KONAČNA EVOLUCIJSKA SUDBINA PLANETA

10 listopad 2013

Image and video hosting by TinyPic
Doba svjetlosti i života konačno je evolucijsko postizanje svijeta vremena i prostora. Od ranih vremena primitivnog čovjeka, kako je naseljeni svijet prošao kroz uzastopna planetarna doba – dob pred-i post-Planetarnog Včadara, post-Adamičke dobi, dob post-Avonala Magistarskog Sina, i postdarovane Sinove dobi . Onda je takav svijet spreman za vrhunac evolucijskog postignuća, statusa naseljenog svijeta svjetla i života, od strane službe uzastopnih planetarnih misija Trojstvenih Učitelja Sinova sa njihovim sve naprednijim objavama božanske istine i kozmičke mudrosti. U tim nastojanjima Učitelji Sinovi uživaju uvijek pomoć Visokih civilizacija svemira u uspostavljanju konačne planetarne dobi.

Ovo doba svjetlosti i života, otvorio je Sin Učitelj na kraju svoje konačne planetarne misije, a nastavlja se na neodređeno vrijeme na naseljenim svjetovima. Svaka faza napredovanja statusa naseljenosti mogu biti odvojene od strane sudskih radnji Magistarskih Sinova u nizu dijelenja, ali sve takve sudske akcije su čisto tehničke, ni na koji način ne mijenjanjaju tijek planetarnih događaja.

Samo one planete koje postižu postojanje u glavnim krugovima supersvemira su osigurali kontinuirano preživljavanje, ali koliko znamo, ti svjetovi koji su naseljeni u svjetlosti i životu suđeno im je da ide kroz vječnu dobi u svim budućim vremenima.

Postoji sedam faza u razotkrivanje ere svjetlosti i života na evolucijskim svijetovima. Ovih sedam stupnjeva svjetla i života su:

1.Prva ili planetarna faza.

2.Druga ili sustavna faza.

3.Treća ili faza zviježđa.

4.Četvrta ili lokalno svemirska faza.

5.Peta ili faza manjeg sektora.

6. Šesta ili faza većih sektora.

7.Sedma ili supersvemirska faza.

Na kraju priče ovih faza unapređenja razvoja opisani su kao se oni odnose na svemirsku organizaciju, ali i planetarne vrijednosti u bilo kojoj fazi može se postići bilo koji svijet sasvim neovisno od razvoja drugih svjetova ili razina superplanetarne svemirske uprave.

MORONTIA HRAM

Prisutnost morontia hrama u glavnom gradu naseljenog svijeta je potvrda prijema takve sfere na status dobi naseljeng svijeta svjetla i života. Prije toga Sinovi Učitelji ostavljaju svijet na kraju svoje priključne misije, oni inauguriraju ovim posljednjim razdobljem evolucijska postignuća, oni predsjedaju na taj dan kada je "sveti hram silazi na zemlju." Ovaj događaj, signalizing osvit doba svjetlosti i života, uvijek je počašćen osobnom prisutnošću Rajskog darivanog Sina te planete, koji dolazi kako bi svjedočio ovom velikom danu. Tu u tom hramu bez premca, ovaj darovani Sin Raja proglašava dugo vremenskog Planetarnog Vladara kao novog Planetarnog Suverena i promovira ga, kao vjernog Lanonandek sa novim i proširenim ovlastima nad planetarnim poslovima. Sustavni Vladar je također prisutan i govori u potvrdu ove izjave.

Morontia Hram ima tri dijela: Centralni dio je svetište darivanog Rajskog Sina. Na desnoj strani je sjedište bivšeg Planetarnog Vladara, sada Planetarnog Suverena, a kad je prisutan u hramu, taj je Lanonandek je vidljiv za više duhovne pojedincr područja. Sa lijeve strane je sjedište djelujućeg šefa finalista priključenih na planetu.

Iako se za planetarne hramove govori kao da "silazi s neba", u stvarnosti se stvarni materijal ne prevozi iz sjedišta sustava. Cijela arhitektura je razrađen u malom omjeru na glavnom sustavnom svijetu, a Morontia Supervizori Snage naknadno je donose te odobravaju planove za planetu. Ovdje, u suradnji s Glavnim prostornim Kontrolerom, oni nastaviljaju graditi morontija hram prema specifikacijama.

Prosječni morontia hram ima mjesta za oko 300 tisuća gledatelja. Ovi objekti ne koriste se za bogoslužje, igre, ili za primanje emisija, oni su posvećeni posebnim ceremonijma na planetu, kao što su: komunikacija sa Sistemskim Suverenom ili sa Sveišnjim, posebno su ceremonije vizualizacije dizajnirane da bi se otkrilo prisustvo osobnosti duhovnih bića, i tihe kozmičke kontemplacije. Škole kozmičke filozofije ovdje provode svoje diplomske vježbe, a tu također ne smrtnici dobivaju planetarno priznanje za dostignuća visoke socijalne usluge i za druga izvanredna postignuća.

Takvi morontia hramovi također služe kao mjesto okupljanja za svjedočenje prijevoda života smrtnika na morontia postojanja. To je zato što je se prijevod hrama sastoji od morontia materijala koji nije uništen gorućom slavom konzumiranja vatre koja tako potpuno briše fizička tijela onih smrtnika koji u njemu doživljavaju konačni spoj sa svojim božanskim Ispravljačem. Na velikom svijetu ovi bljeskovi odlazaka gotovo su kontinuirani, kako se i broj prijevoda povećava, podružnica morontia svetišta života nalaze se u različitim dijelovima planeta.

Na svijetu, planeta bez morontia hramove, taj spoj i bljesak se mnogo puta pojavljuju u planetarnoj atmosferi, gdje materijalno tijelo kandidata za prijevod bude povišeno kod međubića i fizičkih kontrolera.

SMRT I PREVOĐENJE

Prirodna, fizička smrt nije neminovnost. Većina naprednih evolucijskih bića, građana na svjetovima koji postoje u završnoj doba svjetlosti i života, ne umiru, oni su prevedeni izravno iz života u tijelu do morontia postojanja.

Na zamršenom svijetu, planetu bez morontia hramova, taj spoj bljeska se mnogo puta pojavljuje u planetarnoj atmosferi, gdje kandidatovo materijalno tijelo prijevoda je povišeo kod međubića bića i fizičkih kontrolera.

To iskustvo prevođenja iz materijalnog života u morontia stanje - spoja besmrtne duše sa unutarnjim Ispravljačem - povećanja frekvencije proporcionalno sa evolucijskim napretkom na planeti. Isprva samo nekoliko smrtnika u svakoj starosnoj dobi može postići prijevod do razine duhovnog napredka, ali s početka uzastopnih dobi Učitelja Sinovi sve više i više Ispravljačevih spajanja se događa prije prestanka produljenja života ovih naprednijih smrtnika, i za vrijeme priključne misije Učitelja Sinovi oko četvrtina od tih divnih smrtnika su izuzeti od prirodne smrti.

Dalje zajedno u doba svjetlosti i života međubića ili njihovi suradnici osjećaju približavanje statusa vjerojatno unije duše i Ispravljač i označavaju da je to sudbina skrbnika, koji pak komuniciraju o tim pitanjima sa finalističkom grupom pod čiju nadležnost rad ovog smrtnik može biti, a zatim izdaje poziv Planetarnom Suverenu za takvog smrtnika da podnese ostavku na sve planetarne dužnosti, opraštajućise od svijeta svojeg porijekla, i popravak u unutarnji hram Planetnog Suverena, i tamo čeka morontia tranzit , prijevod bljeskalice, od materijala evolucijske domene na morontia razinu predduhovnog napredovanja.

Kada obitelj, prijatelji i radne skupine, kod spojenih kandidata imaju zajedničko okupljanje u morontia hramu, oni su raspoređeni oko središnje pozornice u kojoj se spojeni kandidati odmaraju, a u međuvremenu slobodno razgovraju sa svojim okupljenim prijateljima. U međuvremenu krug nebeskih ličnosti je uredio zaštitni materijal smrtnicima od djelovanja energije manifestirane u trenutku "životnog bljeska" koja donosi uzašašće kandidata iz veze materijalnih tijela, čime se radi na takavim evolucijskim smrtnicima sve što je potrebno da ne dođe do prirodne smrti za one koji su time isporučuju iz tijela.

Mnogi spojeni kandidati mogu biti sklopljeni u prostranom hramu u isto vrijeme. A što je lijepa prigoda kada se smrtnici tako sastaju i svjedoče usponu svojih najmilijih u duhovnom plamenu, za razliku od one ranije dobi kada smrtnici moraju obvezati svoje mrtve na zagrljaju zemaljskih elemenata! Prizori plača i tugovanja, karakteristika ranijih epoha ljudskog razvoja sada su zamijenjeni ecstatičkom radošću i najuzvišenijem entuzijazmom kao što su ovi Boga znajući smrtnici ponudili svojim najmilijih prolazni oproštaj kada su oni uklonjeni iz njihovih materijalnih života za duhovne vatre konzumiranja raskoši i rastuće slave. Na svjetovima naseljenim u svjetlu i životu, " pogrebi" su prigoda vrhovne radosti, dubokog zadovoljstva, i neizrecive nade.

Duše tih napredujućih smrtnika su sve ispunjene vjerom, nadom i sigurnosti. Duh prožima one okupljene oko svetišta prijevoda i podsjeća ih na radosne prijatelje i rodbinu koji bi mogli sastaviti završene vježbe za jednu od svojih skupina, ili koji bi mogli doći zajedno svjedočiti dodjelu neke velike časti za jednoga od svojih članova. I bilo bi izrazito korisno ako bi manje napredni smrtnici mogli naučiti od prikaza prirodne smrt sa nešto te iste vedrine i raspoloženja.

Smrtni promatrači ne mogu vidjeti ništa od svojih suradnika prevedenih nakon spajajućeg bljeskanja. Takve prevedene duše nastaviljaju Ispravljačev tranzit izravno na uskrsnu dvoranu odgovarajućih morontia-trening svijetova. Te transakcije se bave prijevodom živih ljudskih bića do morontia svijeta a nadzire ih arkanđeo koji je dodijeljen takvom svijetu na dan kada je prvi put naseljen u svjetlu i životu.

U vrijeme svjetskog postizanja četvrtog stadija svjetla i života, više od polovice smrtnika napustiti će planet prijevodom među živima. Takvo smanjivanje smrti nastavlja se i dalje, ali ne postoji sustav čiji je takav naseljen svijet, iako su dugo naseljeni u svijetlu i životu, gdje je potpuna sloboda od prirodne smrti kao i tehnika za bijeg iz veze sa tijelom. I sve dok visoka planetarna evolucije nije ravnomjerno dosegnuta, morontia svijetovi treninga lokalnih svemira moraju nastaviti službu kao obrazovne i kulturne sfere razvojnih morontia uspinjućih smrtnika. Ukidanje smrti je teoretski moguće, ali to se još nije dogodilo. Možda se takvo stanje može postići tijekom daleke uspješne epohe sedmog stupnja naseljenog planetarnog života.

Prevedene duše veće starosne dobi naseljenih sfera ne prolaze kroz palače svijeta. Niti oni borave, kao studenti, na morontia svjetovima sustava ili zviježđa. Oni ne prolaze kroz bilo koju raniju fazu morontia života. Oni su jedini uzlazni smrtnici koji su gotovo pobijegli morontia prijelazu iz materijalnog postojanja na poluduhovni status. Početno iskustvo takvih Sinova oduzetih smrtnika u karijeri uzašašća je u službi napredovanja na svjetovima sjedišta svemira. I iz ovih istraživanja svijeta Salvingtona oni se vraćaju kao učitelji na svoje svjetove iz kojih su došli, a potom idu prema unutra u Raj u tako uspostavljenu rutu smrtnog uznesenja.

Možete li posjetiti planet u odmakloj fazi razvoja, brzo ćete shvatiti razloge pružanja diferenciranih recepcija uzlaznim smrtnicima na palačama viših morontia svijetova. Možete lako razumjeti da bića prolaze od takvih visoko evoluiranih sfera i spremni su nastaviti uspon do Raja unaprijeđeni od prosječnog smrtnog dolaska iz nesređenih i nazadnih svijetova poput Zemlje.

Bez obzira iz koje razine planetarnih ostvarenja ljudskih bića se mogu uzdići do morontia svjetova, palače sedam sfera priuštiti će im dovoljno prilika da steknu iskustvo kao učitelji-studenti i sve sve što su uspjeli proći u naprednom statusu na njihovom materinjem planetu.

Svemir je siguran u primjeni tih izjednačavajućih tehnika osmišljenih kako bi se osiguralo da se uspinjući ne smije lišiti ma što je mu je neophodno za njegovo iskustvo uzašašća.

ZLATNI VIJEK

Tijekom tog doba svjetlosti i života svijet sve više napreduje pod očinskom vladavinom Planetnog Suverena. Od ovog trenutka svjet napreduje pod zamahom jednog jezika, jedne religije, a na normalnoj sferi, jedne rase. Ali to doba nije savršeno. Ti svjetovi još uvijek trebaju dobro opremljene bolnice, domove za njegu bolesnih. Još uvijek ostaje problem zbrinjavanja slučajnih ozljeda i neizbježnim slabostima polaznika na oronulost starosti i bolesti senilnosti. Bolest nije potpuno pobijeđena, niti je zemlja i životinje pokorene u savršenstvu, ali takvi svjetovi su poput Raja u usporedbi s ranim vremenima primitivnog čovjeka tijekom dobi pre-Planetnog Princa. Vi bi instinktivno to opisali kao područja – kad bi iznenada bili prevezeni na planet u ovom stadiju razvoja - kao Raj na zemlji.

Ljudska Vlada u obavljanju materijalnih poslova i dalje funkcionira kroz ovo doba relativnog napretka i savršenstva. Javno djelovanje u svijetu u prvoj fazi svjetla i života je financirano od strane tehnike desetine. Svaki punoljetni radnik - i svi vojno sposobni građani koji rade nešto - plaćaju deset posto svojih prihoda za povećanje javnih riznica, i to kako slijedi:

1. Tri posto za proširenje i promociji istine - znanosti, obrazovanja i filozofije.

2. Tri posto je posvećeno ljepoti - igri, socijalnom slobodnom vremenu i umjetnosti.

3. Tri posto je posvećeno dobroti - socijalnoj službi, altruizmu i vjeri.

4. Jedan posto je dodijeljeno osiguranju rezervi u odnosu na rizik nesposobnosti za rad kao rezultat nesreće, bolesti, starosti, ili nepredviđenih katastrofa.

Prirodni resursi ovih planeta su upravljani kao društvena imovina, zajednička nekretnina.

Na ovom svijetu najviša čast koja se dodijeljuje građanina je odlikovanje "vrhunska služba", kao jedini stupanj priznanja koji će ikad biti dodijeljen u morontia hramu. Ovo priznanje je darovano onima koji su se dugo razlikovali u nekim fazama supermaterialnim planetarnih otkrića ili socijalnih službi.

Većina društvenih i administrativnih radnih mjesta održavaju zajednički muškarci i žene. Većina nastavnika također radi zajedno, isto tako sva sudska povjerenstva su određena sličnim povezanim parovima.

Na tim super svjetovima razdoblje rađanja nije bitno produženo. Nije najbolje da se previše godina intervenira u toj dobi u obitelji djece. Kada su u neposrednoj blizini zajedno u toj dobi, djeca su u stanju doprinijeti puno više međusobnim treningom. I na tim svjetovima veličanstveno su obučeni po konkurentnim sustavima i oduševljeno nastoje u naprednim područjima i odjeljcima različitih postignuća u vladanju istine, ljepote i dobrote. Nikad strahom, ali da čak i na takvim proslavljenim sferama je prisutno mnogo zla, stvarnih i potencijalnih, što je stimulativno za odabir između istine i pogreške, dobra i zla, grijeha i pravednosti.

Ipak, postoji određena, neizbježna kazna koja se pridaje smrtničkom postojanju na takvim naprednim evolucijskim planetama. Kada naseljeni svijet napreduje izvan treće faze svjetla i života, sve uspinjući su predodređeni, da prije postizanja manjeg sektora, prime neku vrstu prolaznog zadatka na planetu koja prolazi kroz ranije faze evolucije.

Svaki od njih eonima predstavlja napredovanje postignuća u svim fazama planetarnog postignuća. U početnoj dobi svjetlosti otkrivenja istine je povećana u zagrljaju djelovanja svemira nad svemirima, a Božansko proučavanje u drugoj dobi je pokušaj da se usvoji glavni protejski pojam prirode, misija, službe, udruge, podrijetla, i sudbina Sina Stvoritelja, prvi stupanj Sedmostrukog Boga.

Planeti veličine Zemlje, kada su prilično dobro uređeni,imali bi oko sto subadministrativnih centara. Ti centri će biti podređeni predsjedavanju jedane od sljedećih skupina kvalificiranih administratora:

1. Mladi Adamiti donijeti iz sjedišta sustava djeluju kao asistenti vladajućih Adama i Eve.

2.Potomci polusmrtnog osoblja Planetarnog Princa koji su stvoreni na određenim svjetovima
za ovu i druge slične obveze.

3.Izravni planetarni potomci Adama i Eve.

4. Materijaliziranih i humaniziranih međubića.

5. Smrtnici Ispravljačem-spojenog statusa koji su, na vlastiti zahtjev, privremeno izuzeti od prijevoda po nalogu Personaliziranog Ispravljača vođe svemirske grupe kako bi mogli nastaviti rad na planeti u nekim važnim upravnim poslovima.

6. Posebno obučeni smrtnici planetarnih škola uprave koji su također dobili nalog vrhovne službe morontia hrama.

7. Neka izborna povjerenstva od tri odgovarajuća kvalificirana građanina koji ponekad biraju građani prema smjernicama Planetarnog Suverena u skladu sa svojim posebnim sposobnostima da ostvari neki određeni zadatak koji je potreban u tom planetarnom sektoru.

Sa velikim hendikepom se suočava Zemlja u pitanju postizanja visoke planetarne sudbine svjetla i života u zbog problema bolesti, izrođenosti, rata, raznobojnih rasa, i višejezičnosti.

