četvrtak, 04.06.2009.

U ponedjeljak (1.6.) blokiran Arhitektonski fakultet u Beogradu


Studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu u ponedjeljak, 1. lipnja 2009. blokirali su nastavu i održavanje ispita na svome fakultetu. To je još jedan od vidova borbe započete još 2006. godine a koju studenti/ce Univerziteta u Beogradu vode protiv komercijalizacije znanja.

Povod je ovoj blokadi odluka kojom se smanjuje kvota za upis na master (diplomske) studije u akademskoj godini 2009/2010. Kolege s Arhitekture stavili su pred Vladu Srbije i resorno Ministarstvo sljedeće zahtjeve:

1. da se svim studentima treće godine omogući da upišu master studije
2. da studenti druge godine kojima država plaća studije i formalno steknu status studenata na budžetu
3. da se svim studentima prve godine koji osvoje 60 ESPB omogući da upišu narednu godinu na budžetu

Na fakultetu za vrijeme trajanja blokade neće biti održavani ispiti. Unos i konzumacija alkohola na fakultetu zabranjena je a za sigurnost imovine Fakulteta brinut će se sâmi studenti.

Najnovije vijesti s portala Studenti za studente kažu:
"Blokada Arhitektonskog fakulteta u Beogradu će se, po svemu sudeći, nastaviti i treći dan. Danas je na fakultetu održan i Senat Univerziteta, nakon kojeg je rečeno da studenti imaju podršku dekana. Nakon neuspelog zbora, studenti su izašli i blokirali Bulevar kralja Aleksandra."

Kako je blokada jako loše medijski popraćena, čekamo da nam se beogradski kolege jave sa više novih informacija koje bismo vam mogli prenijeti. Do tada vas upućujemo na portal studenata s različitih fakulteta Sveučilišta u Beogradu Studenti za studente gdje možete pročitati proglas blokade Arhitektonskog fakulteta, vijesti o blokadi kao i korisne informacije o studentskim protestima i problemima s kojima se susreću kolege u Beogradu.


Ovim putem i mi izražavamo našu punu podršku zahtjevima kolega i kolegica s beogradskog Arhitektonskog fakulteta.

Jedan svijet, jedna borba!

- 01:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.