Hiperborealni vjetrovi

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Hiperborealni? Hyperborea je prema starogrčkoj predaji zemlja vječnog sunca i ljeta, a nalazi se, kao što to i ime kaže, negdje iza sjevernih vjetrova. Prema jednoj od teorija, riječ je o Kini.
Vjetrovi? Možda i nisu baš sjeverni, ali mojim dolaskom ovamo definitivno su postali mnogo učestaliji. A ovako lagani lahor, eto, dopire čak i do domovine.

Povijest bolesti
Ubrzo pošto sam došao ovamo (Kina, Wuhan), ukratko sam opisao svoje prve dojmove i, poslavši im to na e-mail, zagnjavio svoj najuži krug poznanika. Budući da mi se dopalo to prvo iskustvo, malo pomalo sam počeo eksperimentirati sa sve većim i učestalijim tekstovima te time maltretirati sve veći i veći broj ljudi. Kako to obično i biva, ubrzo sam mahnito zlostavljao sve do čijih sam e-mailova mogao doći. Danas, nakon više od godine dana zlostavljačkog staža, svjestan sam da mi više nema povratka nazad, da sam ovisnik i da me ove dosadašnje doze više ne mogu zadovoljiti. Da, došlo je vrijeme da počnem pisati blog.

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr


Kombiji. Kabrioleti. Kupei...
Flaširani svjetovi.
Očevi. I sinovi.
Parlamenti
Filijale. Uredi. Birokrate.
Svjetovi. Maleni. Ali ne u bocama.
glupani
kentakislimovi
Vjetrovi. Samo.
djedovi
sajmišća
strinovi
talibanovi
koff-koffeinovi
ne odveć bijelo
osloboditelji
Dernistori
Depozitorijumi

Vrijeđajte autora u četiri oka: pklatg@gmail.com

24.10.2007., srijeda

Kada te zivot ščepa za muda. Kineska verzija.

Njegova je, iako vec prilicno stara i ofucana, specijalka, i to desetbrzinka, tankih, sportskih guma, uvijek odskakala od sivog prosjeka ostalih bicikala i, dok bi lakocom jurio kraj ostalih, tromih i obicnih biciklista po cesti, cesto bi bivao pracen skrovitim pogledima stidljivih kineskih djevojaka.
Vidio sam ga neki dan. Teskom je mukom puzio blagom uzbrdicom, na obicnom, ruznom, potpuno beskarizmaticnom, ali prakticnom biciklu. Ona je, ozbiljnog pogleda, drzeci svoju, uobicajeno neukusnu, torbicu cvrsto u rukama, sjedila iza.

- 10:12 - Komentari (23) - Isprintaj - #

05.10.2007., petak

Obrazovanje odraslih na Islandu

Dan 2:
Hladno u pičku, curi mi prokleta kiša u cipele i jebe me dosadna vjetrusina koja ne posustaje ni na sekundu. I Ribafiš koji postaje sve živčaniji jer su mu na aerodromu oduzeli njegovu kremu protiv hemoroida kao potencijalno avijonorušilačko sredstvo te ga sada muči neugoda u čmarnom predjelu. I jesam li spomenuo da kiša pada vodoravno, što mogućnost da ti i najmanji komadićak tijela ostaje suh svodi na minimum? Nisam? E PA TREBAO SAM!
Nije ni čudo da im je devedesetikusur posto otoka nenaseljeno. Pa koji bi kreten uopće htio živjeti u toj pustoši i mrtvilu. Trava i lišaji. Islandski. I vulkani. Jebali ih vulkani. Islandski. A i ostali. A i oni koji iz nekih, meni nepojmljvih razloga, jesu tu, svi su odvratni alkoholičari, koji uz piće prikladnog naziva Crna Smrt jedu trulog morskog psa, a žene razvratnice koje nimalo ne poštuju svetu instituciju braka, čednosti, ćudoređa i poslušnosti svome muškarcu te vikendom pijane s pivom u rukama bauljaju ulicama i pokupe prvog koji im se dopadne. Ee, gdje su sad one moje fine, pristojne, čedne i stidljive Kineskinje, kojima je neugodno i u oči te pogledati. Sve me obuzima pravednički kršćanski gnjev kad se sjetim one (istinabog zgodne...inedovedinasgriješnikeunapast...) djevojke koja mi je prošle noći predložila da se pridružim njoj i njenome dečku u menaž a troa. Nije čudo da sam se onda, shrvan svim tim nemoralom morao nap....ovaj...možda popiti koju čašicu više. I kunem se da sam pao u iskušenje da odem s njma samo ne bih li im u miru, daleko od sve te Sodome i Gomore održao propovijed o griješnosti i bogohulnosti njihove odvratne nakane i pokušati ih izvesti na put svjetla i čistoće. Evo, sad samo zbog tih i takvih i ovog prokletog mjesta ja moram zgriješiti i već u rano mamurlučno jutro početi s edukacijom


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nakon cjelodnevnog obrazovanja te iscrpljenih zaliha znanja koje su nam bile na rapolaganju, i dalje nismo bili dovoljno opamećeni da bismo izbjegli isprobavanje glavnih specijaliteta islandskih. Dakle Brennivina (poznatijeg kao Crna Smrt (ne bez razloga)) i Hakarla (poznatijeg kao Natruli Jako Smrdljivi Moski Pas Jesti Kojeg Može Pasti Na Pamet Samo Glupavim Turistima)


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


dmj bje najhrabriji te prvi krenu u isprobavanje i zaključi da smrdi ali da se može jesti. (tek će se kasnije pokazati (kao što se lijepo može vidjeti na slikama koje mi je zabranjeno objavljivati) da nije sasvim nemoguće da mu je sposobnost rasuđivanja bila malčice oslabljena iz ne u potpunosti poznatih razloga. Iako neću tvrditi da nije imalo nikakve veze s misteriozno ispražnjenom bocom pelinkovca donešenog iz domovine da nam pruža utjehu u dalekom (a bogami i hladnom) svijetu)


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Još nesvjestan misterija prazne boce pelinkovca, a još manje razrješenja iste, a i ohrabren činjenicom da je dmj preživio, prekasno uviđam da sam počinio grešku

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


a ni Von Smile nije bolje prošao


Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ribafišev izraz neugode na licu zapravo nije izazvan usmrđenim morskim psom, već nedostatkom ranijespomenute antihemoroidne kreme.
A ako kojim slučajem ima među vama i takovih ćudaka te retardirusa kojima se dosada vec odavno nije sve zgadilo i iz neki perverznih razloga želite pročitati još ponešto o tom poluzaleđenom, dimećem govnu koje se usuđuje nazvati zemljom, ima početak priče u ribafiša, a sutradan nastavak u zdenkovog primitivnog konbija, a preksutra bogami i flaširanog probisvjeta.


- 21:58 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>