< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)
Siječanj 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

DESIGN BY: ZOKA

|Tablica 2 HNL|


1.Međimurje
2.H. dragovoljac
3.Istra 1961
4.Pomorac
5.Vinogradar
6.Segesta
7.Trogir
8.Slavonac CO
9.Moslavina
10.Solin
11.Imotski
12.Mosor
13.Junak
14.Lokomotiva
15.Karlovac
16.Suhopolje



sljedeca utakmica:međimurje-solin

S...L...I...K...E

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

|Linkovi|

Puno ime NK Solin
Osnovan 1919

Igralište: Pokraj Jadra Solin
Kapacitet:4000
Direktor: Boris Dumančić
Trener: Stipe Balajic
2.Hrvatska Nogometna Liga: 06/07 5

|TIFOSI|

EVO PISAMA NEKADAŠNJIH NAVIJAČA SOLINA

JER U SRCU MOM JER U SRCU MOM SI TI MOJ SOLINE,MOJ SOLINE

U SOLINU U SOLINU S ONE TRANE RIBNJAKA NAVIJAMO,NAVIJAMO, NAVIJAMO ZA SOLINA ALE ALE ALEALE

GOSPE OD OTOKA,GOSPE OD OTOKA,DAJ NAM SNAGE ZA POBIJEDU DAJ POMOZI PLAVOM DRESU GOSPE OD OTOKA,GOSPE OD OTOKA...

TU NA RIJEČINI GRAD JE NAJAČI NJEGA ČUVA TA VOJSKA NAJJAČA TIFOSI SOLINA ALEALE,ALEALE...

NAPRID PLAVA BOJO TVOJA VOJSKA S TOBON JE NEKA ŽIVI ŽELJA IDEMO DO POBIJEDE,ALE NAPRID SOLINE,ALE NAPRID SOLINE...

JER SOLINA,MI VOLIMO,MI ZA NJEGA ŽIVIMO,MI ZA NJEGA ŽIVIMO,ON JE PONOS GRADA MOG

JA SAN GA VOLIO STVARNO JE BOLILO I KADA JE GUBIO JA SAN GA BODRIO,I SAD KAD POBIJEĐUJE NAMA JE NAJDRAŽE I TO JE NAJLUĐE PIJEVAT UZ TIFOSE ŠALALALALALALALALALALAL...

nedjelja|31.08.2008.

|SOLIN PRVI
|

Solin je uvjerljivo, rezultatom 4.0, ispratio Suhopolje. Dominirao je cijelim tijekom utakmice i s ova tri boda je na vrhu ljestvice. Stipe Balajić je u kratkom vremenskom razdoblju od "modrih" napravio pobjedničku momčad. Strijelci su: Ljuta 11. i 34., Jurić 67. i Čubrilo 71
Jedan od najboljih pojedinaca danas je bio Denis Ljuta.
Gosti su tek jednom opasnije pripjetili domacem vrataru Višicu koi je danas bio vrlo siguran iako nije imao previše posla...
Sljedecu utakmicu Solinjani igraju u Kutini sa Moslavinom...
Nadamo se da ce se vratiti kuci sa sva 3 boda...

- 00:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #


|Danijel Vušković ponovo na Jadru
|

Solinjani su nakon prva dva kola prvenstva vodeći sastav 2.HNL sa maksimalnih 6 bodova. Glas Dalmacije prvi donosi vijest koja će navući dodatni osmijeh na lica svih simpatizera „plavih s Jadra“: Danijel Vušković vratio se u plavi Solinov dres!

Ovaj stasiti stoper ili defanzivni vezist (27) posljednjih godinu dana proveo je u ruskom prvoligašu Luč Energija iz Vladivostoka gdje ga je trenirao Zoran Vulić, bivši strateg Hajduka.

Vušković je u Rusiji imao ugovor na tri godine koji je raskinuo nakon nepunih godinu dana i ponovo će igrati na Jadru odakle se i zaputio u hladnu Rusiju kao jedan od najboljih igrača 2.HNL. Osim na Jadru i u Rusiji Vušković je nosio i dres tri hrvatska prvoligaša Hajduka, Zadra i Rijeke. Vušković će u ponedjeljak odraditi prvi trening u Solinu kod Stipe Balajića, a uskoro bi trebala biti riješena i sva papirologija.

