A DA JE DJELOVAO 45., OD SVIBNJA...

16.03.2016.



IZVUČENO STARO PISMO

OTKRIVAMO: ŠTO JE PEĐA GRBIN 2006. PISAO IVICI RAČANU 'Napuštam SDP jer ste se poklonili Tuđmanu. Radi se o osobi koja je ovoj državi nanijela mnogo zla'



Dragan Matić



Autor: Dora Koretić



Teška sam srca prešao preko odluke Glavnog odbora SDP-a o suradnji s HSP-om, odšutio sam kad su se na čela savjeta SDP-a imenovale osobe kojima u SDP-u nije mjesto, međutim činjenicu da se delegacija SDP-a poklanja Franji Tuđmanu nisam mogao prihvatiti, napisao je Peđa Grbin i gradskom odboru socijaldemokrata donio svoju člansku iskaznicu te ponudio ostavku na sve svoje funkcije.


Nije zaboravio pismo

Godina je 2006., a razočarani i odrješiti Grbin tadašnjem predsjedniku SDP-a Ivici Račanu šalje dopis u kojem izjavljuje duboko neslaganje s određenim politikama stranke te odluku da napušta SDP.

Krivac je bio današnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je 2006. godine predvodio delegaciju SDP-a te u društvu Igora Dragovana i Ante Kotromanovića položio vijenac na Tuđmanov grob.

Taj je prašnjavi dopis ovih dana stigao do redakcije Jutarnjeg, a Peđa Grbin, saborski zastupnik i član Glavnog odbora stranke, odmah ga se u razgovoru s novinarima prisjetio.

“Mislite da patim od amnezije? Naravno da ga se sjećam i odmah vam mogu reći da se moje mišljenje o Franji Tuđmanu nije promijenilo”, rekao je Grbin.

U tom desetljeće starom dopisu on piše ovako: “Smatram kako navedena osoba svojom politikom nije zaslužila da joj se SDP kao stranka koja se oduvijek borila za slobodu, socijalnu pravdu i demokraciju poklanja. Smatram kako se radi o osobi koja je ovoj državi, ali i mnogim članovima SDP-a nanijela mnogo zla te je po mojem sudu klanjanje takvoj osobi pa bila ona i mrtva, neprihvatljivo te nisam spreman biti članom stranke koja to čini”.


Jut., 16. 3. 16.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.