AKTUALNA BASNA

11.02.2016.


TRI BIKA HRVATA I VUK

Bila jednom tri bika Hrvata. Njih trojica su uvijek pasli na istoj livadi. Jedan vuk je češće dolazio i napao bi nekog od njih, ali nije mu mogao ništa zato što su druga dvojica bila tu.

Jednom se dogodi da je najstariji HRVAT 1. malo udaljen bio od ova dva prijatelja, i vuk ode kod njih dvojice i poče im govoriti o tome kako je za njih bolje da mu ne pomognu i da ne idu kod njega i kako im je bolje napustiti HRVATA 1., tako će za njih biti više trave. HRVAT 2. i HRVAT 3. počeše razmišljati “Ma jest, on više od nas jede, nije mu to fer. Ipak mi želimo preživjeti, i ako on tako nastavi, možda mi ne ćemo imati dostatno”…

Tako se odlučiše ne pomoći svom HRVATU 1.Vuk ga pojede.

Nekoliko dana kasnije gladni vuk došulja se do HRVATA 2. i poče pričati s njim: “Hajde, ne pomaži svom prijatelju HRVATU 3., bolje ti je i njega se rijesiti, pa je sve tvoje”..

Kako HRVAT 2. ne bijaše spreman na to, reče mu lav:” HRVAT 3. ce i tebe izdati, zato ti je bolje biti živ, a njega pusti umrijeti”. HRVAT 2. povjerova u to I. dok je lav klao HRVATA 2., HRVAT 3. mu nije pomagao.

Nekoliko dana kasnije vuk, kad je opet postao gladan, dođe kod HRVATA 3., kojem bje jasno da je bio već “pojeden” kad je zaklan HRVAT 1.


Aktulizirao i prilagodio Heroj Hrvat

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.