Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

ponedjeljak, 03.05.2021.

Biblijsko bdijenje u župi Kraljice Svete Krunice

Naša braća Davor Augustin i Krešimir, te sestra Laura Katarina i naša kanidatica Mirjana, uvečer 18.02.'2021.g. sudjelovali su u 10. jubilarnom biblijskom bdijenju koje je započelo na blagdan Pepelnice. Kroz 5 dana se bez prekida (osim svetih Misa) čita i pročita Stari i Novi Zavjet.
(foto:http://www.zupa-kraljice-svete-krunice.hr/index.php/8-vijesti/553-jubilarno-10-biblijsko-bdijenje)

Već kod našeg dolaska oko 22.15h bio je odmah zaista poseban ugođaj. Troje ljudi u polumračnoj crkvi, upaljena velika svijeća i pravo svjetlo samo za ambonom gdje se čita. Dočekao nas je Stari Zavjet koji zahtjeva posebnu pažnju čitanja. Svatko je čitao 30 minuta i bilo je milosno sa Božjom Riječi ući u novi dan. Umorni, malo i promrzli, ali punoga srca iza ponoći smo krenuli svojim kućama.

"Moramo sijati sjeme, a ne skladištiti."

s. Laura Katarina Jagodić

03.05.2021. u 13:18 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading