Molitvom do nevinosti???

Gledala sam neki dan "U sridu".....Čujem crkva ima pravo rješenje za seksualni odgoj mladeži u Hrvatskoj! Treba se molitvom suzdržavati od sexa prije braka. Ma molim vas, gospodo svečenici, nemojte nas nasmijavati! Kao prvo, užasno mi je licemjerno čuti da nas uče o sexu oni koji su se navodno odlučili na celibat, i po nekoj logici uopće ne bi trebali znati ništa o sexu. A koliko je nekima od njih molitva pomogla u suzdržavanju to smo čuli iz nekih primjera i kod nas i u svijetu. Bolje bi nam bilo da uvedemo neki normalni seksualni odgoj u škole i to već od petog razreda, i da ga ne nazovemo, opet licemjerno "zdravstveni" odgoj ili "tehnički odgoj o anatomiji ljudskog tijela", nego da ga zovemo pravim imenom, da djeci pokažemo konačno da govoriti o sexu nije tabu, i da ih naučimo da se mogu nama obratiti za savjet i pomoć. Klinci su u pubertetu ionako dovoljno zbunjeni, a mi ih još dodatno zbunjujemo nepotpunim informacijama, i savjetima koji su u najmanju ruku smiješni. Kao rezultat dobiti ćemo mladež koja će skrivati od svojih roditelja što rade, neće znati o sexu ništa, osim onog što će čuti jedni od drugih ili iz raznoraznih časopisa, a to će nas dovesti do još više maljoljetničkih trudnoća, spolnih bolesti kod mladih cura i dečki, da ne nabrajam dalje.
Moj devetogodišnji sin trenutno pohađa župni vjeronauk, jer se priprema za svetu pričest. Na stranu to što već ima vjeronauk kao predmet u školi, pa mi baš nije jasno zašto mora ići još i na župni vjeronauk, jednom tjedno. Tamo ih lijepo uče svaki tjedan jednu božju zapovijed. I prošli tjedan je bila na redu ona "ne sagriješi bludno". Izmežu ostalog časna im je ispričala da u bludne radnje spada gledanje "prostih filmova" i čitanje "prostih novina" Voljela bih da mi netko objasni što djetetu od devet godina znači "prosti film"? Možda ima i pametnijih stvari o životu koje bi ih crkva mogla naučiti sa njihovih 9 godina. A o tome hoće li gledati porniće o tome će ionako sami odlučiti kada budu veliki, i neće pitati za dopuštenje niti župnika, niti nas roditelje.

05.02.2006. u 08:08 | 3 Komentara | Print | # | ^

Prvi znaci proljeća

Znam još je rano, i bit će još hladnih dana. Svejedno, ovih dana je u Poreču predivno. Nije hladno, sunce sja, i prošetati po rivi oko 3 popodne je stvarno pravi užitak. Još me je i neki ečkić zaustavio na ulici i htio mi prodati buketić visibaba. Nisam ih kupila jer znam da visibabe ne bi trebalo brati, zbog uništavanja prirode, ali svejedno su mi bile preslatke za vidjeti.
Ja sam danas malo krepana, jer me je pukao PMS, i boli me trbuh. S jedne strane nije ugodno, a opet svaki mjesec padne kamen sa srca jer nisam trudna. Nekako kako vrijeme prolazi sve se više bojim jer sada nakon što su mi klinci već 9 i 6 godina nekako mi se ne bi dalo još jednom prolaziti kroz sve to, trudnoću, pa mala beba itd. Premda, da se slučajno i dogodi, vjerojatno bi se navikli na novu situaciju, jer ne bih imala srca ići na pobačaj. Nikako. Zato, treba se potruditi da do toga ne dođe. A uzimajući u obzira koliko smo aktivni u zadnje vrijeme rizik je velik. A ne volim antibebi pilule. Nikada ih nisam pila. I onda se kao i večina žena oslanjam na podne dane. Ne znam, ovih dana idem na kontrolu kop svoje ginekologice pa možda razmislim ipak o nekom konkretnom načinu kontracepcije.
Inaće, trenutno mene malo mući viroza, ali ni izbliza onako kako je moj muž to odbolovao. Svaki put kad se on razboli ja se sjetim svih onih priča koje sam čula ili pročitala o "jačem" spolu i njihovom podnošenju boli. Isuse, ja sam mislila da ga je napala u najmanju ruku ptičja gripa, bez šale. NIje ustajao 3 dana iz kreveta, i toliko je jadnik šmrcao i kašljao da sam se uplašila za njega. Njegovala sam ga, jadnička, popio je jedno 20 litara čaja i u koji sam iscijedila jedno 5 litara limunade i umiješala pola kile meda (bez pretjerivanja). Dobro, izvukao se. A mene sada mući i viroza i PMS u isto vrijeme. Baš bih vidjela kako bi on to podnio. I još moram i voditi klinca u školu, skuhati ručak, opet otići po klinca i neznamnijaštojošne....Ne žalim se, valjda je to moja sreća da mogu dobro podnijeti neke stvari., A muški su takvi, nježni kao mimozice (ha,ha, već vidim sve eventualne muškarce koji su naletili na moj blog kako reže i ljuto pokazuju svoje mišiće i busaju se u prsa) Ja svog muža voim iznad svega, ozbiljno, on je moja ljubav života, ali sve teorije koje sam čula o muškarcima se tako lijepo daju dokazati na njemu. Nadam se da neće potvrditi i onu o muškom klimakteriju.

03.02.2006. u 08:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovo je mjesto gdje ću pisati svoj dnevnik, svoja razmišljanja i gdje ću napisati sve ono što mi prozuji kroz glavu u toku dana a možda nemam kome reči. Ovaj blog će biti moja psihoterapija, a možda neom svojom rečenicom uspijem pomoći nekoj drugoj mami, supruzi koje muče isti problemi kao i mene....

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Preporučujem ovaj najbolji portal u Poreču, na kojem ćete uvijek naći sve aktualnosti vezane za naš grad
Parentium.com



Ono što te ne uništi - ojača te....smokinthumbup

Nešto o meni



Zovem se Suzana.
Živim u Poreču, imam lijepih 35. godina, muža i dvoje djece.
Sve ostalo piše u blogu.......cerekcerekcerek