Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< lipanj, 2012 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





28.06.2012., četvrtak

Krem juha od graška

E Cooky moja, dobro si nam zapaprila yes
Ne volim grašak, zapravo ga ne jedem iz osobnih uvjerenja, još iz vremena kad me stara maltrala s kominjanjem abnormalnih količina istog. Zapravo, sva jela s graškom koja jedem su mi manje-više super, ali ih ne poželim napraviti. Osim ove juhe. Nju radim s vremena na vrijeme i super mi je.
Nadam se da će se i vama svidjeti.
Potrebno vam je svega par namirnica:
1 šalica graška
1 čajna žličica brašna
malo ulja
1,5 jušna žlica riže
peršinov list
sol
papar
Vegeta
voda
(kiselo vrhnje za ukras)
Količina je za cca 3 tanjura.
U 1,5 l posoljene vode skuhati grašak pa procijediti. Svakako sačuvati i vodu u kojoj je grašak kuhan. Zrna protisnuti kroz cijedilo ili propasirati pa promiješati s vodom od kuhanja. Po želji odvojiti manji dio zrna graška. Od ulja i brašna napraviti zapršku, kad porumeni istresti pripremljenu tekućinu, začiniti. Kad prokuha 5 minuta dodati rižu i sitno sjeckani peršinov list( i onaj manji dio zrna ako ste sačuvali), kuhati dok se riža dobro ne skuha.
Po želji još na ulje, a prije brašna, možete dodati mrkvu narezanu na kolutiće. Kratko ju prodinstati potom staviti brašno pa raditi dalje kako je gore navedeno


Photobucket

Toplo se nadam da tema idućeg mjeseca neće biti mahune, morat ću preskočiti taj krug namcor
- 23:55 - Komentari (14) - Isprintaj - #