Hare Krišna obrnuti blog

srijeda, 22.09.2004.

Obrnuta zakrpa

Priroda ovog materijalnog svijeta je da se s vremenom raspada, sve što se napravi s vremenom treba zakrpati, popraviti, doraditi. Primjer za to je najnovija zakrpa za windows xp. Međutim, to nije ni prva ni zadnja zakrpa, čak i ako pređete na linux, morat ćete raditi zakrpe, instalirati nove verzije itd. I sve to u nadi da ćemo jednog dana dostići savršenstvo, jednog dana će sav software raditi i sve će biti super. :) Taman posla.

Što još pokušavamo zakrpati, pokušavamo zakrpati svoj auto na servisu, pokušavamo zakrpati svoj stan, svoju kuću, svoje odnose, svoju karijeru, svoju ženu, svoju djecu. Kompjuteri i auti se još toliko ne bune kad ih pokušate zakrpati, ali bračni partner se može jako buniti ako ga pokušamo zakrpati. Šefa na poslu nemojte niti pokušati zakrpati, svoj kućni proračun je isto tako vrlo teško zakrpati.

Čak i da sve uspijemo zakrpati što je potpuno nemoguće, ne možemo zakrpati jednu stvar, svoje tijelo. Tijelo je predodređeno da se prije ili kasnije raspadne, a kada se ono raspadne, sve ostale zakrpe koje smo napravili na materijalnom nivou više nisu bitne. Ne postoji "old age service pack" iliti zakrpa protiv starosti. A što je najgore, nema niti backup-a. U mnogim filmovima scenaristi su se duhovito dosjetili da u svoj scenarij stave priču kako se mozak može odkopirati i onda kad rokneš, samo te iskopiraju negdje drugdje i ti nastavljaš živjeti. Jedini je problem što mi nismo kemiski pohranjene informacije i sjećanja, već smo duhovna duša, osoba koja doživljava ta sva sjećanja, a dušu je nemoguće uhvatiti i otkopirati, a također ju je nemoguće duže vremena zadržati u pokvarljivom tijelu. Ona teži za vječnom slobodom.

Stoga, najbolje je pokušati zakrpati svoju svjesnost, ostaviti se svojih sebičnih planova za uživanje i pridružiti se Krišninim vječnima zabavama koje su savršene i nisu im potrebne nikakve zakrpe.

- 18:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #