~ponedjeljak, 20.07.2009.

Kako organizirati surprise party osobi s kojom živiš (a da ništa ne skuži;))

Daklem, jučer je mom mužu bio rođendan, a kako sam znala da već godinama priželjkuje pošteni surprise party (a i dugujem mu to jer ga je on meni napravio prije koju godinu;)), odlučih ja to organizirati. Pokazalo se, međutim, da nije jednostavno niti lagano organizirati takvo što bez da ciljana osoba skuži, jer kad živiš s nekim, teže je sakriti i kupljenu cugu i klopu i mailove i pozive itd. ;) Još na dan tuluma nije radio, što je dodatno zakompliciralo stvar zbog potrebe da ga se udalji iz stana na dovoljno dugo da bi se stan mogao pripremiti za tulum... Hvala svima koji su pomogli, btw ;) Još je tulum prvotno bio planiran za subotu, tj. dan prije, no morali smo u Karlovac na slavlje bratovog upisa na faks :))))))))))), pa je valjalo sve reorganizirati....

Zato evo par lekcija koje sam ovom prilikom naučila o organiziranju surprajz partija nekome s kim živiš;)

1. Krenuti u planiranje barem dva-tri tjedna ranije (kao i za svaki drugi tulum, s tim da za ovo treba nešto više vremena čisto zbog potrebnog skrivanja, pa ne možeš uvijek nazvati ili poslati mail ako je ciljana osoba prisutna)

2. Planirati putem mail adrese na koju ciljana osoba nema pristup (ok, ok, mi smo jedan od onih parova koji imaju pristup mail adresama jedno drugog - ali zato ja imam još dvije-tri adrese kojima on zna password, ali ih se naprosto nikad ne sjeti ;), posebno jer "zna" da mi te mail adrese služe samo za Facebook, kojekakve registracije itd.)

3. Čak i ako inače nemate što skrivati pa vam nije bed ako ciljana osoba ima pristup porukama na vašem mobitelu, paziti na to da ili na mobitelu ne ostaju poruke vezane uz planiranje tuluma ili ne dozvoliti da ciljana osoba bude nasamo s vašim mobitelom (ne da inače čitamo poruke jedno drugom, ali što je sigurno, sigurno je ;))

4. Pripremiti lažnu i dovoljno uvjerljivu priču za ciljanu osobu (u mom slučaju, priča je bila "Idemo u nedjelju navečer van ti, ja i još par frendova. Neću ti reći kamo ćemo ići, što ćemo raditi i tko sve ide, samo ću ti reći da se ne trebaš ništa posebno oblačiti i da trebamo biti na Trgu u 9")

5. Pripremiti opravdanje zašto ostajete doma dok ciljana osoba ide na zadržavanje (u mom slučaju, opravdanje je bilo "Moram ionako pisati cijeli dan")

6. Proizlazi iz prethodne dvije stavke: moći lagati ciljanoj osobi (to mi je, priznajem, bilo posebno teško - kako uvjerljivo lagati nekome kome to inače fakat ne radiš?...)

7. Čim prije otkriti kako ciljana osoba namjerava provesti planirani dan. Ako radi poslijepodne, nema problema. Ako radi prijepodne ili ne radi uopće, organizirati zadržavanje ciljane osobe van stana u vremenu potrebnom za pripremanje stana za tulum (ovo je posebno tricky. Još u petak popodne se nije znalo tko je raspoloživ za zadržavanje, a tko ne. Naposljetku ih je bilo raspoloživo čak četvero i svi četvero su se našli s njim na kavi u gradu - što je moglo ispasti dosta sumnjivo)

8. Proizlazi iz prethodne stavke: na zadržavanje poslati osobe koje mogu uvjerljivo lagati ciljanoj osobi - dakle, i prijatelje treba natjerati na laganje ;) (u sklopu s time, ne zvati zadrživača koji ne laže uvjerljivo za progres report. Malo je falilo da tu zafejlamo;))

9. Ukoliko je potrebno, osigurati osobe/pomagače u stanu dok je ciljana osoba vani (meni je bilo zaista potrebno, jer zbog raznovrsnih razloga - tipa roštilj u Karlovcu ili cjelotjedna nesposobnost uslijed izgaranja na suncu - nisam do jučer stigla ni pospremiti stan, a kamoli složiti pladnjeve/kanapee/i sl., pa od srca zahvaljujem dvjema frendicama koje su se bavile hranom dok sam ja sređivala stan ;))

10. Ako se stvari potrebne za tulum (cuga, klopa i sl.) kupuju dan ili više prije dana održavanja tuluma, osigurati dovoljno sigurno mjesto za skrivanje istog (ako je moguće sakriti kupljenu cugu i klopu van stana, super - ali ovdje to nije bila opcija, pa sam sve što može stajati više od jednog dana strpala u svoj ormar, sakrivši ih ionako povećim hrpama odjeće ;) Well, he NEVER looks there ;))

11. Osigurati da se, ako je ikako moguće, ciljana osoba vraća kući sa zadržavanja sporije od zadrživača kako bi se osiguralo da će oni stići na mjesto održavanja tuluma prije ciljane osobe (frendovi koji su ga zadržavali od 15 do 17h su dospjeli doći prije njega, a ovih četvero koji su ga zadržavali od 17 do 19:30 su se svi potrpali u auto, a njega poslali na tramvaj - jest malo okrutno, ono rođendan ti je a frendovi te neće odbaciti doma;), ali isplati se u konačnici ;))

12. Naposljetku, pobrinuti se za adekvatnu stražu koja će moći javiti da ciljana osoba pristiže kako bi se osigurao grupni efekt iznenađenja kao u američkim filmovima, tj. čoporativni uzvik "Srpraaaaaajz" u trenutku kad ciljana osoba otvori vrata (ako, kao mi, prekasno skužite da ciljana osoba može ući u zgradu a da je ne vidiš s prozora, pali i improvizirana "balkanska" verzija: slavljenik ulazi u stan sređen za party, sa stolovima sa hranom i cugom, pun ljudi raspoređenih po prostorijama koji jedu i piju, a slavljenika nitko ni ne primjećuje prvih par trenutaka koliko mu treba da zbunjeno shvati što se događa ;))

Eto. Worked out just fine in the end - čak štoviše, bje odlično ;)

- 13:40 - Path through the blinding light (3) - Paper vision - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

  • Ovisno o danu, situacijskom okruženju, razini inspiracije i hormona, boji sunca i broju zvijezda na nebu, te o svim drugim faktorima koji mogu utjecati na pisanje...

    contact: niniane@net.hr

    Photobucket



    Tko sam?

    ... nisam purgerica... a možda i jesam;-)
    ...od 15.09.2007.g. udana gospođa;-)
    ... diplomirana psihologica i profesorica psihologije...
    ...(ne)suđeni pisac (u posljednje vrijeme malo suđeniji no prije) i neshvaćeni umjetnik;-)...
    ...zaljubljena u Ljubav, keltsku kulturu i raznovrsne mitologije
    ...povremeno opsjednuta vampirima, duhovima i ostalim paranormalnim fenomenima a la "Dosjei X" (i njima samima)...
    ...ljubitelj spekulativne fikcije...



    online blackjack

    free counters

Linkovi


designed by NLO©, hosted by croBLOGeri.com, brushes made by Vanilla design