Kita kao medijski šlager hrvatskih medija


“Drski britanski srednješkolac Rory McInnes odlučio je odlakšati roditeljima bojanje novopostavljenog krova na njihovoj obiteljskoj kući vrijednoj preko 10 milijuna kuna“, piše britanski The Sun, a prenosi portal Jutarnjeg lista. Spomenuti srednjoškolac nacrtao je ogromni penis na krovu kuće i stekao popularnost koja je probila i inače labilne granice hrvatskih medija.



I ne samo to! Autor G. V. na Jutarnjem.hr osjetio je toliku radost što će i ovim prijevodom strane vijesti ispuniti novinarsku šihtu i zaraditi plaćicu, da je u brzini napisao nekoliko tipfelerskih pogrešaka u samoj prvoj rečenici (vidi gore).

I dok se ozbiljni mediji izvan Hrvatske bave ozbiljnim temama, hrvatski mediji koji se vole predstavljati kao ozbiljni (u ovom slučaju šlag na torti EPH kuće – Jutarnji list, odnosno portal Jutarnji.hr) često prenose britanski tabloid The Sun koji puni stranice žutilom, neozbiljnim temama i skandalima.

Pitanje koje se nameće je zaslužuje li Hrvatska jedan jedini dnevni list koji bi imao ozbiljniji sadržaj i relevantne teme? Očito je da ne zaslužuje, a svi oni koji bi željeli ponekad čitati i nešto pametnije morat će dobro savladati strane jezike i čitati medije koji nisu na hrvatskom jeziku. Dakako, na internetu!


25.03.2009. ::: Komentari (2) ::: Ispis teksta ::: Link teksta

Skandal: Ratzinger laprdao o kondomima


Papa je ovih dana otputovao u prvi posjet Africi. Mediji su očekivali da se osvrne na dobro poznati stav Crkve o kondomima. A što to zapravo stav Crkve kaže? Prije svega Crkva zabranjuje seks prije braka! To treba podcrtati. A onda kad se uđe u brak, Crkva želi plod braka – dijete. Dakle, opet nema potrebe za kondomima. Što se tiče pedera, njih Crkva gotovo i ne smatra ljudima, a kako ne mogu ljubav okruniti u Crkvi, moraju živjeti bez seksa i bez braka, kako bi postigli kolku tolku normalnost, kaže Crkva.



Ratzinger, u zrakoplovu u Afriku, ponovio je manje-više stari stav: NE kondomima. Štoviše, rekao je da kondomi pogoršavaju situaciju u Africi! I taman kad je prije nekoliko tjedana bio u središtu pozornosti zbog očijukanja s jednim biskupom kojeg je kao pročelnik Inkvizicije izbacio iz Crkve, a sad ga kao Papa vratio, premda je ovaj u međuvremenu nasrao dosta podataka o holokaustu, odnosno njegovom nepostojanju, sada je opet Ratzi otišao k jarcu, a ne u Afriku.

Trebao je reći slijedeće: Oprostite dragi novinari, ne mogu do daljnjeg davat izjave dok se ne skuliram. Jedino što vam mogu pričati je o Isusu. Ovo ostalo bolje ne pitajte jer ću opet biti na naslovnicama u negativnom kontekstu tjednima…

Ratzi je ipak odgovorio i dao odgovor o kondomima koji je toliko lud da su ga mediji, udruge, političari diljem svijeta osudili. Govoriti kako svijet u 21. Stoljeću može funkcionirati bez kondoma je kao da netko tvrdi da bi bilo bolje kad ne bi imali aspirin, zrakoplove, internet…

I najsmješnije od svega je da Ratzinger uopće govori o seksualnosti, tražeći da se ukinu kondomi i poradi na humanizaciji seksualnosti. Kad o humanizaciji seksualnosti priča osoba koja je na sve načine zataškavala mnogobrojne slučajeve pedofilije u Katoličkoj crkvi kao pročelnik Zbora za nauk vjere u Vatikanu, onda je stvar još smješnija ili žalosnija, odlučite sami!


23.03.2009. ::: Komentari (5) ::: Ispis teksta ::: Link teksta

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

  • O BLOGU

    Blog koji prati društvenu stvarnost, bilo na realan ili sarkastičan način. Za sve one koji misle svojom, a ne tuđom glavom!

    O POLITICI

    Blog koji ne voli politiku. Ne favorizira ni lijeve ni desne, a ni stranke centra. Ne voli one koji se profesionalno bave politikom, od stranačkih dužnosnika do stranačke mladeži.

    IDEJA I MISIJA

    Potaknuti ljude da razmišljaju svojom glavom. Da ničije stavove, pa ni ove na ovom blogu ne uzimaju poput vitamina, već da čitaju što više, obrazuju se i barem prije spavanja između pranja zubi i večernje molitve razmisle i donesu vlastiti stav o barem jednoj temi.


    VIDLJIVOST KOMENTARA