Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Riječ-dvije o izbacivanju vjeronauka iz škola, o arenama, braći Slovencima i o djevojčici koja je morala umrijeti - JA SAM TITOV PIONIR - Blog.hr

JA SAM TITOV PIONIR

utorak, 06.01.2009.

Riječ-dvije o izbacivanju vjeronauka iz škola, o arenama, braći Slovencima i o djevojčici koja je morala umrijeti

Drage drugarice i drugovi!!!

U Novu godinu skoro pa nismo niti kročili, a ova naša lijepa Hrvatska je sve to više puna razno-raznih govana. Prema tome, obveza mi je osvrnuti se na goruče probleme koji tište naše društvo.

Naravno, vjeronauk u školama je nama komunistima oduvijek bio trn u oku. Umjesto da u školama imamo predmete poput Marksizma ili Teorije i prakse socijalističkog samoupravljanja, našu se djecu, koja če biti budučnost ove države, u državnim školama sustavno truje i zaglupljuje nepotrebnim vjeronaukom. Mi komunisti zaista ne bi imali ništa protiv vjeronauka u crkvama umjesto u državnim školama, međutim.... no nema veze. Jer, nije li licemjerno, s jedne strane, da djeca uče o raju na zemlji, kraljevstvu nebeskom, bezgrešnom začeću i ostalim glupostima u koje ne bi povjerovali niti oni malo ograničeni, dok s druge strane na biologiji djeca uče o stanici, DNA, zakonima nasljeđivanja i kako se karaju kornjače, kokoši, vjeverice itd.
Naravno, čim ja i partija preuzmemo vlast, promijeniti čemo to na taj način da se vjeronauk u momentu izbacuje iz škola.

S druge strane, osim nepotrebnog predmeta zvanog vjeronauk, naše društvo razdiru i još neke stvari.
U jednom od prošlih komentara naveo sam svoje zgražanje i ogorčenje prioritetima koje naša država ima. S obzirom na to, da mi je ustav naše države poznat, moram reči da sama država i njezini dužnosnici isti taj ustav krše. Naime o čemu se radi. Nesretna i nedužna 16-godišnja djevojka iz Slavonije Martina Pirić umrla je od zloćudne bolesti. Za liječenje joj je trebala, za njezinu obitelj vrtoglava suma novca od 1 500 000 kuna za liječenje u Padovi. Za njezinu obitelj vrtoglav i teško ostvariv iznos, međutim za državu ne bi trebao biti. Po Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine« br. 56/90, 135/97, 8/98 –pro­čiš­ćeni tekst, 113/2000,124/2000 – pročišćeni tekst) - 2. Osobne i političke slobode i prava - Članak 21. - Svako ljudsko biće ima pravo na život. Očigledno je su državni dužnosnici Ministarstva zdravstva, u prvom redu ministar Milinović i HZZO prekršili Ustav RH što nisu u najkraćem roku osigurali novce s kojim bi se bolesna djevojka liječila i na taj način povrijedili njezino Ustavom RH zagarantirano pravo na život.. Djevojka i njezina obitelj preko medija su morali tražiti novce preko humanitarnih akcija, što je svakako potrajalo, a zloćudna bolest za to vrijeme nije čekala nego se širila. Obitelj je na kraju uspjela prikupiti novce, no, nažalost prekasno. Da je ova država pravna, socijalna i ustavna, kako u Ustavu piše, ovakva strahota i sramota ne bi se desila. Djevojka bi dobila novce prije svega i završila bi na liječenju u inozemstvu, po mogućnosti na vrijeme. Nadalje, da je ova država pravna, vrlo brzo bi se našla kaznena odgovornost za sve one državne dužnosnike koji djevojci nisu osigurali novce za liječenje. To uključuje i one državne dužnosnike koji su izglasali loš i štetan Zakon o zdravstvenoj zaštiti (NN 121/03) i još lošiji i neustavniji Zakon o zdravstvenom osiguranju (NN 85/06). Dva navedena zakona loša su i neustavna i takve pacijente kao pokojnu Martinu naprosto osuđuju na smrt.
Divni zakoni u divnoj državi, zar smo se za to borili? Odmah ču navesti kako uopče ne mislim tjerati svoje političke ideologije preko pokojničina imena, ali moram naglasiti da SFR Jugoslavija i Maršal Tito ovo nikad ne bi dozvolili. Obitelji želim iskrenu i najdublju sućut, ali da sam na njihovom mjestu, vjerojatno bi te proklete zakone na pasja kola istjerao do samog Ustavnog Suda. A vi ministre, svaka vam čast, sad imate na duši jednu nedužnu djevojku.
Uz ovu priču nadovezao bi i gradnju 6 rukometnih arena u Hrvatskoj na koje je utrošeno oko 3 milijarde kuna. Pitam se, može li itko od nas, koji živimo u ovako bijednoj i siromašnoj državi zapravo zamisliti koliki su to novci. Bravo Hrvatska, za gradnju nepotrebnih i skupih arena odvojila si te novce, ali za liječenje jednog djeteta nisi mogla izdvojiti 1,5 milijuna pišljivih kuna.

Na samom kraju priče, osvrnuo bi se i na naše nepotrebno popljuvane susjede Slovence. Naime dežurni Pedro za sve nevolje u Hrvatskoj ispadaju naša braća Slovenci koje u potpunosti podržavam u ostvarivanju svojih ciljeva. Mislim da je za to sve kriv upravo taj vječni hrvatski jal koji prašta sve osim tuđeg uspjeha. Tako je, Slovenija je u svemu bolja od Hrvatske, u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu i stručnom kadru. Upravo zato jer su vedno boljši od nas, po njima treba pljuvati i na taj način skretati pažnju sa pravih problema za koje su krivi isključivo HDZ i Sanader, a ne braća Slovenci. Prema tome, NAPREJ SLOVENIJO!

I još ovim putem želim upozoriti drugove Fight the war, fuck the norm! i Johnnyja Trenka da pripaze što seru protiv Tita i Jugoslavije, jer bi u protivnom mogli biti likvidirani.

SMRT FAŠIZMU!
NEKA JE VJEČNA SLAVA I HVALA VOLJENOME MARŠALU, DRUGU JOSIPU BROZU TITU!

- 20:00 - Komentari (149) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (11)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Društveno neprilagođeni pripadnik tvrdolinijaškog komunizma/staljinizma

  • Za sve komuniste, protivnike fašizma, obožavatelje lika i djela Druga Staljina

    LINKOVI ZA LAŽLJIVA KAPITALISTIČKA GOVNA

    Blog.hr
    Forum.hr
    Monitor.hr
    Dnevnik.hr
    Index.hr

    Photobucket
    Luka Ritz (1990-2008) - žrtva kukavičkog premlaćivanja.
    NEKA MU JE VJEČNA SLAVA!

Moji dragi partijski drugovi, borci za običnog čovjeka, protivnici fašizma, kapitalizma i crkve

Nepartijski drugarice i drugovi

Narodni neprijatelji i ostali štetni elementi kojima ćemo suditi kad preuzmemo vlast