OLDTIMER MOTO KLUB ADRIA - Kaštel Sućurac - HRVATSKA

srijeda, 28.12.2011.

PRVENSTVO DALMACIJE Za jurnjavu na balinjerama pobjednicima 60.000 lipa

PRVENSTVO DALMACIJE Za jurnjavu na balinjerama pobjednicima 60.000 lipa

Zvuci balinjera po ulicama u centru Kaštel Sućurca i ove su godine obilježili blagdan svetog Stjepana, a balinjere su se najbrže okretale uz snagu i spretnost Ivana Šimunovića (i lani pobjednik) i Dalija Orošnjaka, na kariću (kako karet zovu Sućurani) njihove ekipe „Noćni jahači“.

Ovogodišnja 8. utrka „Mašokarić“ okupila je deset ekipa iz Kaštela i Solina, čiji je cilj bio najbrže proći zanimljivu dionicu od kule na Glavici, pokraj starog zvonika, rivom prema istoku te uz Gojaču uzbrdicom natrag do početne linije.

Unatoč malim problemima upravljanja karetom i skretanja sa zacrtane putanje nakon samog starta, pa i hrvanja s burom protiv koje su se vozači i gurači borili dijelom puta, na kraju su sve ekipe uspješno stigle do cilja, a razlika između prvih i poslijednjih mjerila se tek u nekoliko sekundi.

Pobjednicima se na kraju isplatilo
Ipak, na cilj su iza pobjednika stigli Vlado Božin i Marin Borozan, koji su činili ekipu „Garaža III“, dok je treća ciljem prošla ekipa „Tavin tata“ u sastavu Dino Grubišić i Toni Barišić.

Sve ekipe bodrila je brojna publika koja iz godine u godinu sa sve većim zanimanjem prati ovo natjecanje, nazvano i neslužbenim Prvenstvom Dalmacije u guranju karića, koje uspješno organizira sućurački Oldtimer moto klub „Adria“ i njegov predsjednik Tonči Šiškov Zagor.

Organizator se pobrinuo da i ove godine najbolje ekipe dobiju posebne darove, pa je tako prvoplasiranima pripalo 600 kuna u kovanicama od 10 lipa ili kako je najavljeno 60 tisuća lipa. Drugoplasirani su dobili 40 tisuća lipa, a trećeplasiranima je pripala nagrada od 20 tisuća lipa.

Uz nesvakidašnju novčanu nagradu, oko vrata šestorice najboljih zasjale su male, srednje i velike balinjere, a nije izostala ni dodjela knjiga popularnog sućuračkog pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva.

Otvorio se i pobjednički šampanjac, a da sve prođe po ustaljenoj tradiciji pobrinuo se i 83-godišnji barba Marin Pope Šiškov, otpjevavši okupljenima nekoliko pjesama o životu i ljubavi u Kaštel Sućurcu.

tekst i snimci Dijana Putnik
preneseno iz Slobodne Dalmacije
- 00:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.