E Cooky moja, dobro si nam zapaprila
Ne volim grašak, zapravo ga ne jedem iz osobnih uvjerenja, još iz vremena kad me stara maltrala s kominjanjem abnormalnih količina istog. Zapravo, sva jela s graškom koja jedem su mi manje-više super, ali ih ne poželim napraviti. Osim ove juhe. Nju radim s vremena na vrijeme i super mi je.
Nadam se da će se i vama svidjeti.
Potrebno vam je svega par namirnica:
1 šalica graška
1 čajna žličica brašna
malo ulja
1,5 jušna žlica riže
peršinov list
sol
papar
Vegeta
voda
(kiselo vrhnje za ukras)
Količina je za cca 3 tanjura.
U 1,5 l posoljene vode skuhati grašak pa procijediti. Svakako sačuvati i vodu u kojoj je grašak kuhan. Zrna protisnuti kroz cijedilo ili propasirati pa promiješati s vodom od kuhanja. Po želji odvojiti manji dio zrna graška. Od ulja i brašna napraviti zapršku, kad porumeni istresti pripremljenu tekućinu, začiniti. Kad prokuha 5 minuta dodati rižu i sitno sjeckani peršinov list( i onaj manji dio zrna ako ste sačuvali), kuhati dok se riža dobro ne skuha.
Po želji još na ulje, a prije brašna, možete dodati mrkvu narezanu na kolutiće. Kratko ju prodinstati potom staviti brašno pa raditi dalje kako je gore navedeno
Toplo se nadam da tema idućeg mjeseca neće biti mahune, morat ću preskočiti taj krug
|