Dočekala ga je i vrlo oštra konkurencija u svlačionici, na stoperskim pozicijama su: Žilić, Juričić, Juras, Čerina, Mićić a u veznom redu: Bratić, Vukušić, Marinović, Predojević. Posebno dobro izgleda obrana koja u dva kola sačuvala mrežu netaknutom..

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #


subota|23.08.2008.

|SAVRŠEN POCETAK SEZONE
|

Međimurje – Solin 0:1 (0:1)
Čakovec, stadion SRC Mladosti, gledatelja 100
Suci: Rajković (S. Brod), Gradištanac (Osijek), Ciprić (S. Brod)


Strijelci: 0:1 Fuštar 22.

Žuti kartoni: Bratković 62., Kolić 68., Bratić 87.

Međimurje: Čonkaš, Georgievski, Parać, Lima, Bačelić-Grgić (od 57. Kolić), Vuka, Žuljević, Darmopil (od 72. V. Pintarić), Bratković, Andre, Slunjski (85. Vručina)

Solin: Višić, Žilić, Vučemilović-Grgić (od 90. Marinović), Fuštar (84. Plazibat), Ljuta (od 66. Guvo), Čubrilo, Anić, Juričić, Bratić, Vukušić, Elez
Ako su se nadali lakom protivniku, Međimurci ga nisu dobili, jer su Solinjani, koji u svojim redovima imaju igrače Hajduka (Žilić i Čubrilo), te Zadra (Elez), bili su iznimno tvrd orah.

Već u prvim minutama dvije intervencije za Čonkaša, vratara Međimurja, ukazale su na spremnost solinske ekipe, a nakon blijedog pokušaja domaćeg Andrea, u 22. minuti Solin dolazi i u vodstvo. Bez prevelikog problema Vučemilović-Grgić prolazi pored Andrea, koji je donedavno bio dio Cicine Croatije, i servira lijepu loptu Fuštaru kojem sa nekih pet metara nije ni najmanji problem pogoditi mrežu za vodstvo gostiju.

Do kraja prvog dijela Međimurci bilježe jedan jalovi napad za drugim, a često zbog vlastite krive procjene i neuigranosti omogućavaju kontranapade Solinu. No, ni gosti nisu imali više sreće, već se prvih 45 minuta privodi kraju s jednakim rezultatom.

Ni drugo poluvrijeme ne sluti na bolje, jer već u 48. minuti Vučemilović-Grgić okušava Čonkašove reflekse. Tračak nade za malobrojne domaće navijače stiže u 51. minuti, kad Slunjski dodaje do Georgijevskog, a ovaj savršeno precizno nabacuje za Vuku, koji s cijelih tri-četiri metra uspješno šalje loptu glavom iznad solinskog gola.

Tek nakon mučnih dvadesetak minuta još jedna prilika za domaće, u sprintu prema golu Solina Žuljević se bori s gostujućim kapetanom Juričićem, a ovaj ga uspijeva toliko iznervirati da loptu šalje pored vratnice. Trener Čordaš pokušava s izmjenama, iz igre vadi Bačelić-Grgića i Darmopila, a ulaze Kolić i V. Pintarić, no razina igre Međimuraca ne diže se previše.

- 19:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #


utorak|12.08.2008.

|TROGIR OSVOJIO KUP
|

Nakon dobro odigrane utaknice u Solinu, HNK Trogir je osvojio Županijski Kup protiv istoimenog domaćina rezultatom 1:2. Prvi gol za vodstvo Trogira (0:1) postigao je Sablić nakon dobro upućene lopte Čordaša u 22. minuti. Nakon Pirićeva dobrog ubačaja pogodak za drugi gol (0:2) postiže Aganović u 47. minuti efektivno prebacivši golmana. Gol za domaćine (1:2) u 85. minuti postiže Plazibat iz kontre Solina.

Dominacija Trogira se očitovala tijekom cijele utakmicu te je Trogir zasluženo pobijedio ovu utakmicu. Utakmici je prisustvovalo približno 500 gledatelja među kojima su i ovaj put navijači Trogira - KNU Malari pokazali vjernost svom klubu i navijanju.

Ovom pobjedom nogometaši HNK Trogira već drugu godinu zaredom osvajaju Županijski kup.

- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #


|KUP:SOLIN VS TROGIR
|

Uvertira Drugoligaškog prvenstvenog natjecanja je utakmica finala Županijskog kupa između Solina i Trogira. Igra se u utorak s početkom u 17.30 sati na Solinovom igralištu pokraj Jadra. I ovo je pravi mali dalmatinski derbi s tim da je Trogir aktualni osvajač Kupa naše Županije. E baš će biti zanimljivo vidjeti što mogu pružiti ova dva dalmatinska drugoligaša, kao i kako će se na travnjaku ponašati dojučerašnji igrač Solina Ivan Glavina.

Trener domaćina Stipe Balajić je najavljujući ovaj derbi kazao:
- Igramo kući i bilo bi krasno otvoriti sezonu pobjedom u finalu Kupa. Trogir je jaka momčad i očekujem dobru utakmicu. Istina, termin nije idealan, ima još do početka prvenstva, ali kako nama tako je i Trogiranima.

Trener Trogira Ivan Pudar je dodao:
- Kup nam nije prioritet, ali bi bilo lijepo obraniti naslov pobjednika Županijskog kupa. Nama je bitno u prvenstvo utrčati u punoj formi i s tim ciljem pripremam momčad. No, očekujem dobru, ratničku utakmicu.

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #


ponedjeljak|11.08.2008.

|Balajić: Ako se ukaže prilika, idemo u društvo najboljih
|

Stipe Balajić, bivši igrač Hajduka, Zadra, Šibenika, Pule i Maribora, danas trener drugoligaša Solina, prošle je sezone došao u medije zbog neobična rekorda koji je ostvario trećeligaš Zagora iz Unešića. Naime, nogometaši Zagore nisu vadili loptu iz mreže na svom igralištu u Borovištu punih 1290 minuta.

Kako komentirate polusezonu koju ste odradili u Zagori?
- Zagora je bila hit-momčad 3. lige. Nedostajao je samo jedan mali korak da osvojim prvo mjesto ili veliki korak da, s ostvarenim uvjetima za dobivanje licence, kao drugoplasirani uđemo u viši rang. Međutim Zagori je to velik problem. Radi se na poboljšanju uvjeta, ali teško je. Ta je općina vrlo siromašna. Radi se o području od posebne državne skrbi. Malo je stanovnika u tom kraju, teško je naći izvor financiranja. Nadam se da će ići nabolje.

Unešić vam je ostao u dobru sjećanju...- Ostali su mi vrlo blizu srcu. Teško da ću opet imati priliku raditi u takvoj sredini. To je posebna i zdrava sredina, divni igrači, Uprava i navijači.

Radili ste prošle sezone u Drugoj i Trećoj ligi, koja je razlika?- Razlika je u radu. Drugoligaši imaju mogućnost rada dva puta dnevno. Radi se vrlo profesionalno. U Trećoj ligi mnogo igrača radi neki posao uz igranje nogometa. Ipak, ima i u Trećoj ligi dobrih igrača. Neki su od njih bez većih ambicija, ali su svejedno kvalitetniji od mnogih drugoligaških igrača. Treneri rade dobro u oba natjecanja.

Ambicije sa Solinom u sezoni 2008./2009.?- Ambicije ćemo odrediti nakon sređivanja igračkoga kadra. To će biti vrlo brzo. Doveli smo nekoliko iskusnih igrača, bez kojih bismo bili uvjerljivo najmlađi u ligi. Imamo spoj mladosti i iskustva koji je idealan. Mislim da možemo biti oko sredine tablice. Hoćemo li ići nekoliko mjesta gore ili dolje, to ćemo vidjeti, ali realnost je sredina. Više od toga bilo bi stvarno fantastično.

Ništa od borbe za vrh?- Ako se ukaže prilika, mi ćemo je napasti. Možda se i poklope neke stvari, pa da uhvatimo neko od tih prvih 4-5 mjesta koja vode u viši rang.

Ove godine pet je dalmatinskih drugoligaša, je li realnost borba za opstanak ili mogu nešto više?- U svima klubovima ulazi se s novim trenerima i s mnogo novih igrača, mislim da ih je čak pedesetak u pet klubova. Najmanje je turbulencija bilo u Solinu. Ciljano smo doveli igrače koje smo trebali. Nedostaje nam još jedan vezni igrač, organizator igre, tzv. playmaker, ali takvog je igrača vrlo teško naći. Ako ga ne uspijemo naći, snaći ćemo se s kadrom koji imamo.

Dat ćemo mladima mnogo prilika i na njima je da ih iskoriste. Trogir se oslanja na starije, iskusnije igrače, koliko vidim, i Imotski. U Junaku će biti mnogo promjena, okreću se suradnji s Hajdukom, a što reći za Mosor? To je fenomen. Svaka im čast. Svake godine s potpuno novom momčadi ostaju u ligi. Vidjeti ćemo, možda se netko i uspije plasirati u društvo najboljih.

Mislite da bi to pomoglo i Hajduku kao nositelju kvalitete u Dalmaciji?- Ako dođe do reorganizacije na šesnaest klubova, bilo bi dobro i za Hajduk i za cijelo područje da postoji jedan jak prvoligaš kraj Splita. To bi trebao biti klub gdje bi se radilo kvalitetno i koji bi dao priliku domaćim igračima.

Ovako nam se događa da mnogo igrača luta po austrijskoj drugoj ili trećoj ligi ili po hrvatskim prvoligašima Osijeku, Cibaliji ili Slavenu. Ovo je područje puno bogomdanih talenata i treba im jedan klub gdje bi realizirali svoj talent. Ne mogu svi proći u Hajdukovu prvu jedanaestoricu. Dalmacija bi mogla i trebala to pretrpjeti.

Hajduk?
- Drago mi je da je ova moja generacija dobila šansu. Neki govore da je možda prerano. Da se ne bi smjelo učiti na Hajduku. Ne znam kako rade, nisam nikad radio s njima. Vidjeti ćemo što će biti, kao i svaki hajdukovac, nadam se najboljemu. Dobro je što su vratili neke svoje mlade igrače, Oremuša, Pezu, Strinića, Franića, doveli odlične Subašića, Buljata, Jerteca, Ibričića...

Vidim da žele mnogo domaćih igrača, plus kvalitetni stranci. To je dobar put. Mislim da će ti mladi, uz ove iskusne - Živkovića, Andrića, Rossu, Tudora - stasati i donijeti mnogo dobroga, jer ne može biti lošije od prošle sezone. Ovo je velika šansa za mlade trenere koji vode Hajduk.

Vi ste na početku trenerske karijere, imate li koji trenerski uzor?- Kad razmislim, mislim da sam od svakog svog trenera uzeo ponešto. Svoj ću poziv temeljiti na redu, radu i disciplini. Možda sam najviše uzeo od prvoga trenera, Kaje Grubišića, koji je sada šef struke u Solinu i koji mi je stvarno dosta pomogao.

U Hajduku sam imao odlične trenere, Ivana Katalinića i Špacu Poklepovića, u Istri Milivoja Bračuna, Srećka Juričića i Ivana Kalinića, u Šibeniku Vinka Begovića, u Zadru Krešimira Vidova, u Mariboru sadašnjeg trenera Cottbusa Bojana Prašnikara, od kojega sam pokupio dosta stvari vezanih za trenersku psihologiju. Ne smijem zaboraviti suigrača i trenera, danas izbornika Slovenije, Matjaža Keka.

Planovi u bližoj i daljnjoj budućnosti...- Nema u našem poslu dugoročnih planova, na žalost, to je tako. Sada gledam samo sljedeću sezonu i Solin. Nadam se da ću ostati do kraja sezone u Solinu i da će ljudi koji vode klub prepoznati moj rad.

- 02:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.