STARA POVIJEST (Kralj Hrvata)

14.11.2014.

Piše: Ivo Omrčanin

IV.

Od prvih dana dolaska u današnju Hrvatsku, 625. godine,Hrvati su osnovali svoje Kraljevstvo
Hrvata. Ime prvog kralja nije sačuvano. Bizantinci sve strane vladare samo zovu arhon, tako i vladara Hrvata. Taj kralj se zvao Hrvat (625.-635.), a bio je otac Borka ili Porina (porgas kod Bizantinaca) (635.-660.). Kako znamo, vladar Hrvata nosio je uvijek naslov kralj. To osobito vrijedi za povijest Hrvata od kada su se doselili u Hrvatsku, u kojoj su i danas, i zvali je Kraljevina Hrvata. To znači da vladar Hrvata nije nikada bio knez ili se zvao knezom, vojvoda ili bilo koja druga izmišljotina. Ja nisam još ustanovio tko je kod Hrvata, povjesničara, pisaca, romanopisaca, pjesnika ili inače pametnih ljudi, bio prvi koji je uveo krive nazive za vladara Hrvata, koji je uvijek bio kralj, od uvijek, od kako postoji povijest Hrvata, a posebno od doseljenja u Hrvatsku, u kojoj smo i danas, 625. godine.

1969. u časopisu Republika Hrvatska, lipanj, br. 78, a koji izlazi u Buenos Airesu, pisao sam ovako:

KRALJ HRVATA

U poglavlju 3. moje knjige DIPLOMATSKA I POLITIČKA POVIJEST HRVATSKE, pod naslovom "Ime Hrvat", znanstveno sam dokazao da su Hrvati bili poseban arijski narod, različit od Iranaca i Indijaca, čija povijest zasijeca u arijsko i predarijsko doba, dakle u razdoblje oko 2.000 godina prije Krista i da im se tragovi gube u predpovijesti. Hrvati onih zemalja, povijesne Harahvaiti ili Harahvatiš, ostavili su te zemlje, po prilici današnju Perziju, na prijelomu 1. i 2. stoljeća poslije Krista i iza boravka na Azovskom i Crnom moru od toga vremena pa do prijeloma 4. stoljeća stvoriše ogromno zajedničko carstvo s Antima u zemljama današnje Ukrajine-Poljske-Rusije i okolnih zemljišta.


Iza pobjede Avara nad Antima i nestanka Anta na prijelomu 6. stoljeća stvoriše Hrvati ogromno carstvo Velika Hrvatska s glavnim gradom Hrvatom, današnjim Krakovom, kako je zacrtano u mojoj knjizi.

HRVATSKA 1941.-1945. (Uvod: STARA POVIJEST)


(nastavlja se)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.