gradnju Planinarskog doma.
Kruno Kovač je donirao 500 KM i točionik za pivo s bocom,donio nekoliko paketa čaša, Zoran Piliškić donirao 100 KM, Weber, Goran Đepina 1.500,00 KM. Mnogi su dali članarinu, međutim svi spiskovi, donatori i članarine bit će obajavljeni na kraju godine tako da je ovo samo usput navedeno.
Navečer su nam se pridružili naši iz Đelilovca i Potkraja koji su bili kod Kapele na Kostolačkoj planini. Bilo ih je 15-tak, došli sa pivom, mesom i harmonikom. Šta drugo nego piti, jesti i pjevati. Bilo je pravo dobro. Boto i ja (V.M.) smo u kasne sate morali čistit i pospremati salu i u domu smo konaćili. Čitavu noć nisam zaspao, isprepado sam se, mislio, da će nas neki lopovi napasti. Ujutro smo naložili vatru a naš planinar, član društva Rudo Matošević je stigao iz Viteza sa jogurtom i vrućim pitama. Uh što nas je obradovao. Poslije 10 sati kad nas se okupilo prošetali smo prema kapelici.
Rudo, Boto, Anteša, doktor, Frano, M.V. Dejan i njegov sin smo kod kapelice sreli Božjaka i Bilog - A,J. Koji nas je pozvao u svoju vikendicu. Popili smo pivo, rakiju, popričali, odmorili se i vratili se svi skupa nazad na ručak. U međuvremenu je došao Dejan V. naš čuvar Pl.doma, što je bio znak da se spremamo nazad svojim kućama.

Toliko za sada ...... do novih info...vijesti s Planinarskog doma.


Još jedan pozdrav na planinarski naćin ....


















Fotke gore:Marinko Marjanovic
Tekst:Mijo Valjan
Fotke dole:Marko Bokulic-Boto











- 19:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Ožujak 2024 (1)
Veljača 2024 (1)
Listopad 2023 (1)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (1)
Siječanj 2023 (2)
Prosinac 2022 (1)
Studeni 2022 (2)
Srpanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (1)
Veljača 2022 (4)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (1)
Srpanj 2021 (2)
Siječanj 2021 (1)
Rujan 2020 (1)
Kolovoz 2020 (1)
Srpanj 2020 (1)
Svibanj 2020 (1)
Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (1)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (2)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Ožujak 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Kolovoz 2018 (1)
Srpanj 2018 (2)
Lipanj 2018 (1)
Svibanj 2018 (3)
Travanj 2018 (1)
Siječanj 2018 (3)
Prosinac 2017 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (1)
Kolovoz 2017 (2)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)

IFD-PAKLAREVO

Linkovi