utorak, 12.05.2009.

Splitski studenti, uz meni s cijenama studiranja, simbolično dijelili kruh i vodu


Image Hosted by ImageShack.us


Premda su blokade na splitskim fakultetima, izuzev one na Umjetničkoj akademiji još krajem prošlog tjedna okončane, splitski studenti, želeći pridobiti podršku javnosti, u svojim zahtjevima za besplatnim obrazovanjem nižu performanse na najfrekventnijim gradskim lokacijama.

Okupljeni jutros na splitskoj peškariji, sugrađanima su uz meni s cijenama studiranja, simbolično dijelili kruh i vodu, jedino za što ostane prosječnoj hrvatskoj obitelji nakon što izdvoje potrebit novac za školarinu djeteta koja u ukupnom iznosu kroz sve godine studija može stajati i više od 40 tisuća kuna.

Splićani okupljeni oko studentskog štanda u velikom su broju davali podršku studentima potpisujući peticiju za besplatnim obrazovanjem. No, bilo je i onih koji su uzimali kruh od studenata gnjevno komentirajući da i bez školarina ni za najosnovnije nemaju.

- Ja svoga sina školovati ne mogu, jer kad bi ga školovao, svi bismo bili gladni - dobacio je sugrađanin Ivica, dajući potpisom na peticiju svoj mali obol studentskim zahtjevima za svima dostupnim besplatnim obrazovanjem.

Sugrađanka Vesna nije se mogla suzdržati od kritike visokih školarina:

- Moja su se djeca školovala besplatno. Oba sina imaju diplome i čestiti su ljudi. Zašto i današnja djeca ne bi imala priliku steći obrazovanje čak i onda ako im roditelji novca nemaju? - gnjevno će Splićanka Vesna.

Izvor: Slobodna Dalmacija

- 22:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.