U Hrvatskoj više nisu nesigurni samo pederi


Ubojstvo iz dosade, koje se očitovalo na slučaju Luke Ritza pokazalo je kako više nije bitno jesi li Hrvat ili nisi, bijele ili tamne boje kože i slušaš li cajke ili rock.

Krv

Osim što će ova godina biti zapamćena po gospodarskim problemima, zasigurno će se pamtiti i po brojnim premlaćivanjima i ubojstvima koja su se proteklih mjeseci dogodila u Zagrebu i okolici. Ukratko, u Hrvatskoj više nisu nesigurni samo pederi.

Nesigurno žive novinari. Ubojstvo Ive Pukanića pokazuje kako svi oni koji se, bez obzira odakle im određeni podatci za pisanje i s kim se sve družili, bave novinarstvom više nisu sigurni. Pazite što pišete!

Nesigurno žive odvjetnici i njihova djeca. Koliko god pričali o pravnim problemima u Hrvatskoj i nefunkcioniranju pravne države na putu u Europsku uniju, taman na korak do kraja pregovora s EU dogodi se stravično ubojstvo kćerke poznatog odvjetnika. Pazite koga branite!

Nesigurno žive gospodarstvenici. Bez obzira na koje načine stjecali bogatstvo, legalno ili ilegalno. Nakon premlaćivanja nekih od poznatih gospodarstvenika u Hrvatskoj više ni taj krug ljudi nije siguran. Pazite tko su vam poslovni partneri i ne pokazujte koliko imate love!

Nesigurno žive građani i mladi. Ubojstvo iz dosade, koje se očitovalo na slučaju Luke Ritza pokazalo je kako više nije bitno jesi li Hrvat ili nisi, bijele ili tamne boje kože i slušaš li cajke ili rock. Dovoljno je da te netko napadne iz dosade i na kraju ubije samo zato jer si ti živ i zašto što mu bezrazložno smetaš.

Kada ćemo ući u Europsku uniju? S ovakvom praksom i ovakvom crnom kronikom koja je stigmatizirala 2008. godinu, Hrvatska neće ući u EU ni 2010. ni 2012. godine.


27.10.2008. ::: Komentari (3) ::: Ispis teksta ::: Link teksta

Sljedeći mjesec >>

 • O BLOGU

  Blog koji prati društvenu stvarnost, bilo na realan ili sarkastičan način. Za sve one koji misle svojom, a ne tuđom glavom!

  O POLITICI

  Blog koji ne voli politiku. Ne favorizira ni lijeve ni desne, a ni stranke centra. Ne voli one koji se profesionalno bave politikom, od stranačkih dužnosnika do stranačke mladeži.

  IDEJA I MISIJA

  Potaknuti ljude da razmišljaju svojom glavom. Da ničije stavove, pa ni ove na ovom blogu ne uzimaju poput vitamina, već da čitaju što više, obrazuju se i barem prije spavanja između pranja zubi i večernje molitve razmisle i donesu vlastiti stav o barem jednoj temi.


  VIDLJIVOST KOMENTARA