utorak, 12.05.2009.

Akcija na sučeljavanju gradonačelničkih kandidata

Nezavisna studentska inicijativa Split izvela je jučer (11. svibnja 2009.) još jednu manju protestnu akciju. Odazvali smo se na poziv organizatora sučeljavanja gradonačelničkih kandidata posvećenom pitanju mladih (možda posljednjeg prije izbora), i tako iskoristili priliku da se čuje i naš glas.

Od prisutnih kandidata za gradonačelnike bili su: Željko Kerum, Ivan Kuret, Luka Podrug, te Joško Dvornik kao zamjenik Ranka Ostojića, dok je Mate Buljubašić odbio poziv.

Negdje po sredini predstavl janja kandidata izvađen je i istaknut transparent: "Politike mitom promjene guše, nezavisni studenti oboje ruše", što je izazvalo pljesak okupljenih i vrlo mlake i zbunjene reakcije kandidata . Jedan od njih izjavio je čak kako je naša borba "potpuno marginalna u ovom trenutku". Drugi se ogradio izjavom kako nam on „nemože pomoći“. Trećeg nije ni bilo, a četvrti se branio šutnjom.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovom akcijom htjeli smo potvrditi naš stav o uplitanju stranačke politike u rad Inicijative. Reagirali smo na medijsku blokadu, te konstantno omalovažavanje pokreta za besplatno obrazovanje. Nećemo dopustiti politikantima da manipuliraju inicijativom.

Borba za besplatno obrazovanje se nastavlja i dalje!

- 22:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.