Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića https://blog.dnevnik.hr/op3

srijeda, 08.03.2017.

Laičko bratstvo bl. Augustina Kažotića predvodi pobožnost križnog puta na Peščenici

U petak, 10.3.2017. našem bratstvu je ukazana velika čast time što mu je povjerena molitva križnog puta u crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici. Ovime pozivamo sve župljane, ali i prijatelje našeg bratstva izvan župe, da nam se pridruže u molitvi križnog puta. Kao i protekle godine, moliti ćemo križni put iz dominikanskog molitvenika iz 1931. godine kojeg je priredio fra Anđeo Šoljan O.P. Prošle je godine reakcija vjernika na ovaj križni put bila izrazito pozitivna pa nas raduje da ćemo ga i ove godine moći dodatno približiti svim prijateljima dominikanskog reda..Križni put u crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici

Molitva će biti organizirana na način da će po jedan brat/sestra moliti svaku od postaja križnog puta s tim da će molitva prve postaje posebno biti posvećena našoj braći i sestrama koja nisu s nama fizički, nego se strpljivo svaki utorak preko video veze spajaju na susrete našeg bratstva. Oni su na prošlom sastanku bratstva odabrali našeg dragog brata Krešimira da ih predstavlja u ovoj pobožnosti. Na ovaj način se nadamo još dodatno osnažiti naše zajedništvo ukorjenjeno u vjeri u našeg Gospodina Isusa Krista te odanost Dominikanskom redu čiji smo ponosni članovi.

Hvaljen Isus i Marija

08.03.2017. u 15:55 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

O nama

Mi smo laici dominikanci, pripadnici Reda propovjednika "u svijetu". Naše je laičko bratstvo osnovano 13. studenog 2014. godine i djeluje pri samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici.
Želja nam je na ovom mjestu objavljivati aktualnosti iz života našeg Bratstva, duhovne tekstove i poučno štivo o katoličkoj vjeri, dominikancima i drugim temama koje nađemo korisnima.
Ukoliko želite s nama stupiti u kontakt, molimo vas da nam se javite na adresu dlbaugustinkazotic@gmail.com

Možete nas pronaći i na našoj intenet stranici www.laicko-bratstvo-kazotic.org

brojač posjetitelja

Red propovjednika

Red propovjednika (lat. ordo praedicatorum) osnovao je sveti Dominik, koji se rodio 1170. godine u Caleruegi (Španjolska), čovjek koji je bio zaljubljen u Riječ Božju i potpuno predan poslanju propovijedanja.
Oslobođen od svake navezanosti na materijalnu sigurnost i udoban položaj u društvu, Dominik je, slijedeći Krista, živio skrovito i siromašno, danonoćno propovijedao Evanđelje i obraćao zabludjele. Njegova karizma siromašnog propovjednika vrlo je brzo naišla na mnoge poklonike te je red crno-bijelih fratara, koji je sve do današnjih dana prisutan u Crkvi, dosad iznjedrio mnoge svece, crkvene naučitelje, mučenike, posvećene djevice i angažirane laike.
Red propovjednika sastoji se od muške i ženske grane redovnika aktivnih u apostolatu, zatim od klauzurnih sestara dominikanki, laika-trećoredaca (to smo mi mah) i dijecezanskih svećenika privrženih Redu, uključenih u Svećeničko bratstvo svetog Dominika.

Kazalo nekih dosad objavljenih tekstova


Blažena Djevica Marija i dominikanci

Spomen na prijenos tijela svetog oca Dominika

Naše bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Dominikanski laici za život

Dominikanska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji

Gost predavač: pater Ciril Čuš

Susret s blaženim kardinalom Stepincem

Naš susret s papom

Izlet u Zagorje

Molitva časoslova

Zašto živjeti posvećenim životom laika u Redu propovjednika?

Primanje u novicijat

Loading