bbb-oriovac

petak, 26.05.2006.

STARI KONJI, PREDAJTE SE RAĐE...

DA VAS NE POTUČE 77. I MLAĐE !!!

DATUM:02.06.2006.
DAN: Petak
MJESTO: igralište n.k. Oriolika, ORIOVAC
ULAZ: besplatan

Dakle, prošla je još jedna godina i na vrata nam opet kuca naša tradicionalna utakmica, najvažniji događaj godine u našem malom mjestu. Svi smo godinu stariji, ofucaniji, nabacili smo još po koju kilu viška (osim možda Komite), ali ono što je najvažnije, još uvijek smo svi živi i spremni na zajebanciju.

Za one koji još nisu čuli za oriovački " SUDAR SVJETOVA", radi se o tradicionalnoj nogometnoj utakmici (ako se to što mi izvodimo po terenu može nazvati nogometom) između ekipe "Pionira" i ekipe "Omladinca". Ekipu Pionira čine igrači rođeni 1977. godine i mlađi, a ekipu Omladinca čine igrači rođeni 1976. godine i stariji.

Dakle, sve je počelo prije 4 godine kada je grupa entuzijasta (kojih je ovo mjesto puno) došla na ideju da bi se jedna grupa ljudi, koja se i inače druži u Oriovcu, mogla sastati jednom godišnje i zaigrati nogomet, a poslije utakmice se pošteno prežderat i iznapijat. Podijelili smo se na osnovu godine rođenja i počeli pisati povijest! Ovo nam je 4. tradicionalni susret. Prve dvije godine je rezultat bio neriješen i to je bilo najbolje jer nitko nikoga nije mogao podjebavat,dok je prošle godine ekipa "Omladinca" pobijedila 7:6 ( uz svesrdnu pomoć suca Žike). Tako da smo prošli godinu dana mi iz ekipe "Pionira" trpili neopisivo provociranje od strane starih konja i sada gorimo od želje da im uzvratimo za prošlogodišnji poraz. I ne samo to, žudimo da ih ponizimo kao Štrumfovi Gargamela.

Možda vam se sve ovo čini kao zajebancija, ali uvjeravam vas da, kako se utakmica bliži, napetost u Oriovcu raste. Oriovac se podijeli na 2 klana, najbolji prijatelji se tih dana raziđu, živi se samo za svoju ekipu i za to da se što bolje "uvali patak" protivničkoj strani.

Što se tiče samih igrača, ima tu svakakih likova. Od aktivnih prvoligaških igrača (Tadić- Cibalia), aktivnih trećeligaških igrača (Milinković- kapetan Oriolika), bivših trećeligaških i četveroligaških igrača, do tipova koji u životu nisu gurnili loptu. U svakom slučaju, mješavina svih profila igrača i "igrača".

Prije utakmice je službeno predstavljanje svakog pojedinog igrača.Za tu prigodu naš stihoklepac Goso za svakog smisli po neku pjesmicu u kojoj se naravno nađe najveća pizdarija koju je svatko od nas napravio u proteklu godinu dana i onda to naš spiker Pipi pročita na razglas. To bude smijarija do boli.

Nakon utakmice je 3. poluvrijeme u kojem se tradicionalno servira čobanac i pečenka + 20ak gajbi piva i družimo se do pred jutro.
Ovdje možete pogledati plakatu za ovu godinu
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

a ovo vam je link na našu arhivu ako želite pogledati kako je sve ovo izgledalo prošle godine
http://oriovac.blog.hr/arhiva-2005-06.html#1610852294

Pozivamo sve oriovčane i vas putnike namjernike da nas posjetite i prisustvujete ovome neviđenom spektaklu !!!

- 13:53 - Komentari (30) - Isprintaj - #