Nike Furiosa

nedjelja, 26.02.2017.

Malo o Oscaru



Od kada sam jedne godine otišla u Gunju i iznenadila svog D. (nenajavljeno, presjedala vlakove, vozila se šinobusom) koji me ni najmanje nije očekivao (još pamtim moj ulazak u kuću i njegov izraz lica kao da ne vjeruje da sam to ja.. jedno je vrijeme samo sjedio i gledao u mene), dodjelu Oscara pratim gotovo pa redovito.

Otišla sam tada s D. u jedan od dva kafića u selu u sklopu kojeg je bila kladionica pa mi je D. predložio da se kladim, kao - nisam se nikad kladila, a zašto ne bih kad sam baš te godine pogledala sve nominirane filmove, odnosno filmove koji su imali nominacije u najvažnijim kategorijama. Ovo najvažnijim bi zapravo trebalo biti pod navodnicima.
Uglavnom, zeznula me Djevojka od milijun dolara. Jedino sam pogriješila kategoriju najboljeg filma i ispalo bi na prvu da sam bezveze potrošila 200,00 kuna, ali pamtim taj mini događaj u snijegom zatrpanoj Gunji i dan danas kao baš lijepih nekoliko dana, pa su te kune zapravo bile odlično utošene :-) Sjećam se kako smo se D. i ja poslije smijali kako su me dečki u kafiću gledali čudno kad sam u par navrata išla uplaćivati svoje kombinacije :-)

Gledanje Oscara, pripreme za gledanje Oscara (koje se svodi na to da pokušavam pogledati što više nominiranih filmova i kladiti se sama sa sobom tko će ga osvojiti) predstavljaju mi dokolicu. Ne shvaćam to ozbiljno, često se ne slažem niti s nominiranima, kamoli s dobitnicima, no to je show i mislim da ni ne treba previše od toga očekivati. Volim pratiti dolazak zvijezda na crveni tepih, što je koja žena obukla, kakve cipele i nakit ima, koji su dizajneri najzastupljeniji, kakve su im frizure i make up, što su dobili u gift-bagsovima, što su jeli nakon dodjele, tko je išao i na party Vanity Fairea i tako..

Ponekad maštam da sam i sama nominirana, kakvu haljinu imam, da naravno – osvajam Oscara (kojeg mi u mašti uvijek dodijeli Brad Pitt) i moj govor, kome se zahvaljujem, kome šaljem poruku :-)

E dobro, ovoliki uvod za zapravo par rečenica koje sam mislila napisati. Michelle Williams je glumica koja mi se baš nikako ne sviđa, totalno mi je bezvezna, a toliko je već imala nominacija. Ne znam tko je, pored svih glumica u Hollywoodu „gura“ stalno u prvi plan. Pogledala sam film Manchester By The Sea i naljutila sam se shvativši da se ova u filmu pojavljuje 10ak minuta, od čega možda intenzivne glume 5-7 minuta. OK, objektivno, nije tih par minuta uopće loše odglumila, bila je poprilično uvjerljiva. Međutim, kolikog god da je po mišljenju relevantnijih kritičara od mene laikinje Michelle bila uvjerljiva i upečatljiva, stvarno smatram da par minuta glume ne zaslužuje nominaciju za Oscara.

Nije ona jedina, bilo je još glumaca koji su imali malu minutažu u filmu pa bili nominirani i čak osvojili zlatni kipić, međutim, ipak se ta gluma svodila na više od 5-6 minuta.

Ako već žele nešto takvo, neka uvedu treću kategoriju – najbolja gluma u epizodnoj ulozi. Nikako „best supporting actor/actress“.

Moji favoriti ove godine nisu razvikani, vjerojatno niti neće osvojiti kipić. Ali svejedno ću se namontirati pred TV i pratiti, dok ne zaspem :-)

26.02.2017. u 19:36 • 23 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Komentari da/ne?

nike_furiosa@yahoo.com

za sve ono što biste mi možda željeli reći ili me pitati off the record :)

Da li spavam:


Sa mnom ste pili koktel: