Facebookom do neke nove revolucije


Starijim stranačkim kolegama nikako se ne treba omiliti tako da se doslovno skinu gaće. Pametnije je izabrati virtualni svijet.

Da je živ, bi li i on imao profil na Facebooku?

Vlada se uplašila, policija i dalje nije depolitizirana, a političari i mladi sve više žive virtualnim životom. Tako bih opisao posljednje dane u Lijepoj našoj. Sve je počelo kada su SDP-ovi mladi kadrovi shvatili kako postoji Internet i Facebook. Počeli su obmanuto otvarati grupe protiv suparničke stranke ne bi li se omilili starijim stranačkim kolegama.

U tome su mnogi uspjeli, a posebno mladić iz Dubrovnika koji je Sanadera optužio za diktatorski način vladanja, a demokratskim načinom skupljao članove u Facebook grupi (malo kontradiktorno, al ajde!). I sve bi bilo bezazleno da nije zajeb… policija koja je tog mlađahnog SDP-ovca privela.

No, uspio se omiliti predsjedniku Zoranu i sad cijelo stranačko tijelo zna za novog heroja o kojem se priča u svim kutićima SDP-a. Tek nešto gore prošao je onaj mladi član spomenute stranke u Sinju koji je popio čašicu više i ujutro se probudio kako mu stariji stranački drug miluje guzu!

Eto recepta! Starijim stranačkim kolegama nikako se ne treba omiliti tako da se skinu gaće doslovno. Pametnije je izabrati virtualni svijet u kojem smo svi tako hrabri, ne poznajemo strah, imamo svoja mišljenja i želimo internetom do nove revolucije.

Jedna od takvih trebala bi danas izaći iz virtualnog svijeta i preliti se na ulice većih hrvatskih gradova. Za danas je najavljen prosvjed „Stegnite vi svoj remen bando lopovska“. Dakako, na Facebooku. Trenutno u grupi ima čak preko 60 tisuća članova. Hoće li ih i danas na provjedu biti toliko? Ne! Težak je, strm i dug put od virtualnosti do realnosti.


05.12.2008. ::: Komentari (3) ::: Ispis teksta ::: Link teksta

<< Arhiva >>

 • O BLOGU

  Blog koji prati društvenu stvarnost, bilo na realan ili sarkastičan način. Za sve one koji misle svojom, a ne tuđom glavom!

  O POLITICI

  Blog koji ne voli politiku. Ne favorizira ni lijeve ni desne, a ni stranke centra. Ne voli one koji se profesionalno bave politikom, od stranačkih dužnosnika do stranačke mladeži.

  IDEJA I MISIJA

  Potaknuti ljude da razmišljaju svojom glavom. Da ničije stavove, pa ni ove na ovom blogu ne uzimaju poput vitamina, već da čitaju što više, obrazuju se i barem prije spavanja između pranja zubi i večernje molitve razmisle i donesu vlastiti stav o barem jednoj temi.


  VIDLJIVOST KOMENTARA