Evolucijski svijetovi se mogu nadati da će početi napredak nakon prve etape stanja bivanja u svjetlu dok su ostvarili jedan jezik, jednu vjeru i jednu filozofiju. Budući da jedna rasa uvelike olakšava takvo postignuće, ali postojanje mnogih naroda Zemlje ne isključuje postizanje viših stupnjeva.

UPRAVNA URAVNOTEŽENJA

U sukcesivnim fazama vrednujući postojanja naseljenih svjetova napravi se čudo u napredku pod mudrim i suosjećajnim upravama volonterskog Korpusa Finalista, uzlaznih smrtnika Rajskog postignuća koji su se vratiti na službu svojoj braći u tijelu. Ovi finalisti su aktivni u suradnji s Trojstvenim Učiteljima Sinovima, ali oni ne počinju stvarno sudjelovanje u svjetskim poslovima do pojave morontia hrama na zemlji.

Nakon formalne inauguraciji planetarne službe Korpusa Finalista, većina nebeskih domaćih bića se povlači. No, anđeoski čuvari sudbine nastavljaju svoje osobne službe napredujućih smrtnika u svjetlu, štoviše, kao anđeli dolaze u sve većem broju tijekom naseljene dobi od sve veće i veće grupe ljudi do trećeg kozmičkog kruga u koordinaciji smrtnih postignuća tijekom planetarnog životnog vijeka.

Ovo je samo prvi od uzastopnih administrativnih prilagodbi koje prisustvuju razvijanju uzastopnih dobi sve više briljantnih postignuća na naseljenim svjetovima kao što su prolazi od prvog do sedmog stupnja postojanja naseljenosti.

U prvoj fazi svjetla i života. Svijet u ovoj početnoj fazi naseljenosti se upravlja sa tri vladara:

a. Planetarni Suveren, trenutno se savjetuje Trojstvenim Učiteljem Sinom, po svemu sudeći glavni priključak korpusa takvoj funkciju Sina na planetu.

b. Šef planetarnog korpusa finalista.

c. Adam i Eva, čija je funkcija zajedničko djelovanje kao konsolidirano dvostruko vodstvo Princa-Suverena i šefa finalista.

Djelujući kao tumači anđeoskih čuvara i finalista su uzvišena i oslobođena međubića. Jedna od posljednjih djela Trojstvenih Učitelja Sinova na svojim priključnim misijama je da oslobode međubića planete i njihovo promicanje (ili ih vratiti) do naprednih planetarnih statusa, njihovo raspoređivanje na odgovornim mjestima u novoj upravi naseljenog područja. Takve promjene su već napravljene u rasponu ljudskog vida tako da smrtnicima omogućuju prepoznavanje ovih dosad nevidljivih rođaka ranih Adamičkih režima. To je omogućeno konačnim otkrićem fizikalne znanosti u suradnji sa proširenom planetarnom funkcijom Glavnih Fizičkih Kontrolera.

Sustavni Suveren ima ovlasti za puštanje međubića u bilo koje vrijeme nakon što je nastala prva naseljena faza, tako da se oni mogu humanizirati u morontia obličije uz pomoć Životnih Prijevoznika i Fizičkih Kontrolera i, nakon što je dobio Misaonog Ispravljača, započeti Rajsko uzašašće.

U trećimm i naknadnim fazama, neki od međubića još uvijek funkcioniraju, uglavnom kao kontakt osobe za finaliste, ali i kao u svakom stadiju svjetla života u koji su ušli, imaju nove naloge u vezi službe a u velikoj mjeri zamijenjuju međubića, jer je vrlo malo njih ostalo nakon četvrte faze svjetlosti. Sedma faza će svjedočiti dolazak prvog absonitnog službenika iz Raja da služe u mjestima određenih svemirskih stvorenja.

2. Druga faza svjetla i života. Ova epoha je signalizirana na svijetu po dolasku Životnih Prijevoznika koji postaju volonteri savjetnici planetarnih vladara u vezi daljnjih napora za pročišćavanje i stabilizacije smrtnih rasa. Tako će Prijevoznici Života aktivno sudjelovati u daljnjem razvoju ljudske rase - fizički, socijalno i ekonomski. A onda će se proširiti njihov nadzor na daljnje pročišćavanje smrtnih zaliha bića od strane drastične eliminacije zaostalih i istrajnih ostataka lošijih potencijala intelektualnih, filozofskih, kozmičkih, i duhovne naravi. Oni koji dizajniraju i biljni svijet na naseljenim svijetovima su u potpunosti sposobni savjetovati Adamite, koji su pune i neupitne ovlasti za čišćenje i razvoja rasa od svih štetnih utjecaja.

Od druge faze na cijeloj karijeri naseljenih planeta Učitelj Sinovi služe kao savjetnici za finaliste. Tijekom takvih misija služe kao volonteri, a ne dodjeljeni, i služe isključivo finalistički korpus, osim toga, uz suglasnost Sustavnog Suverena, oni mogu biti savjetnici za planetarnog Adama i Eve.

3.Treća faza svjetla i života. Tijekom tog doba naseljeni svjetovi dolaze sa novim uvažavanjem Nadsvemirskih Vladara, drugoj fazi Sedmerostrukog Boga, a predstavnici tih supersvemirskih vladara ući će u nove odnose s planetarnim upravama.

U svakom sljedećem dobu naseljenog postojanja finalisti funkcijoniraju u sve većem kapacitetu. Postoji tijesna suradnju i veze između finalista, superanđela i Trojstvenih Učitelja Sinova.

Tijekom ove i sljedeće godine Učitelji Sinovi, uz pomoć služečih-duhova četvorke, postaje vezan sa izbornim smrtnim glavnim izvršnim direktorom, koji sada postaje povezan s Planetarnim Suverenom kao zajednički administrator svjetskih poslova. Ovaj smrtni čelnik služi dvadeset i pet godina planetarnog vremena, a to je ovaj novi razvoj, što ga čini jednostavno za Planetarni Adamu i Evi da se osigura oslobađanje iz svijeta dugo vremena nakon zadatka tijekom sljedećih stoljeća.

Služeći-duhovi četvorke se sastoje od: anđela glavne sfere, savjetnika supersvemirskog secoraphima, arhanđela prijevoda, i omniaphima koji funkcionira kao osobni izaslanik Dodijeljenog Sentinela stacioniranog na sjedištu sustava. Ali ti savjetnici nikada ne predlažu savjet, osim ako je tražen.

4.Četvrta faza svjetla i života. Na svijetu seTrojstveni Učitelji Sinovi pojavljuju u novim ulogama. Uz pomoć stvorenja-trinitiziranih sinova tako dugo povezanih s njihovim redom, oni sada dolaze na svijet kao volonteri savjetnici i savjetnici Planetarnim Suverena i njegovim suradnicima. Takvi parovi - Rajsko Havonski-trinitizirani sinovi i uzlazni-trinitizirani sinovi - predstavljaju različite stavove svemira i raznolika osobna iskustava koja su vrlo korisna za planetarne vladare.

U bilo kojem trenutku nakon toga doba Planetarni Adam i Eva mogu poslati zahtjev Suverenom Sinu Stvoritelju za puštanje iz planetarne dužnosti kako započeo njihov Rajski uspon, ili mogu ostati na planeti kao direktori novo pojavljujućeg redoslijeda sve duhovnijeg društva koje se sastoji od naprednih smrtnika koji nastoje shvatiti filozofska učenja finalista, koji su sada dodijeljeni tim svjetovima i surađuju u paru s seconaphimima iz sjedišta supersvemira.

Finalisti uglavnom sudjeluju u pokretanju novih i supermaterialnih aktivnosti društva - socijalnim, kulturnim, filozofskim, kozmičkim i duhovnim. Što se toga tiče oni će nastaviti ovu službu daleko u sedmoj epohi evolucijske stabilnosti, kada će, vjerojatno, do tada ići naprijed kako bi služili u vanjskom prostoru, nakon čega samo možemo nagađati da će njihovo mjesto možda biti preuzeto od strane absonitnih bića iz Raja.

5.Peti stupanj svjetla i života. Uravnoteženja ove faze postojanja podmiruju se odnosi gotovo isključivo na fizičkom područja i primarni su interes za Glavnog Prostornog Kontrolera.

6.Šesti stupanj svjetla i života svjedoči razvoju novih funkcija umnih krugova područja. Kozmička mudrost čini da postanu konstitutivni u svemirskoj službi uma.

7.Sedmi stupanj svjetla i života. Rano u sedmom razdoblju Trojstveni Učitelj savjetnik Planetarnog Suverena se pridružuje volonteru savjetniku koje su poslali Nadsvemirski Vladari, a kasnije će biti proširen od strane trećeg savjetnika koji dolazi iz Izvršnoe supersvemirske vlade.

Tijekom tog vremena, ako ne i prije, Adam i Eva su zauvijek oslobođeni planetarnih dužnosti. Ako je Adam u finalističkom korpusu, on može postati povezan s smrtnim izvršnim direktorom, a ponekad Melkisedek dobrovoljno djeluje u tom svojstvu. Ako je međubiće među finalistima, preostala međubića na planetu odmah su puštena.

Nakon dobivanja puštanje iz višestoljećnog izvršavanja zadatka, planetarni Adam i Eva mogu odabrati karijeru kako slijedi:

1. Oni mogu osigurati planetarno puštanje i iz sjedišta svemira početi odmah Rajske karijere, primaju Misaone Ispravljače na kraju morontia iskustva.

2. Vrlo često Planetarni Adami i Eve će dobiti Ispravljača dok još rade u svijetu naselljenom u svjetlu a kao popratna pojava je primanje Ispravljača za neke od svojih uvezenih čistih linija djece koji su volontirali za korist planetarne službe. Nakon toga svi mogu ići na sjedište svemira i tamo početi Rajsku karijeru.

3. Planetarni Adam i Eva mogu izabrati - kao i materijalni Adamiti iz glavnog grada sustava- otići izravno na midsonitni svijet za kratak boravak, tamo dobiju Ispravljača.

4. Oni mogu odlučiti da se vrate u sustavno sjedište, i za izvjesno vrijeme zauzeti mjesta na Vrhovnom sudu, nakon ove službe će primiti Ispravljača i početi Rajski uspon.

5. Oni mogu izabrati da idu od njihove administrativne dužnosti i vratiti se na njihov materinji svijet da služe kao učitelje za sezonu i da postanu prebivati sa Ispravljačem u vrijeme transfera do sjedišta svemira.

Kroz sve ove epohe uvezene pomoći Adanira oni izvršavaju veliki utjecaj na društveni i gospodarski napredak područija. Oni su potencijalno besmrtni, barem do onog trenutka kad oni biraju humanizirati se, primaju Ispravljača, startaju za Raj.

Na evolucijskom svijetu humanizirano biće mora primiti Misaonog Ispravljača. Svi uzlazni članovi smrtnog Korpusa Finalista prebivaju sa sjedinjenim Ispravljačem osim Seraphima, a oni sa Ocem prebivaju u drugoj vrsti duha i u to vrijeme su skupa u ovom Korpusu.

VRHUNAC MATERIJALNOG RAZVOJA

Smrtna stvorenja koja žive na grijehom pogođenim, gdje negativno neuravnoteženo dominira, izoliraniom svijetu, kao što je Zemlja, teško mogu zamisliti fizičko savršenstvo, postignuće intelektualnog i duhovnog razvoja koji obilježavaju ove napredne epoha evolucije na bezgrešnim sferama.

Napredne faze svijeta naseljenih u svjetlu i životu predstavljaju vrhunac evolucijskog materijalnog razvoja. Na ovim kulturnim svijetovima, otišli su neurednost i jačina ranije primitivne dobi. Siromaštvo i socijalne nejednakosti su imali svi, ali su nestali, degeneracija je nestala, a delinkvencija se rijetko promatra. Ludilo je praktički prestalo postojati, i slab um je rijetkost.

Ekonomski, socijalni i administrativni status tih svjetova je visok i usavršeni red. Znanosti, umjetnosti i industrije cvjetataju, a društvo je bez poteškoća sa radnim mehanizmom visokih materijala, intelektualnih i kulturnih postignuća. Industrija je u velikoj mjeri preusmjerena na posluživanje većih ciljeve takve vrhunske civilizacije.Gospodarski život, kao i svijet postao je etički.

