La Vie

srijeda, 05.01.2011.

Zimska idila na Tuškancu

Za sve ljubitelje klizanja otvoreno je novo klizalište u Gradu- u mirnoj atmosferi šumske idile iznad garaže otvoreno je - klizalište Tuškanac.
Samo otvorenje održano je 18. prosinca 2010. godine i do sada klizalište Tuškanac je postalo omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana. Sama ideja za otvorenje novog klizališta došla je iz vodstva kluba hokeja na ledu KHL Medveščak koji ne samo da su popularizirali hokej kao sport u Hrvatskoj, nego su ga odlučili približiti građanima zajedno sa brojnim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Photobucket
Pogled na klizalište / photo by Ninja Walka

Vlasnicima godišnje karte za utakmice kluba Medveščak njihov omiljen klub nudi mogućnost jednosatnog besplatnog klizanja uz predočenje sezonske iskaznice. U suradnji s trenerima osim škole klizanja za djecu, po prvi put u Hrvatskoj ponuđena je i škola klizanja za odrasle. Uz školu klizanja moguće je naučiti osnove hokeja.Termini za mlade su utorkom i četvrtkom u 17:30, te subotom i nedjeljom u 13:30.
Za vrijeme školskih praznika škola klizanja će se organizirati svakoga dana u terminima od 10:00 do 15:00.
Za odrasle škola klizanja održavat će se utorkom i četvrtkom u 19:00, a škola hokeja bit će subotom i nedjeljom u 15:00.
Individulna cijena za ulazak na klizalište iznosi 15 kuna, a moguće je kupiti i obiteljsku ulaznicu ( cijena za oba roditelja i dijete je 30 kuna). Klizalište nudi i mogućnost klizačkog pokaza (10 ulaznica za klizalište po cijeni od 100 kuna ili 10 najmova klizaljki i 10 ulaznica za klizalište po cijeni od 200 kuna).

Photobucket
Najam klizaljki / photo by Ninja Walka

Za one malo manje hrabrije pored klizališta nalaze se drvene kućice koje nude kuhano vino ili toplu čokoladu po vrlo popularnim cijenama, a ako se želite „zagrijati“ u toplom pored klizališta je smješten lounge bar. Radno vrijeme klizališta je svakog dana od 10-23 sata, a klizalište će biti otvoreno do 28. veljače.

Photobucket
Drvena kućica / photo by Ninja Walka


Klizanje na Tuškancu / video by Ninja Walka

- 19:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #