četvrtak, 21.05.2009.

Prekid blokade bez sankcija - ucjena ili ponuda dogovora?


Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Miljenko Jurković objavio je odluku da neće biti nikakvih sankcija za studente koji sudjeluju u blokadi, ukoliko se odmah prekine blokada fakulteta, odnosno najkasnije zaključno s plenumom koji bi se trebao održati ovaj petak. Da li je riječ o ucjeni ili ponudi dogovora, reći će studenti na svom plenumu.

Jurković je izjavio da je svoju odluku u vezi s blokadom nastave na Fakultetu, koju u cijelosti možete pročitati na blogu Slobodni Filozofski, uručio na sastanku predstavnicima Studentskog zbora fakulteta.

Kako se navodi u odluci u skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, ljetni ispitni rok započet će nakon održane nastave, najranije 26. lipnja, osim u slučajevima kad je ispit dio nastavnog procesa. Nastavnici mogu, dodaje dekan u svojoj odluci, objaviti i predrok kao ispitni termin više od obveznih.

U skladu s odlukom Fakultetskog vijeća, kako se napominje u odluci dekana, osigurat će se, na osnovi raspoloživih mogućnosti, prostor za daljnji rad radnih grupa plenuma i barem jednog plenuma tjedno Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje do ljetnih praznika.

Studentska nezavisna inicijativa još uvijek nije reagirala na ovu odluku dekana, a reakcije se očekuje na večerašnjme plenumu.

- 16:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.