Skandal: Ratzinger laprdao o kondomima


Papa je ovih dana otputovao u prvi posjet Africi. Mediji su očekivali da se osvrne na dobro poznati stav Crkve o kondomima. A što to zapravo stav Crkve kaže? Prije svega Crkva zabranjuje seks prije braka! To treba podcrtati. A onda kad se uđe u brak, Crkva želi plod braka – dijete. Dakle, opet nema potrebe za kondomima. Što se tiče pedera, njih Crkva gotovo i ne smatra ljudima, a kako ne mogu ljubav okruniti u Crkvi, moraju živjeti bez seksa i bez braka, kako bi postigli kolku tolku normalnost, kaže Crkva.



Ratzinger, u zrakoplovu u Afriku, ponovio je manje-više stari stav: NE kondomima. Štoviše, rekao je da kondomi pogoršavaju situaciju u Africi! I taman kad je prije nekoliko tjedana bio u središtu pozornosti zbog očijukanja s jednim biskupom kojeg je kao pročelnik Inkvizicije izbacio iz Crkve, a sad ga kao Papa vratio, premda je ovaj u međuvremenu nasrao dosta podataka o holokaustu, odnosno njegovom nepostojanju, sada je opet Ratzi otišao k jarcu, a ne u Afriku.

Trebao je reći slijedeće: Oprostite dragi novinari, ne mogu do daljnjeg davat izjave dok se ne skuliram. Jedino što vam mogu pričati je o Isusu. Ovo ostalo bolje ne pitajte jer ću opet biti na naslovnicama u negativnom kontekstu tjednima…

Ratzi je ipak odgovorio i dao odgovor o kondomima koji je toliko lud da su ga mediji, udruge, političari diljem svijeta osudili. Govoriti kako svijet u 21. Stoljeću može funkcionirati bez kondoma je kao da netko tvrdi da bi bilo bolje kad ne bi imali aspirin, zrakoplove, internet…

I najsmješnije od svega je da Ratzinger uopće govori o seksualnosti, tražeći da se ukinu kondomi i poradi na humanizaciji seksualnosti. Kad o humanizaciji seksualnosti priča osoba koja je na sve načine zataškavala mnogobrojne slučajeve pedofilije u Katoličkoj crkvi kao pročelnik Zbora za nauk vjere u Vatikanu, onda je stvar još smješnija ili žalosnija, odlučite sami!


23.03.2009. ::: Komentari (5) ::: Ispis teksta ::: Link teksta

<< Arhiva >>

  • O BLOGU

    Blog koji prati društvenu stvarnost, bilo na realan ili sarkastičan način. Za sve one koji misle svojom, a ne tuđom glavom!

    O POLITICI

    Blog koji ne voli politiku. Ne favorizira ni lijeve ni desne, a ni stranke centra. Ne voli one koji se profesionalno bave politikom, od stranačkih dužnosnika do stranačke mladeži.

    IDEJA I MISIJA

    Potaknuti ljude da razmišljaju svojom glavom. Da ničije stavove, pa ni ove na ovom blogu ne uzimaju poput vitamina, već da čitaju što više, obrazuju se i barem prije spavanja između pranja zubi i večernje molitve razmisle i donesu vlastiti stav o barem jednoj temi.


    VIDLJIVOST KOMENTARA