Rat je postao stvar prošlosti, a nema više vojske ili policije. Vlada postupno nestaje. Samokontrola se polako povećava a donošenje ljudskih zakona je zastarijelo. Opseg civilne vlasti i zakonskih propisa, u srednjem stanju napredovanje civilizacije, je obrnuto proporcionalno po moral i duhovnost državljanstva.

Škole su znatno poboljšane, a posvećene su treningu uma i proširenju duše. Umjetnička središta su fine i divne glazbene organizacije. Hramovima bogoslužja s njihovim pridruženim školama filozofije i religije su iskustvene kreacije ljepote i raskoši. Otvorenom arenom bogoslužja okupljanja se jednako uzvišeno u jednostavnosti njihovog umjetničkog imenovanja.

Odredbe za natjecateljske igre, humor, i druge faze osobnih i grupnih postignuća su dovoljne i prikladne. Posebnost konkurentne aktivnosti na takvom vrlo kulturnom svijetu odnosi se na napor pojedinaca i skupina u naporima u znanosti i filozofiji kozmologije. Književnost i govorništva cvjetaju, i jezik je poboljšan sa simbolima i pojmovima, kao i da se izraze ideje. Život je osvježavajuće jednostavan, čovjek je na kraju koordiniran visokim stanjem mehaničkih razvoja i intelektualnog nadahnuća i zasjenjenih sa duhovnim izuzetnim postignućima. Težnja sreće je iskustvo radosti i zadovoljstva.

POJEDINAČNI SMRTNIK

Kako svjetovi napreduju u naseljenom statusa svjetla i života, društvo postaje sve mirnije. Pojedinac, je ne manje neovisan i odan svojoj obitelji, postao je više altruističn i bratski.

Na Zemlji možemo imati malo uvažavanja naprednog statusa i progresivne prirode prosvijetljenih rasa ovih usavršenih svjetova. Ti ljudi su procvat evolucijske rase. No, takva bića su uvijek smrtni, oni nastavljaju disati, jesti, spavati i piti. Ovaj veliki razvoj nije nebo, ali to je uzvišen nagovještaj božanskog svijeta Rajskog uspona.

Na normalnom svijetu biološke sposobnosti smrtnih rasa je bila odavno dovedena do visoke razine tijekom post-Adamičke epohe, a sada, od koljena do koljena kroz naseljeno razdoblja fizičke evolucije čovjeka se nastavljaju. Oba osjetila vida i sluha su proširena. Do sada je populacija postala stacionarna u brojkama. Umnožavanje je regulirano u skladu s planetarnim zahtjevima i urođenih nasljednih karakteristika: smrtnici na planetu tijekom ovog razdoblja su podijeljeni u pet do deset skupina, a manje skupine smiju proizvesti samo jedno djete više. Nastavak usavršavanja, kao veličanstvena rasa kroz doba svjetlosti i života je u velikoj mjeri stvar selektivnog razmnožavanja od onih rasnih sojeva koji pokazuju vrhunske kvalitete socijalnih, filozofskih, kozmičkih, i duhovnih naravi.

Ispravljači i dalje dolaze kao u bivšim evolucijskim razdobljima, kako razdoblja prolaze, ti smrtnici su svi u mogućnosti da komuniciraju sa Očevim unutarnjim fragmentom. Tijekom embrionalne i preduhovne faze razvoja pomoćnik uma-duha još uvijek funkcionira. Duh Sveti i službe anđela su čak i učinkovitije kao što se sukcesivno epoha naseljenosti života doživljava. U četvrtom stadiju svjetla i života napredni smrtnici čini se da imaju znatno iskustvo svjesnog kontakta sa duhovnom prisutnosti Glavnog Duha supersvemirske nadležnosti, a filozofija takvog svijeta je usmjerena na pokušaj da se shvati nova otkrivenja Vrhovnog Boga. Više od polovice ljudskog stanovništva na planeti ovog naprednog statusa ima iskustvo prijevoda u morontia stanje među živima. Čak i tako, "stare stvari su prolazne, evo, sve postaje novo."

Fizička evolucija će postići svoj puni razvoj do kraja pete epohe ere svjetla i života i gornje granice duhovnog razvoja povezanih s razvojem ljudskog uma određuje Ispravljačem spojena razina objedinjene morontia vrijednosti i kozmičkog značenja. No, pretpostavljam da nikada ne može biti ograničenja intelektualnog razvoja u postizanju mudrosti. Na sedmoj fazi svijeta, mudrost može iscrpiti materijalne potencijale, ući na mota uvid, i na kraju čak i imati okus absonitne raskoši.

Na tim visoko razvijenim i dugim sedmim fazama svjetova ljudskih bića su u potpunosti naučili jezik lokalnog svemira prije nego što su prevedeni, a obišao sam nekoliko vrlo starih planeta gdje su abandontne ličnosti držali nastavu starijim smrtnicima o jeziku supersvemira.

Ovo je priča o veličanstvenom cilju smrtnog nastojanja na evolucijskim svjetovima, a to se sve odvija čak i prije nego ljudska bića uđu na njihove morontia karijere, sav taj sjajan razvoj moguće je postići materijalnim smrtnicima na naseljenim svjetovima, mnogo u prvoj fazi te beskrajne i neshvatljive karijere Rajskog uzašašća i božanstvenog postignuća.

Ako su ljudi na Zemlji zbunjeni kad bi samo mogli pogledati jedan od tih naprednijih svjetova duge naseljenosti u svjetlu i životu, oni nikada više ne bi postavljali pitanje mudrosti evolucijske sheme stvaranja. Oni imaju budućnost vječnog bića progresije, a još uvijek divnog evolucijskog postignuća smrtnih rasa na takvim nastanjenim svijetovima postignuća savršenstva uvelike opravdava stvaranje čovjeka na svijetu vremena i prostora.

PRVA ILI PLANETARNA FAZA

To razdoblje se proteže od pojave morontia hrama u novom planetarnom sjedištu u vrijeme rješavanja cijelog sustava u svjetlu i životu. Ovu godinu je otvorio Trojstveni Učitelj Sin na kraju svojih uzastopnih svjetskih misija kada je Planetarni Princ unaprijeđen do statusa planetarnog suverena čiji je mandat potvrđen i osobnom prisutnosti Rajskog darivanog Sina tom području. Istodobno s time finalisti inauguriraju svoje aktivno sudjelovanje u planetarnim poslovima.

Za vanjske i vidljive pojave stvarni vladari, ili direktori, u takvom svijetu naseljenom u svjetlu i životu su planetarni Adama i Eva. Finalisti su nevidljivi, također i princ-Suveren osim kada je u morontia hramu. Stvarni i doslovni šefovi planetarnog režima su stoga Adam i Eva. To znanje tih aranžmana je dalo priznanje ideji kraljeva i kraljica u cijelom svemirskom područja. I kraljevi i kraljice su imali veliki uspjeh u ovim idealnim uvjetima, kada se svijetu može zapovijedati od takvih visokih osoba da djeluju u ime još većih, ali nevidljivih vladara.

Kada se takva dob postigne na našem svijetu, bez sumnje Makiventa Melkizedek, sada zastupnik Planetarnog Vladara Zemlje, će zauzeti sjedište Planetarnog Suverena, i to je već dugo pretpostavka na Jerusemu da će biti popraćeni sin i kći Zemaljskog Adama i Eve koji sada žive na Edentiji. Ova djeca Adama tako će moći služiti na Zemlji u suradnji s Melkizedekom-Suverenom jer su bili lišeni ovlasti rađanja gotovo 37.000 godina u vrijeme kad su dali svoje materijalno tijelo na Zemlji u pripremi za prelazak na Edentiju.

Ovo naseljeno doba nastavlja se i dalje, sve dok svaki naseljeni planet u sustavu ne zauzme eru stabilizacije, a zatim, kada je najmlađi svjet - posljednji koji postiže svjetlo i život - potvrđeno stanje naseljenosti za jedno tisućljeće sustavnog vremena, cijeli sustav ulazi u stabilizirao stanje, a pojedinačni svjetovi uvode se u sustavnu epohu doba svjetlosti i života.

DRUGA ILI SUSTAVNA FAZA

Kada cijeli sustav postaje naseljen u životu, novi poredak vlasti se otvoria. Planetarni vladari postaju članovi sustavne konklave, a ovo novo upravno tijelo, ovisno je o vetu Vladara zviježđa, oni su vrhovni autoritet. Takav sustav naseljenih svjetova postaje gotovo samoupravan. Sustavna zakonodavna skupština je konstituirana na sjedištu svijeta, a svaki planet šalje njima deset predstavnika. Sudovi su sada uspostavljen na sustavnoj metropoli, a samo žalbe su podnesene na sjedište svemira.

Uz rješavanje sustava Dodijeljeno Sentinel, predstavnik supersvemirske Vrhovnoe Izvršne vlade postaje volonter savjetnik sustavnog Vrhovnog suda i stvarni predsjedavajući nove zakonodavne skupštine.

Nakon rješavanja cjelokupnog sustava u svjetlu i životu sustavni vladari neće više doći i otići. Takvi suvereni ostaju joj stalno na čelu a njegovi sustavni pomoćnici u vladi i dalje se mijenjaju kao u bivšoj dobi.

Tijekom tog doba stabilizacije, po prvi put dolaze midsoniti iz središnjeg svijeta svemira, mjesta njihova boravka, da djeluju kao savjetnici za zakonodavne skupštine i savjetnici u sporovima na sudovima. Ovi midsoniti također rade određene napore kako bi uliti nova mota značenja najvećoj vrijednosti u poduzetoj nastavi koja je sponzorirana zajedno s finalistima. Što Adamiti učiniše za smrtne rase biološki, midsonitna bića sada čine za ove jedinstvene i proslavljene ljude u sve naprednijem području filozofije i produhovljenom razmišljanju.

Na takvim naseljenim svjetova Učitelji Sinovi postaju dobrovoljni suradnici sa finalistima, a ti isti Učitelji Sinovi prate finaliste na dvorac svijeta kad te sfere više ne treba koristiti kao razliku primitka sa svjetovima nakon što se cijeli sustav nađe u svjetlu i životu, barem je to istina u vrijeme kad cijelo zviježđe tako evoluira. No, postoje skupine koje su daleko napredovale u našem Lokalnom Svemiru.

I sada, kad sustavi jedan po jedan postaju naseljeni u svjetlu zahvaljujući napretku svojih komponenti, svjetova, dođe vrijeme kada zadnji sustav u određenom zviježđu postiže stabilizaciju, a svemirski administratori stižu na sjedište zviježđa da proglase Svevišnje bezuvjetnim vladarima novo usavršene obitelji sto naseljenih sustava naseljenih svjetova.

TREĆA ILI FAZA ZVIJEŽĐA

Ujedinjenje cijelog zviježđa naseljenih sustava prisustvujemo novim raspodjelama izvršne vlasti i dodatnog uravnoteženja svemirske uprave. U ovo doba ćemo biti svjedoci naprednih postignuća na svim naseljenim svijetovima, ali posebno je karakterizira uravnoteženja na sjedištu zviježđa, s označenim modifikacija odnosa s oba sustava nadzora i lokalne vlasti svemira. Tijekom tog doba mnoge aktivnosti zviježđa i svemira se prenose u sustavne metropole, i predstavnici supersvemira preuzimaju nove i intimnije odnose sa planetarnim, sustavnim, i svemirskim vladarima. Istovremeno s ovim novim grupama, neki administratori supersvemira će doći na sjedišta zviježđa kao volonteri savjetnici Svevišnjih.

Kada se zviježđe, dakle, smjesti u svjetlu, zakonodavna funkcija prestaje, a kućom sustavnog vladara, predsjedaje Svevišnji, u funkciji umjesto njega. Sada, po prvi put, kao upravne skupine bave se izravno i supersvemirske vlasti u pitanjima koja se odnose na Havonu i Rajske odnose. Inače zviježđe ostaje u vezi sa lokalnim svemirom kao i prije. Od faze u faza u naseljenom životu univitatia nastavljaju upravljati zviježđem morontia svijeta.

Kao dobi prolaze, Očevi Zviježđa preuzimaju sve više i više detaljnih upravnih ili nadzornih funkcija koje su nekada bile usmjerene na sjedište svemira. Do postizanja šeste faze stabilizacije ta jedinstvena zviježđa će postići položaj dobre gotovo potpune autonomije. Ulaz na sedmi stupanj svijetlosti i života će bez sumnje svjedočiti veličanju tih vladara na istinskom dostojanstvu označeno po njihovim imenima, svevišnjih. Za sve namjere i svrhe zviježđem će se tada baviti izravno supersvemirski vladari, a vlastima lokalnog svemira će se proširiti shvaćanjem odgovornosti novih obaveza velikog svemira.

ČETVRTA ILI LOKALNO SVEMIRSKA FAZA

Kad svemir postaje naseljen u svjetlu i životu, ubrzo bude postavljen u osnovnim supersvemirskim krugovima, i Supersvemirski Vladari proglašavaju osnivanje vrhovnog vijeća neograničene ovlasti.

Svemirska uprava, što se tiče pitanja Gabriela i Oca Melkisedeka, sasvim je nepromijenjena. Ovo vijeće neograničene vlasti uglavnom se bavi novim problemima i novim uvjetima koje proizlaze iz naprednih statusa svjetla i života.

Naseljavanje cjelokupnog lokalnog svemira u svjetlu i životu otvara duboka uravnoteženja u cijeloj shemi uprave, od pojedinca naseljenih svjetova do sjedišta svemira. Novi odnosi prošireni su do zviježđa i sustava. Lokalno svemirski Majčinski Duh iskušava novu vezu u odnosa sa Glavnim Duhom supersvemira a Gabriel uspostavlja izravan kontakt s Nadsvemirskim Vladarima i biti će učinkovit i kada Glavni Sin može biti odsutan iz sjedišta svijeta.

Tijekom ove i naknadne dobi Avonali i dalje funkcioniraju kao razdiobni presuditelji, a sto od tih Avonal Sinova Raja predstavljaju nova visoka vijeća Gabrijela na sjedištu svemira. Kasnije, kad na zahtjev sustavnog vladara, jedan od tih magistarskih sinova će postati vrhovni savjetnik stacioniran na sjedištu svakog lokalnog sustava do postizanja sedmog stupnja jedinstva.

Tijekom ove epohe Trojstveni Učitelji Sinovi su volonteri savjetnici, ne samo Planetarnim Vladarima, ali u skupinama od tri slično služe Očevima Zviježđa. I na kraju ovi Sinovi će naći svoje mjesto u lokalnom svemiru, jer u to vrijeme oni su uklonjeni iz nadležnosti lokalne tvorevine i dodijeljene su na službu Vrhovnog vijeća neograničene ovlasti.

Finalističkom korpusu sada, po prvi put, se priznaje nadležnost dodatnog Rajskog tijela, Vrhovnog vijeća. Dosad su prepoznavali finaliste kao da nemaju nadzor sa ove strane Raja.

Sinovi Stvoritelj takvih naseljenih svemira provode većinu svog vremena na Raju i pridruženim svjetovima a savjetovanjem brojnim finalističkim grupama služe tijekom lokalnog stvaranja. Na taj način čovjek Mihael će naći puniju bratstvenu suradnju sa proslaviljenim finalističkim smrtnicima.

Spekulacije o funkciji tih Sinova Stvoritelja u vezi s vanjskim svemirima do sada su procesu preliminarnih sklopova potpuno uzaludane. Na postizanju ovog četvrtog stupanja razvoja Sinovi Stvoritelji postaju administrativno slobodni, Božanska služba se postupno miješa sa njegovom službom sa tim Duhom supersvemira, Glavnim i Beskonačnim Duhom. Čini se da razvijaju novi i uzvišeni odnos između Sina Stvoritelja, Kreativnog Duh, Učitelja Sinova, a i sve većeg zbora finalista.

Krist Mihael nikada ne bi trebao napustiti svoj Lokalni Svemir, Gabriel će nesumnjivo postati glavni administrator s Ocem Melkisedekom kao njegovim suradnikom. U isto vrijeme novi status će se prenositi na sve redove sa trajnim državljanstvom, kao što su Adamiti, univitatia, midsoniti, susatia, i Duhom-spojeni smrtnici. Ali, kako se ciljevi evolucije nastavljaju, serafini i arkanđeli će biti potrebni u svemirskoj upravi.

Ako je Sinovima Stvoriteljima suđeno da idu u vanjski svemir, Božanski službenici nesumnjivo će ih pratiti a vjerovatno da će Melkizedeci ostati na svjetovima njihovog porijekla. Melkizedecima je suđeno da igraju sve više odgovornih uloga u lokalnoj svemirskoj upravi.

MANJE I VELIKE SEKTORSKE FAZE

Manji i glavni sektori supersvemira se ne prenosi izravno planu da se naseli u svjetlu i životu. Takav evolucijski napredak se odnosi prije svega na lokalni svemir kao cjelinu, a odnosi se samo na komponente lokalnog svemira. Supersvemir se nalazi u svjetlu i životu, kada sve njene komponente lokalnog svemira budu tako usavršene. No, niti jedan od sedam supersvemira nije stekao stupanj napredovanja u pristupanju ovom cilju.

Neka bude jasno da administrativni mehanizmi i tehnike vladanja svemirom ili supersvemirom ne mogu ni na koji način ograničiti ili usporavati evolucijski razvoj ili duhovni napredak pojedinih naseljenih planeta ili bilo kojeg pojedinca smrtnika na takvim sferama.

U nekim od starijih svemira postoje svjetovi naseljeni u petom i šestom stadiju svjetla i života - čak daleko prošireni u sedmoj epohi - čiji lokalni sustavi još nisu naseljeni u svjetlu. Mlađi planeti mogu odgoditi sustavna ujedinjenja, ali to nije ni u najmanju ruku hendikep napredaka starijih i naprednijih svijetova. Niti mogu biti ograničenja okoliša, čak i na izoliranom svijetu se ne može osujetiti postizanje statusa osobno smrtnog pojedinca, Isus iz Nazareta, kao čovjek među ljudima, osobno je postigao status svjetla i života pred 2 000 godina na Zemlji.

Oznake: planeta

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.