petak, 04.02.2005.

OPROST I CRKVA

08.06.2004.

Ne vjerujem u Boga (a u instituciju Crkve da i ne pričam) tako da se ne mogu nadati oprostu od njega. Tko mi uopće garantira da ću ga dobiti, sudeći po Crkvi ne zavrjeđujemo ga jer smo svi mi koji nejdemo u Crkvu i ne ližemo oltar prljavi grješnici.
Vele ti visoki crkveni dužnosnici da su homoseksualci bolesni, prezervativi nepoželjni i loši. Pa neka pogledaju malo sebe Crkva je pobila tisuće ljudi sa izlikom da su vještice, da i ne govorim o križarskim ratovima. A i da ne spominjem navodno postojeće Isusovo evanđelje, pohranjeno u Vatikanskoj knjižnici, koje negira cijelu instituciju Crkve i govori o Bogu koji je svuda oko nas, a ne u Crkvi.
Vele ne poželi ženu bližnjega svoga, da, oni ne žele ženu već dijete, pola svećenika aktivni su pobornici pedofilije (što je dobro ilustrirala jedna epizoda South Parka).

Čituckala sam i Večernji pa naišla na članak o gay paradi u našem malom mistu, svi su digli na pristojan način protiv Crkve. Tako i treba!!! Crkva je diskriminirajuća institucija koja nam pere mozak sa lažnim moralom. Zar ne gledaju Discovery Channel pa ne vide da je homoseksualnost u životinjskom svijetu normalna pojava, da je homoseksualaca bilo od kada se pojavio čovjek. Zar smo toliko zaostali za cijelim svijetom gdje je, kako i treba biti, homoseksualnost prihvaćena kao normalna pojava. Šta oni to žele dokazati i kome?
Nitko ne smije upotrebljavati kondome tako da mlade šesnaestogodišnjakinje mogu šetati špicom sa trbusima do nosa, neka se gradi naša hrvatska nacija, neka svaka kuća ima po petero djece najmanje, traži se baby-boom. A tko će svoj toj djeci naći posao kada narastu, ionako i sada imamo problema sa nezaposlenošću, tko će ih othraniti? Da malo pogledamo i globalne razmjere ne korištenja kondoma: više ljudi=više hrane=više mjesta za nas ljude=istrebljenje životinja, uzurpacija njihova prirodna staništa, nestanak prašume, pomanjkanje hrane=totalni kaos, borba za opstanak, masovna ubojstva=propast civilizacije kao takve. Vele apstinirati, ja velim jebeš ti apstinenciju kada podivljaju hormoni, pa ćemo onda svi na masovno samozadovoljavanje, a to je čini mi se isto grijeh.

Crkva bi se trebala zalagati za toleranciju, jednakost sviju, za osnovna ljudska prava. Ali ne, od kada je Crkva u Hrvatskoj opet postala «popularna» gura nos u politiku (gdje joj stvarno nije mjesto), nije izgradila niti jednu bolnici, ubožnicu ili školu, a neki se biskupi sunčaju na terasi, uz dobru kapljicu najskupljeg vina , svog novog Biskupskog dvora iz kojeg su izbacili gradsku knjižnicu. Blebeću o svemu i svačemu, zgrću novce, pokušavaju dovesti na «pravi put» nas Hrvate, a svoje guze nisu ni pomakli da pomognu onom jadniku koji prosi na cesti ili starom penziću koji nema ni za kruh a kamoli lijekove. Ajde hvala bogu jedan od biskupa zabranio je ostalima da voze skupe aute, barem nešto.

Eto moje frustracije sa institucijom Crkve. Pozivam se na slobodu govora, ne želim nikoga uvrijediti. Poštujem sve vjernike, svih vjera, i nevjernike svih orijentacija.Znam da je ovaj pogled na Crkvu samo jedna strana kovanice stoga želim istaći da cijenim one Crkvene službenike koji obavljaju svoj poziv sa poštovanjem prema svakom ljudskom biću, ljubavlju i dobrotom.


- 21:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #
• Ma srce si ... i još pritom u pravu ;) (archaeus 09.06.2004. 12:32)
• :) Počinje mi se sviđati tvoj blog i tvoj način mišljenja. Ako i Vjerujem u neku vrstu _Boga onda sam kao kršćanin definitivno heretik. Ne podržavam ni jednu religiju koja je protiv slobode govora, izražavanja, inteligencije, ljudskih prava i koja sere po drugim religijama i mišljenjima. Što se tiće crkvenog trabunjanja o seksu, ne vidim šta im ima govorit neki crkveni hemafrodit koji je obukao haljinu pa misli da zna kako je ženama i obavezao se na navodni život bez sexa pa drugima može davati sexualne savjete. To mi nema nimalo logike. Da crkve nije stvorila toliku dogmu oko sexa zapadni svijet sigurno nebi bio toliko frustriran. Inače u mom dragom Zagrebu spaljena je zadnja tobožnja vještica, pošto je Zagreb bio zadnji grad u kojem se održala Inkvizicija. Toliko je vremena prošlo a mentalitet se izgleda još nije promijenio, bar ne na kaptolu. Sorry sto sam tol'ko nadrobio:) (SadisticoShy 10.06.2004. 05:14)
• Hvala:) (Erato 10.06.2004. 12:01)

- 23:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #