RED

utorak , 27.04.2021.

Ok, odlučila sam se za novi početak.
A za novi početak potreban mi je Red. Red u mislima, red u osjećajima, red u tijelu, red u prostorijama u kojima živim.
Red je vrlo bitan za nutarnji život žene. Kad pojednostavimo i uredimo život, tek tada počinjemo slagati prioritete.
Danas je u svijetu vrlo moderan Decluttering i Feng shui. Iako se uopće ne razumijem u feng shui, neka njegova pravila – ona o urednosti, mi u potpunosti imaju smisla. Neka druga pravila ne razumijem – jednostavno zato jer pripadaju drugoj kulturi.
No, ono što zasigurno znam je da je čišćenje vanjskog prostora duboko povezano sa mirom i pročišćenjem našeg nutarnjeg prostora.
Proces čišćenja i dovođenja u red prostora za ženu ima duboku unutarnju važnost: dovođenjem stvari u red izvana, na neki čudesan način dovodi se do stvaranja reda iznutra. Vrijedi i obrnuto, to je duboko povezano.


Započeti ću sa čišćenjem svoje sobe, radnog stola i ormara za odjeću.
Neću ovaj proces promatrati kao neki nevoljeni, težak, dosadan rad…ne, ne…To će biti početak mojeg Pročišćenja.
Soba je vrlo neuredna. Osjećam njezinu tešku i zaostalu energiju. Ne, nije neuredna u smislu da prašina nije obrisana,ili da je odjeća neuredno pobacana…ne. Ali prostor je prepun starih papira, bilježnica, nesloženih računa i dokumenata, odjeće koju ne nosim.
Želim osjetiti lakoću kada ulazim u tu prostoriju, lakoću i svježinu jer sam se otarasila nepotrebnih stvari i da sa konačno mogu krenuti u Novo.
Čišćenje ovo prostorije spada u moje nedovršene poslove. Stalno to odgađam. Uvjerena sam da čišćenje ove prostorije, na nekom suptilnom nivou, otvara neka nova vrata.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.