Pravo i erotika

subota, 19.07.2008.

Kratak, ali upečatljiv program

Sinoćnji nastup folklornog ansambla Lado na Revelinu očekivano je popunio sva mjesta u publici, pa čak i ona na skalinima gledališta. Izvedena je većina poznatih plesova kojima Lado već dugi niz godina oduševljava ljubitelje folklora. Bogate nošnje, dukati, koralji, zvečke i marame, vratile su nas u neka ljepša, pomalo zaboravljena stara vremena.

Od bunjevačkih, zagorskih i vrličkih plesova pa do našeg Linđa, treba svakako izdvojiti ovogodišnji novitet - Morešku. Odlične replike izvornih kostima te mačevanje u jednom folklornom skladu, u potpunosti je zadovoljilo izvornu korčulansku Morešku.

No u mnoštvu prekrasnih nošnji, plesova i pjesama, moramo reći kako naš FA Linđo svojom izvedbom Valpovačkog plesa nadmašuje Lada. Svi koji su imali priliku gledati i jedne i druge, znati će da Linđovke, za razliku od Ladarica, u svom Valpovu "lete" za vrijeme brze vrtnje kola! To je jedna od točaka na Linđovim nastupima koja izmami pljesak i uzdahe publike još za vrijeme trajanja izvedbe i stoga moramo svakako pohvaliti naše djevojke i mladiće te se nadati kako će Lado još malo dupuniti ovu svoju izvedbu.

Osim plesnih izvedbi, publika je uživala i u glazbenom dijelu programa u kojem je Ladov orkestar izveo svoje dvije solo točke, a opširniji program narodnih pjesama, Ladarice i orkestar će već tradicionalno održati dan kasnije, na istom mjestu.

S obzirom na dugogodišnju tradiciju i široki repertoar Ladovih plesova, očekivao se nešto duži program od onog sinoćnjeg. No publika je bila potpuno oduševljena te je dugim pljeskom i uzvicima "još" izmamila čak dva bisa.

- 22:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #