Obožavatelj knjiga https://blog.dnevnik.hr/obozavatelj-knjiga

petak, 26.06.2015.

Knjige za ljeto (Profil)


Profil ovo ljeto donosi nove knjige koje će vas nasmijati, raznježiti i zabaviti

1. Godine u kojoj sam te upoznala - Cecelia Ahern
Novi prijevod kraljice ljubavnih romana – autorice čiji se romani prevode na više od 45 jezika, prodani su u više od 25 milijuna primjeraka, a poznati su nam i po hit ekranizacijama – priča je o Jasmine, mladoj ženi kojoj se nakon što izgubi posao čini kao da je izgubila – sve. Život joj se dotad vrtio oko posla i voljene sestre Heather. Odjednom njezina kuća i vrt, koji je jedva uočavala, te susjedi, koje tek treba upoznati, postaju njezin svijet, a otkaz samo novi početak za Jasmine. U godini koja je pred njom Jasmine uči o sebi i drugim ljudima više nego što je ikad sanjala da hoće, a ponekad se neka prijateljstva sklapaju na najmanje očekivanim mjestima… Godina u kojoj sam te upoznala topla je, ljupka, inspirativna, nadasve romantična i pozitivna priča koja je osvojila vrhove top-ljestvica najprodavanijih knjiga, ali i nagradu za najbolji popularni irski roman godine.

2. Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom - Katarina Bivald
Neodoljiva priča o prijateljstvu, ljubavi, kao i o svemu što se može dogoditi kad pustite knjige u svoj život, roman o 28-godišnjoj Sari koja nikad nije bila izvan Švedske, osim putujući uz pomoć knjiga. Nakon gubitka posla u knjižari Sara odluči prihvatiti poziv svoje prijateljice Amy, starije Amerikanke s kojom se dopisuje o knjigama, da je posjeti. Čim stigne u Broken Wheel, u američkoj saveznoj državi Iowi, doznaje da je Amy mrtva, a da bi ona trebala provesti, sama samcata, tri mjeseca u mjestu u kojem žive osebujni stanovnici, nenavikli na strance, a kamoli turiste. U gradiću – koji na prvi pogled izgleda nepopravljivo – ljudi su koje je upoznala kroz Amyna pisma: siroti George, neustrašiva Grace, uštogljena Caroline i Amyn obožavani nećak Tom. Sara vrlo brzo shvati da nije sama, ali i da njezinim novim sugrađanima očajnički treba doza avanture, malo self-helpa, a možda i mrvica romanse. Ukratko, Sara shvati da im je potrebna – knjižara. Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom bestseler je švedske autorice Katarine Bivald koji se prevodi na 24 jezika. Roman o tome kako knjige i ljubav pokreću svijet izazvao je euforiju ne samo kod čitatelja nego i knjižara diljem svijeta.

3. Na odmoru - Emma Straub
Ljetovanje na Mallorci za obitelj Post trebalo je biti pravo slavlje: Franny i Jim slave 35. godišnjicu braka, a njihova kći Sylvia upravo je završila srednju školu. Na dugo planiranom odmoru obitelji se pridružuje i 28-godišnji sin Bobbie sa svojom starijom djevojkom Carmen i prijatelji Charles i Lawrence. Rajski otok, kombinacija čudesnih plaža i planina trebali su biti dovoljni za savršenu ljetnu idilu. No, u paketu s avionskom kartom za odredište iz snova ne dolazi i amnestija od pomno skrivanih problema i tajni koje će jedna po jedna isplivati na površinu. Roman Na odmoru roman je o licima koja pokazujemo drugima i licima koja želimo sakriti. Roman o načinima na koje se međusobno povređujemo, ali i iznova gradimo. No, prije svega, ovaj bestseler roman je o sponama i ljubavi koje nas drže na okupu, priča koju je Emma Straub ispričala s puno humora i nježnosti. Ili, “najbolja ljetna dizalica”, kako su za ovaj roman napisali u Washington Postu.

4. Cura na netu - Zoe Sugg
Cura na netu najprodavanija je britanska knjiga svih vremena u prvom tjednu, roman koji je odmah nakon izlaska skočio na prva mjesta top-lista , nadmašivši Harryja Pottera, Sumrak i 50 nijansi sive, a prevodi se u čak 35 zemalja, što ne čudi jer je autorica romana Zoe Sugg, mlada kraljica cyberspacea poznatija kao Zoella, a čije vlogove na Youtubeu redovito prati gotovo 9 milijuna ljudi. Junakinja je njezina prvijenca Penny, tajanstvena i povučena srednjoškolka koja o svojim dvojbama i strahovima piše na anonimnom blogu pod imenom Cura na netu. Kad događaji u školi potpuno izmaknu kontroli jer se čudnovat video s njom u glavnoj ulozi proširi internetom, roditelji je povedu na poslovni put u New York. Penny taj put doživi kao bijeg, trenutak u kojem odlučuje suočiti se sa strahovima i nadvladati ih te tamo pronalazi sebe. Provodi božićne praznike iz snova s dečkom kojem je njezina nespretnost smiješna i koji razumije njezine čudne izjave. No kad se vrati kući, na vidjelo izlaze i njegove i njezine tajne.

26.06.2015. u 15:03 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

Srpanj 2015 (5)
Lipanj 2015 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga


Linkovi