subota, 25.09.2010.

5. kolo Regije A NK Bjelovar - NK Slaven Belupo 0 : 3

Današnja utakmica 5. kola Regije A protiv NK “Slaven Belupo” završila je rezultatom 0 : 3 za koprivničke pionire. To je drugi poraz u ovoj sezoni i drugi na domaćem terenu (prvi je bio protiv NK “Mladost” iz Ždralova). I ovog puta došli su do izražaja fizička snaga i brzina godinu dana starijih protivnika koji su odigrali kvalitetno eliminirajući svaku priliku naših pionira. U ovakvim utakmicama je zapravo manje bitan rezultat, a puno važnjije sakupljanje iskustva i kaljenje za slijedeću sezonu kada će se igrati sa jednako starim i jakim protivnicima. Na žalost, našu ekipu i dalje muče viroze i ozljede, što utjeće na kvalitetu igre i konačan rezultat. Sutra nas očekuje utakmica 4. kola Regije B sa NK “Garić”, a slijedeću subotu bi trebali odigrati utakmicu 6. kola Regije A sa NK “Virovitica”. Nadamo da će naši pioniri do tada prizdraviti i pružati kvalitetniju igru. Igrali su: Juraj Fanton, Nino Majdandžić, Matej Hudaček, Nikola Kozić, Arijan Res, Toni Brezina, Franko Kovačević, Borna Rebić, Jurica Baronić, David Jurčević, Marin Nikolić, Franjo Jaković, Fran Turković, Marko Butorac i Mateo Romek, a zbog bolesti, ozljeda i ostalih razloga izostali su Bogdan Lacković, Leonardo Mlinarić, Alessandro Kos, Marijano Prodanić i Mario Rajić.

Utakmica je odigrana na velikom pomoćnom igralištu gradskog stadiona na kojemu se zbog lošeg i neravnog terena ne može kvalitetno odigrati utakmica. Glavni teren je danas bio slobodan, a seniorska ekipa otputovala je na prvenstvenu utakmicu u Belišće. Nečijom odlukom nije se dozvolilo odigravanje utakmica za uzraste U-12 i U-14 na glavnom terenu što je u najmanju ruku izraz omalovažavanja ponajprije igrača, njihovih trenera pa i nas roditelja koji dolazimo (i vozimo) na utakmice dajući podršku našim igračima. Zar se trud na gotovo svakodnevnim treninzima ne može nagraditi igranjem na dobrom terenu? Zar smo i loši domaćini koji gostujuću ekipu primamo na lošiji teren i istovremeno svojoj ekipi ne pružimo sve uvjete za bolju igru i bolji rezultat? Zar je glavni teren toliko osjetljiv na rijetke utakmice pionira, a neosjetljiv na gotovo svakodnevne treninge seniora? I na kraju, zar i mi roditelji i ostali dobronamjernici nismo zaslužili utakmicu svoje djece pogledati i davati im podršku sa tribine, a ne sa mokrih i nepokošenih busena trave? Što reći nego da se radi o svojevrsnom maćehinskom odnosu prema malim nogometašima. Ogledalo svakog dobrog kluba je rad sa mlađim naraštajem i njegov odnos prema njihovim postignućima. Mora se reći da NK Bjelovar može puno bolje.

Objavljeno u 15:36 • Komentari (1) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

Opis bloga

Školu nogometa "dr Anđelko Višić" u Bjelovaru polazi nekoliko godišta malih nogometaša, a jedni od najuspješnijih su oni rođeni 1999. godine. Pod stručnim nadzorom i budnim okom svojeg učitelja, trenera i nadasve prijatelja djece Maria Kosa ostvarili su već zavidne sportske rezultate. Blog je otvoren sa namjerom da na ovom mjestu zajedno pratimo sportske uspjehe (i neuspjehe) naših malih nogometaša i saznajemo informacije o rasporedima treninga i utakmica. Postovima će se javljati trener Mario i zainteresirani roditelji, a nadamo se i prigodnim i konstruktivnim komentarima i prijedlozima, sve u cilju da damo maksimalnu podršku našim nogometašima i treneru.



Broj posjeta