susret sebe samih zaljubljenih i smrtnih
u najboljem slucaju zaljubljenih i u svakom
slucaju smrtnih..


...×××...

...Ako ne biste nosili vašeg psa, nemojte uopće nositi krzno...

Genitalni strujni udar: Istinita i škokirajuća horor priča

Uski mrežasti žičani kavezi nanizani jedan za drugim, po četiri u visini i oko 25 u jednom redu, činčile koje oprezno proviruju kroz žice, osim tihe muzike s radija u kutu prostorije vlada mrtvačka tišina.

Na takvu su scenu naišli dvojica PETA-inih istražitelja na farmi 'tvornice' krzna, te posvjedočili ne samo o tome kako te životinje žive, nego i o tome kako umiru u tom otrcanom svijetu uzgajivača krzna. Jedna od metoda koju su zabilježili nije nikada bila objavljena u javnosti ; ubijanje životinja strujnim udarom u genitalije.

Tijekom postupka strujnog udara u genitalije, ubojica pričvršćuje zubatu štipaljku na uho životinje, a drugu takvu na njene usmine i uključi prekidač ili gurne utikač u utičnicu, puštajući tako strujni udar kroz njenu kožu po cijeloj dužini tijela. Ona se trza i grči. No, kako tvrdi biolog Leslie Gerstenfield, iako strujni krug zaustavi srce, ne ubije životinju i u mnogim slučajevima životinja ostaje pri svijesti. Strujni udar uzrokuje nepodnošljivu bol mišića i u isto vrijeme djeluje kao paralizirajući agens onemogučujući životinji da vrišti ili da se bori. Uzgajivači činčila koji upotrebljavaju genitalne strujne udare su rekli našim istražiteljima da znaju ostaviti štipaljke na životinji minutu do dvije da budu sigurni kako srce ne bi ponovno proradilo, jer zna se dogoditi da životinje ožive, a one kojima se to dogodi se sjećaju sve boli koje su proživjele. Pred našim istražiteljima , jedan je rančer isključio životinju sa struje , poslušao da li srce još radi i rekao : 'Ma, kakvi, još uvijek radi.' i natrag ju priključio na još 30 sekundi.

Kako je jedan farmer primijetio : 'Ponekada dobiješ onu koja se hoće prepirati s tobom.'

Činčile, kao i sve životinje, ne idu u smrt s veseljem i makar ne ispuštaju nikakve zvukove kada okrenute naopačke čekaju da im rančer prikvači strujne štipaljke, njihove dlake na njušci i njihova usta se konstantno trzaju dokle god im strujni udar ne zaustavi sve pokrete. Pred našim istražiteljima rančer je za vrijeme postupka polegnuo tijelo životinje na stol za, iako inače, kako je konstatirao, bi ju samo objesio da visi zakvačena za rep.
Lomljenje vratova

Za male životinje zavrtanje šije ili ubijanje naglim potezanjem kralješnice je lako i jeftino. Radnik na jednoj farmi prima jednom rukom životinju za vrat , a drugom niže kod repa i naglo poteže kralješnicu životinje, lomeći tako njen vrat. To traje samo sekundu, ali otprilike 5 minuta poslije, kako tvrdi rančer, životinja se grčevito trza i steže. Životinja može tek nakon 2 minute postati potpuno mrtva zbog dislokacije vratne kralježnice, a u međuvremenu, kao što je prikazano na video snimci našeg istražitelja, ona se naglo trza i grči. Niti jedan zakon na nivou države ne regulira ubijanje životinja uzgojenih radi krzna. Metode variraju od kompanije do kompanije i sve te metode brinu samo o kvaliteti krzna, a ne za životinju.

Potrebno je najmanje 100 činčilinih krzna za samo jedan krzneni kaput.
-----------------------------------------------------------------

p.s. ovo je samo jedan clanak...
...ostale mozete pogledati na stranici prijatelja zivotinja...
...link vam je sa strane....

...sa www.prijateljizivotinja.hr

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

[K] [×]

<< Arhiva >>

0

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv